Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

How to: Siliconen molds gebruiken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 april 2011
in Handige Baktips, How To, Technieken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima mee overweg, vandaar dat ik jullie laat zien hoe ik het makkelijk vind werken om de figuren er uit te krijgen.

Om te beginnen hebben we uiteraard molds nodig. Voor het voorbeeld heb ik een bloemenmold en een parelmold gebruikt. De bloemenmold heeft veel kleine details wat het lastig maakt om ze er mooi uit te krijgen, dat geldt ook voor de dunne parelslierten (3, 4 en 5 mm) die snel breken. Naast molds staat er bij mij een pot crisco op tafel, een kwastje, klein mesje (plastic! anders kun je je mold beschadigen) en natuurlijk fondant. Wat ook niet mag ontbreken is een vriezer, waarom lees je straks.

Toen ik de bloemenmold voor het eerst zag vond ik sommige bloemen er wat vreemd uit zien. Maar wees gerust, als ze er uit komen zijn ze prachtig! Dit komt omdat de ruimte in de mold nog breder is dan aan het oppervlak, dit is ook gelijk wat het lastig maakt om ze er mooi uit te krijgen. In dit voorbeeld maak ik de roos, deze is door de vele kleine blaadjes lastig om er goed in zijn geheel uit te krijgen

  1. Smeer de mold met het kwastje in met een dun laagje crisco
  2. Maak een balletje fondant dat even groot, of iets groter is dan de ruimte in de mold
  3. Leg het balletje in de mold, wanneer hij te groot of te klein lijkt kun je het formaat nog veranderen
  4. Duw met een tool (hier achterkant van het mesje) het fondant goed in alle kiertjes in de mold. Je kunt hier best wat kracht bij zetten
  5. Snijdt met het mesje het overtollige fondant weg. Duw het mesje niet te ver naar beneden, anders kun je een gat krijgen in je figuur.
  6. Het resultaat wanneer de mold gevuld is

Nu leg je de mold een paar minuutjes in de vriezer zodat het figuur wat steviger wordt en straks makkelijker uit de mold te verwijderen is.

  1. Nu de mold uit de vriezer is leg je hem op zijn kop op je werk oppervlak
  2. Je zet een vinger tegen de mold ter hoogte van het figuur die je wat naar beneden duwt, met je duim en wijsvinger pak je de punt van de mold en trekt deze omhoog
  3. De figuur laat los uit te mold
  4. Je kunt dit ook met meerdere figuren tegelijk doen, het is dan het handigst om met 2 handen te werken.

Dit zijn de bloemen die in de mold zitten, de fondantbloem linksboven komt ook uit de ruimte linksboven in de mold. Zo zie je precies welk ‘gat’, welke bloem maakt.

  1. Met de pearlmold beginnen we ook door deze in te smeren met een dun laagje crisco
  2. Van fondant rol je een lange dunne sliert met dezelfde lengte van de mold
  3. De sliert leg je op de mold
  4. Met de achterkant van het mesje duw je het fondant in de mold, zorg dat hij overal goed gevuld is omdat het anders geen lange sliert meer is
  5. De overtollige restjes snijdt je weer weg.
  6. Soms zitten op de mold nog wat kleine stukjes fondant, deze zorgen voor een rafelig randje aan de parels wat niet mooi is. Het makkelijkst is om deze nu al te verwijderen met het mesje

Ook deze mold verdwijnt weer even in de vriezer, zorg ervoor dat deze er niet te lang in zit. Het fondant moet wat steviger zijn maar niet helemaal hard, anders breekt de sliert wanneer je hem uit de mold haalt.

  1. Je gaat hetzelfde te werk als bij de andere mold. Let hier goed op dat je niet één maar twee hoeken van de mold omhoog trekt, dan breekt de sliert niet.
  2. Je kunt ook meerdere slierten tegelijk maken
  3. Het is belangrijk om dan voorzichtiger te werk te gaan
  4. Hier is een breuk te zien in de sliert, deze mold heeft te lang in de vriezer gelegen.

Ik hoop dat degenen die moeite hebben met de molds ze nu weer met plezier uit de kast pakken om te gaan gebruiken. Want laten we eerlijk zijn, ze zijn toch wat te prijzig om te laten verstoffen 😉

Vorige post

Volgende post

Sweet 18
Recept: Chocolate chip cookies

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 32

  1. Stéphanie says:
    10 jaar geleden

    Leuke how to! Ik heb nog geen molds, maar als ik er eentje heb weet ik nu precies hoe het moet, dankjewel!

    Beantwoorden
  2. KARIN says:
    10 jaar geleden

    Super! Zo’n duidelijke How To.
    Nu maar hopen dat de “Pearl mold” snel weer te leveren is… (die van 6-8 en 10 mm is overal uitverkocht ;(

    Groetjes Karin van Karin’s taarten.

    Beantwoorden
  3. JoliGâteau says:
    10 jaar geleden

    Heel duidelijke how-to! Tof gemaakt!

    Beantwoorden
  4. Ellen says:
    10 jaar geleden

    Die bloemen zijn mooi! Leuk, zo’n how-to.

    Beantwoorden
  5. Natasja says:
    10 jaar geleden

    Erg fijn, deze how-to! Moest toevallig vandaag voor het eerst mijn molds gebruiken en met jouw tips zijn ze allemaal gelukt 😀 So thanks!

    Groetjes Natasja

    Beantwoorden
    • Lea says:
      1 jaar geleden

      Maar kan ik deze van te voren maken,en hoelang van te voren.en moet ik deze in de vriezer bewaren of in de koelkast

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Wat ga je erin maken?

        Beantwoorden
  6. blogvanfem says:
    10 jaar geleden

    Wat een handige how to!

    Beantwoorden
  7. BumbleBee-Bee says:
    10 jaar geleden

    Geweldige How-to !! Ik heb ook nog geen molds in mijn bezit (het leek me zo’n gedoe) maar daar gaat snel verandering in komen !

    Beantwoorden
  8. KARIN says:
    10 jaar geleden

    Hoi Laura.

    Ik heb inmiddels mijn parelmold binnen en natuurlijk meteen uitgeprobeerd volgens jou How To en dat werkt inderdaad super!!!! Dus dank je wel voor deze uitleg.

    Groetjes Karin van Karin’s taarten.

    P.S. Wat is je “Taart-taart” prachtig!!!

    Beantwoorden
  9. Het Thuisproject says:
    10 jaar geleden

    Heel duidelijke uitleg. Ik heb zo zitten vloeken op mijn bloesemstempels vorige keer. Met die crisco (ik gebruik plantaardige bakmargarine uit de natuurwinkel, dat heeft dezelfde textuur) en de diepvries zal ’t zeker beter gaan.

    Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Wat een super uitleg!

    Beantwoorden
  11. Jill says:
    9 jaar geleden

    Wat zijn die molds enrom leuk! Mag ik vragen waar je die hebt gekocht ? En echt super handig die uitleg 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      de molds zijn van First Impressions en bij vele sites en zaken verkrijgbaar. Onder de roze woorden staan de links naar de shop waar ik ze vandaan heb.

      Beantwoorden
  12. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Bedankt voor de geweldige uitleg. Ik vond de mold zo leuk, maar deze weg gelegd omdat het mij niet lukte. Ga het volgende week weer proberen.

    Beantwoorden
  13. Britt says:
    5 jaar geleden

    Supergoede uitleg,. Dank je wel. Mijn 6 mm parelketting is vanaf het eerste gebruik gelukt met jou tips!

    Beantwoorden
  14. angenita says:
    5 jaar geleden

    hoelang moet die dan in de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Verschilt per mold, tot het hard is.

