5 baktips van Lian van Cakeje van eigen Deeg

11 november 2014 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
5 baktips van Lian van Cakeje van eigen Deeg
1

Vorige week beet ik het spits af door mijn 5 beste baktips met jullie te delen. Vandaag geef ik het woord aan collega blogger Lian van Cakeje Van Eigen Deeg. Neem zeker even een kijkje op haar prachtige blog met nog prachtigere baksels. Neem nou bovenstaande witte  chocolade cheesecake met bastogne bodem. Het recept staat op haar blog! Waarom dit één van de best bezochte recepten is op haar blog hoef ik niet uit te leggen toch? De foto zegt genoeg! Lees mee welke vijf tips Lian voor jullie heeft:

Laura heeft het spits afgebeten met haar vijf baktips die naar mijn mening de basis vormen van ieder baksel. Ikzelf heb ook al eens vergelijkbare tips op mijn blog gedeeld en was toevallig vijf nieuwe tips aan het opstellen toen Laura vroeg om mijn vijf baktips op deze website te delen. Om niet in herhaling te vallen besloot ik de volgende vijf nieuwe tips met jullie te delen.

1. Kies een basisrecept en stick to it

Iedereen heeft een basisrecept, want als de basis goed is kun je er alle kanten mee op. Zelfs Robèrt van Beckhoven hoorde ik dit zeggen. Kies bijvoorbeeld een goed basisrecept voor cupcakes dat voor jou werkt en varieer daar mee. Geloof mij als ik zeg dat ik basisrecepten heb voor cupcakes, muffins, cookies, cheesecakes en cakes. Succes gegarandeerd!

2. Analyseer je baksels

Gaat er iets mis? Vraag jezelf af wat, hoe en waarom. Fouten zijn er om van te leren. Laura heeft al wel eens eerder blogposts geschreven met bakvragen waarin veelvoorkomende problemen werden opgelost en uitgelegd.. Maar vergeet niet dat als er iets goed gaat je ook kunt afvragen waarom het juist bij dat recept goed ging en bij een ander (vergelijkbaar) recept niet. Wat is het verschil? Bakken is stiekem ook een leerproces.

3. Kies biologisch

Als je net zoals ik veel bakt wil ik als tip meegeven om zoveel mogelijk voor biologische producten te kiezen. Zo probeer ik op mijn manier een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Melk, boter en eieren koop ik biologisch.

cakeje van eigen deeg 1
4. Ken je producten

Wat mij altijd veel heeft geholpen is het opdoen van kennis, iets waar deze website jou natuurlijk bij kan helpen. Zo kun je fouten voor zijn door te weten wat boter, eieren, meel en melk doet met een beslag of met een frosting. Welke meelsoort heb je waar voor nodig? Welke bakpoeder doet wat? Door jouw kennis over bakproducten uit te breiden leer je jezelf om nog beter te bakken. Over meelsoorten en bakpoeders heb ik zelf ook al heel wat geschreven.

5. Laat je inspireren

Als je dan een beetje bakervaring hebt opgebouwd is mijn tip om je te laten inspireren door anderen. Ga op Pinterest, bij andere bloggers of receptenpagina’s na wat jij nou mooie en lekker uitziende baksels vindt. Laat je inspireren en daag jezelf uit om alles uit dat basisrecept te halen op het gebied van smaak, toevoegingen en decoratie!

Ik wens iedereen heel veel bakplezier en kan niet wachten om alle toekomstige tips te lezen!

Lian, heel erg bedankt voor het delen van jouw vijf baktips!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen