Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zo worden Tony’s Chocolonely chocoladerepen gemaakt

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 november 2016
in Behind The Scenes, Hotspots, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Tony's Chocolonely

Vorige week begreep ik helemaal hoe Sjakie zich gevoeld zou moeten hebben toen hij de gouden wikkel in zijn chocoladereep vond. Ik vond zelf geen wikkel, maar een e-mail van Tony’s Chocolonely in mijn inbox. Of ik mee wilde gaan naar België om te zien hoe hun repen worden gemaakt. Beginnend bij de cacaobonen, en zou zouden we het hele proces doorlopen tot de uiteindelijke reep. Ehm, stomme vraag. Natuurlijk wil ik dat! Ik schoof mijn geplande bakdag opzij en ik stapte vorige week dinsdag om kwart over 8 in de Thalys, op naar Antwerpen! Reden van onze trip? Dat het Tony’s is gelukt om traceerbare cacaoboter te maken en daarmee dus ook traceerbare witte chocoladerepen. Hoera!

Tony's Chocolonely

Met een half uurtje vertraging kwamen we rond 10 uur aan op het station van Antwerpen, eindelijk zag ik die prachtige hal in het echt. Buiten stonden er al een paar taxibusjes op ons te wachten die ons naar het eerste punt zouden brengen: de haven van Antwerpen. Hier gingen we de loods in waar alle cacaobonen liggen opgeslagen. En dat rook je, zodra we uit de auto stapten roken we een zurige lucht die in de verste verte niet lijkt op de chocoladerepen die het moeten worden. Voordat ik vertel hoe het er in de haven aan toe ging, schrijf ik eerst nog even iets over het begin van het proces. Namelijk de cacaoboeren en hoe Tony’s Chocolonely met hun samenwerkt.

Tony’s en de coöperaties

Bij Tony’s Chocolonely werken ze niet samen met individuele cacaoboeren, maar met coöperaties. Boeren kunnen zich bij deze coöperaties aansluiten. Hier wordt voor gekozen, omdat het dan voor Tony’s veel beter te controleren is of er geen sprake is van slavernij op de plantages. Mochten er toch dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen, is het veel makkelijker om in te grijpen. En bovendien is het zo makkelijker om boeren te helpen.

Tony's Chocolonely

Tony’s neemt namelijk niet alleen de bonen af, ze zijn ook echt betrokken bij de boeren die ervoor zorgen dat zij hun repen kunnen maken. Ze gaan meerdere keren per jaar langs (met chocola!) om te kijken hoe het ervoor staat. Maar nog belangrijker is het volgende: ze trainen de boeren om de productiviteit en kwaliteit te verhogen. Daar heeft Tony’s wat aan, maar de boeren zelf ook, namelijk een beter inkomen. Zo leren de boeren bijvoorbeeld dat een cacaoboom na 3 jaar pas vruchten geeft, en dit dan 10-15 jaar goed doet. Ze blijven wel langer vruchten geven, maar de kwaliteit gaat dan achteruit. Ze leren dat de bomen op een gegeven moment gekapt moeten worden en vervangen voor nieuwe bomen. Dit om ervoor te zorgen dat de boeren ieder jaar weer voldoende goede bonen kunnen produceren en niet ineens zonder zitten en 3 jaar lang moeten wachten (en dan dus ook zonder inkomen zitten).

Tony's Chocolonely

In de loods met cacaobonen

Dan door naar Antwerpen, naar de loods waar wij heen waren gebracht. Zakken vol met cacaobonen lagen hier opgestapeld, zo ver als je kon kijken. Die zakken liggen hier maximaal 1-1,5 jaar voordat ze het productieproces ingaan. De bonen die hier lagen, waren afkomstig uit Ghana en Ivoorkust. Hoewel een boon een boon is, verschillen ze toch in smaak. De cacaobonen uit Ghana zijn fruitiger van smaak, terwijl die uit Ivoorkust juist meer bitter zijn. Daarom wordt er een mix gemaakt van deze bonen om lekkere chocola te maken. Voor de cacaoboter maakt het overigens niet uit welke je gebruikt, dat smaakt hetzelfde. Tony’s gebruikt voor de cacaoboter alleen de bonen uit Ivoorkust.

Tony's Chocolonely

Voordat de bonen het productieproces in gaan, moet er nog het een en ander getest worden. In elke zak die hier in het magazijn ligt, zit een gat. Er wordt namelijk een staal genomen zodat de bonen getest kunnen worden. Eerst wordt het vochtgehalte van de bonen bepaalt en daarna wordt een snijtest gedaan om de bonen van binnen te kunnen bekijken. Dit alles om de kwaliteit -en dus de prijs- te kunnen bepalen. Ook worden de bonen nog gezeefd om eventuele rommel als takjes en steentjes te verwijderen. Ook dit is onderdeel van het proces om de kwaliteit te bepalen, je wilt natuurlijk zo min mogelijk rommel tussen de cacaobonen. Er zijn namelijk cacaoboeren die denken te smokkelen met het gewicht van de zakken door er wat meer steentjes tussen te laten. Helaas pindakaas, daar komen ze dus gewoon achter.

Prijs bepalen

De cacaoboeren krijgen per kilo cacaobonen betaald. De prijs wordt vastgesteld nadat de kwaliteit is bepaald. Dit wordt ook gewoon gedaan waar de boer zelf bij is, en later dus ook nog in Antwerpen in de loods.

Normaal gesproken oogst een cacaoboer gemiddeld zo’n 1000 kilo cacaobonen per jaar. De normale marktprijs voor 1000 kilo cacao ligt rond de $1400,-. Tony’s betaalt de boeren $375 extra per 1000 kilo (dat is inclusief de Fairtrade premie van $200). Dus dat is samen zo’n 25% meer dan de normale marktprijs. Een flink verschil, maar dit bedrag is nodig zodat de boeren samen met het verhogen van hun productiviteit genoeg geld kunnen verdienen om van te leven. De boeren krijgen betaald voor de bruikbare bonen, en daarom is het dus zo belangrijk dat de kwaliteit eerst wordt bepaald.

Tony's Chocolonely

De grootste chocoladefabriek van de wereld

Vanaf de loods gingen we naar onze volgende locatie: Callebaut. Dit is de grootste chocoladefabriek ter wereld. Echt fantastisch dat ik hier gewoon een kijkje mocht nemen in de fabriek, zo gaaf!

Hoewel het dus de grootste chocoladefabriek ter wereld is, wordt er nog steeds ambachtelijk geproduceerd met het idee waarmee het bedrijf ooit opgericht is. Dat was in 1911, toen begon Barry Callebaut met het maken van chocola. Inmiddels is het een gigantisch bedrijf met 1100 mensen in dienst en wordt er per dag 1 miljoen (!) kilo chocola geproduceerd.

Verder zijn ze ook heel actief op het gebied van duurzaamheid. Qua elektriciteit zijn ze al volledig CO² neutraal. Gas wordt nog wel gebruikt, maar dit proberen ze ook zoveel mogelijk te beperken.

Tony's Chocolonely

Eigen receptuur

Voor wie denkt dat Tony’s Chocolonely gewoon de chocola van Callebaut gebruikt voor hun repen, dat is niet geheel correct. Ja, hier wordt de chocola gemaakt, maar wel met de eigen bonen en eigen receptuur van Tony’s. En zo doen ze dat bij Callebaut voor heel veel verschillende klanten wereldwijd.

Omdat Tony’s traceerbare chocola heeft, zijn er aparte tanks en leidingen door de fabriek voor de ingrediënten van Tony’s Chocolonely. Het mag niet vermengd worden met andere bonen/ingrediënten waarvan de herkomst niet vast te stellen is.

Tony's Chocolonely

Chocolade maken

In de loods bij Callebaut ligt altijd een voorraad cacaobonen voor 3 dagen productie draaien. En daarmee kan het proces van chocola maken beginnen!

Als eerst worden de bonen geroosterd zodat de smaak geaccentueerd wordt en de schaal loskomt van de boon. Die doppen worden niet weggegooid, maar worden gebruikt in de tuinbouw. Wij hadden vroeger ook deze doppen in de tuin liggen, best bijzonder een tuin die (in het begin) naar cacao ruikt.

Die cacaobonen worden vermalen tot cacaomassa. Dit ziet er al uit als vloeibare chocola, maar smaakt absoluut niet zo. We mochten proeven en trokken stuk voor stuk een vies gezicht. De cacaomassa smaakt ongelooflijk bitter, en heeft ook een beetje een zanderige structuur. De cacaomassa wordt vervolgens geperst om er 2 verschillende producten van de krijgen: cacaopoeder en cacaoboter.

Tony's Chocolonely

Vervolgens wordt er van deze 3 ingrediënten en wat suiker een beslag gemaakt. Dit heeft een ruwe structuur en heeft wat weg van koekdeeg als je het zo ziet. Dit gaat in een grote machine waar het gemixt wordt. Door de wrijving stijgt de temperatuur en wordt het uiteindelijk een mooie vloeibare chocola. Voordat de chocola wordt vervoerd, worden er allemaal testen gedaan. De structuur en fijnheid worden bepaald en waar nodig kan het nog aangepast worden door bijvoorbeeld cacaoboter toe te voegen. Eenmaal goedgekeurd, gaat de chocolade vloeibaar in tankauto’s en wordt zo vervoerd naar allerlei fabrieken waar er eindproducten van worden gemaakt.

Ze maken ook gewoon chocoladeproducten in vaste vorm. De bekende druppels die zo handig zijn om mee te bakken, maar ook blokken chocola van 1 x 1 x 1 meter. Iets ander formaatje dan de repen in de winkel.

Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely repen maken

Na gezien te hebben hoe de tankauto’s worden gevuld met chocola, was het tijd om door te gaan naar de derde locatie. Namelijk naar de fabriek waar de chocoladerepen worden gemaakt. de chocolade komt hier vloeibaar binnen en hoeft eigenlijk alleen nog maar getempereerd te worden (lees hier meer over tempereren). Dan worden er -indien nodig- nog toevoegingen gedaan aan de repen. Denk aan de stukjes karamel en zeezout, of gevriesdroogde framboos en knettersuiker.

Dan worden de vormen gevuld met chocola. Even schudden zodat luchtbellen naar het oppervlak komen en dan door de koeltunnel. Door zuignappen worden ze dan uit de vormen gehaald en gaan ze op de lopende band naar de wikkelmachine voordat de repen in dozen worden verpakt.

Tony's Chocolonely

De nieuwe smaken

Ik had al even kort gezegd dat deze fantastische dag ter ere was van de traceerbare cacaoboter. Maar ook ter ere van twee heerlijke nieuwe repen, namelijk witte chocola en wit, framboos, knettersuiker. Yes, hier ben ik heel erg blij mee. Ik ben gek op witte chocola en ben dan ook blij dat ze gelijk in het vaste assortiment zitten. Met de framboos reep heb ik al wat leuke en lekkere bakideetjes, dus daar ga ik binnenkort eens mee aan de slag.

Lieve Tony’s Chocolonely, ontzettend bedankt dat ik met jullie een dagje mee mocht om te zien hoe het proces van chocoladerepen maken nu precies in elkaar zit. En vooral ook dat jullie hier zo open en eerlijk over zijn. Drie hoeraatjes voor de traceerbare cacaoboter en dat er nog maar vele witte repen mogen volgen!

Vorige post

Volgende post

Speculaas madeleines
Gevulde speculaas boterkoek

Related Posts

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Printable: bladerdeegstengels

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft
28 december 2020
0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 9

  1. Dorien says:
    4 jaar geleden

    Wat gaaf om te zien!
    Ik ben zelf in Keulen in het chocolademuseum geweest, waar de Lindt chocolade wordt gemaakt, dat was ook al super interessant 🙂

    Beantwoorden
  2. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Wat een ontzettend leuk en informatief artikel.
    Je hebt echt een geweldige dag gehad daar, net een schoolreisje 😉

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  3. Trudy says:
    4 jaar geleden

    Prachtig en duidelijk verhaal. Ook over de cacao boeren.
    Je mag niet vaak een fabriek in, dus zo’n uitnodiging is best wel TOP!
    Ik heb van je verhaal genoten,
    Dank je wel ??

    Beantwoorden
  4. Adriana says:
    4 jaar geleden

    Wat gaaf dat je hierbij mocht zijn! Je verslag is heerlijk lezen en interessant met prachtige foto’s!

    Beantwoorden
  5. Marianne says:
    4 jaar geleden

    Wat een interessant verhaal Laura, je schrijft zo leuk en niet te vergeten de duidelijke foto’s erbij.
    Ik leer er heel veel van.

    Groetjes, Marianne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dank je wel, wat leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
  6. Emmy says:
    4 jaar geleden

    Zeer informatief!
    Ga nu een chocolaatje zoeken; kreeg er zin in.

    Beantwoorden
  7. Jolien says:
    4 jaar geleden

    Ik wist helemaal niet dat deze repen in België gemaakt werden! Ze zijn hier namelijk moeilijker te verkrijgen dan in Nederland 🙂

    Beantwoorden
  8. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Wauw dit lijkt me echt geweldig om mee te maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-3

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-15

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan