Vorige week beet ik het spits af door mijn 5 beste baktips met jullie te delen. Vandaag geef ik het woord aan collega blogger Lian van Cakeje Van Eigen Deeg. Neem zeker even een kijkje op haar prachtige blog met nog prachtigere baksels. Neem nou bovenstaande witte chocolade cheesecake met bastogne bodem. Het recept staat op haar blog! Waarom dit één van de best bezochte recepten is op haar blog hoef ik niet uit te leggen toch? De foto zegt genoeg! Lees mee welke vijf tips Lian voor jullie heeft:
Laura heeft het spits afgebeten met haar vijf baktips die naar mijn mening de basis vormen van ieder baksel. Ikzelf heb ook al eens vergelijkbare tips op mijn blog gedeeld en was toevallig vijf nieuwe tips aan het opstellen toen Laura vroeg om mijn vijf baktips op deze website te delen. Om niet in herhaling te vallen besloot ik de volgende vijf nieuwe tips met jullie te delen.
1. Kies een basisrecept en stick to it
Iedereen heeft een basisrecept, want als de basis goed is kun je er alle kanten mee op. Zelfs Robèrt van Beckhoven hoorde ik dit zeggen. Kies bijvoorbeeld een goed basisrecept voor cupcakes dat voor jou werkt en varieer daar mee. Geloof mij als ik zeg dat ik basisrecepten heb voor cupcakes, muffins, cookies, cheesecakes en cakes. Succes gegarandeerd!
2. Analyseer je baksels
Gaat er iets mis? Vraag jezelf af wat, hoe en waarom. Fouten zijn er om van te leren. Laura heeft al wel eens eerder blogposts geschreven met bakvragen waarin veelvoorkomende problemen werden opgelost en uitgelegd.. Maar vergeet niet dat als er iets goed gaat je ook kunt afvragen waarom het juist bij dat recept goed ging en bij een ander (vergelijkbaar) recept niet. Wat is het verschil? Bakken is stiekem ook een leerproces.
3. Kies biologisch
Als je net zoals ik veel bakt wil ik als tip meegeven om zoveel mogelijk voor biologische producten te kiezen. Zo probeer ik op mijn manier een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Melk, boter en eieren koop ik biologisch.