      Beantwoorden
  15. Riet says:
    5 jaar geleden

    Ben groot fan van al je recepten, lukken altijd goed! Ik heb grotere molds, maar kan er niet mee uit de voeten. Ze zijn veel te groot om er alleen fondant in te doen maar iets in bakken is tot nu toe ook niet gelukt. Er zitten veel kleine details in die dan niet in het baksel terug te vinden zijn of achterblijven in de mold. Ik heb het ook geprobeerd met kwarktaart erin gieten maar dat geeft ook hetzelfde probleem. Hopelijk kan jij me verder helpen!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat voor mold heb je dan? Zonder dat te weten is het lastig te zeggen waar het mis gaat 🙂

      Beantwoorden
      • Riet says:
        5 jaar geleden

        Ik heb 2 verschillende siliconen molds:
        de ene is 6 mini taartjes van ongeveer 5 cm hoog/ 6 cm breed per taartje , met daarop een heleboel details van bloemetjes e.d. (xenos)
        de andere is 2 auto’s en 2 vliegtuigen in 1 mold, van ongeveer 3 bij 5 cm met ook de nodige details.

        voor een idee van de vorm/maat zie onderstaande link:
        https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKgzrJiwUnLiZp8S0grtnCogjgoWSgKPUDeXMRw7RDD1CwSeew

        http://www.youwish.nl/image/cache/data/Gietmallen/auto-vliegtuig-mal-400×500.jpg

        Ik hoop dat je me zo verder kan helpen?!

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Deze zijn toch wel echt bedoeld om cakejes in te bakken. Vet je de vorm goed in en bestuif je hem met bloem? Misschien dat bij het lossen van de vorm stukjes cake achterblijven waardoor de details verdwijnen.

          Beantwoorden
          • Riet says:
            5 jaar geleden

            Bedankt voor je snelle reactie! Met bloem bestuiven vergeet ik nog al eens… ik gebruikte wel telkens het beslag voor cupcakes, is dat wel het beste hiervoor?
            Voor de decoratie van deze gedetailleerde cakejes is fondant dan niet zo handig denk ik. heb je daar nog een leuke tip voor?

          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Cupcake beslag kan hier inderdaad prima voor. Fondant kun je na het bakken als decoratie aanbrengen, maar zo het niet zo in de mold doen.

  16. Senna says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Kan ik poedersuiker gebruiken i.p.v. grisco? Help this girl out! En kun je de figuurtjes een dag van te voren maken voor op de taart? Hoor het graag!

    Senna

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Met poedersuiker krijg je wel vlekken op het resultaat. Voorbereiden kan prima.

      Beantwoorden
  17. Lianne says:
    4 jaar geleden

    He,
    Ik heb een vraagje, zou je inplaats van
    Crisco ook kokosnootolie kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Denk wel dat dat lukt.

      Beantwoorden
  18. laura says:
    4 jaar geleden

    Als je een molds wil gebruiken met meerdere kleuren, hoe doe je dat dan?

    Zie leuke molds om te kopen, maar deze hebben meerdere kleuren nodig. Bijvoorbeeld paw patrol, giraf of een auto.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan zou je met verschillende kleuren fondant de mold in ‘laagjes’ moeten vullen. Of in een kleur en na afloop schilderen met kleurstoffen.

      Beantwoorden
  19. Fatima says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Super uitleg, kan je de mold ook met chocolade vullen?

    en moet je dan ook crisco gebruiken?

    Liefs Fatima

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan hoor, je hebt dan geen crisco nodig.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Het duurt nog twee weken, maar deze chocolade whoopie pies met frambozencrème zijn perfect om te maken voor jouw Valentijn. Of gewoon als leuk bakproject als het regent 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#whoopies #whoopiepies #valentijnsdag #valentijnrecept #bakken
  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanille botercrème

Volgende Post
Recept: Chocolate chip cookies

Recept: Chocolate chip cookies

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan