10 Food Confessions

Gepost: 28 mei 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

10 food confessions

Een tijdje geleden zag ik bij Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet de 10 Food Confessions tag voorbij komen. Deze tag heeft zij bedacht en ze biechtte gelijk haar gekke en rare eetgewoontes op. Vele bloggers volgden en ik zag heel veel herkenbare dingen voorbij komen. Normaal ben ik niet zo van het invullen van deze tags, maar deze vond ik toch wel erg leuk. Bij deze biecht ik dus ook 10 van mijn gekke gewoontes rondom food op.

 1. Ik maak van mijn plakje ontbijtkoek soms een heus taartje. Lekkere laag pindakaas (met stukjes noot!) erop en een beetje suiker. Heerlijk! (en dan zeg ik maar niet dat schuddebuikjes er ook heel goed bij smaken)
 2. Uien snijden vind ik verschrikkelijk, ik kan er niet tegen. Van prei beginnen mijn ogen al te prikken, maar bij uien is het hek van de dam. Tranen lopen over mijn wangen en ik kan mijn ogen amper open houden omdat het gewoon zo’n pijn doet. Alsof er iemand met een mes in je ogen steekt. Ik laat ze dus door iemand anders snijden, of gebruik een hakmolentje.
 3. Als ik ergens een lekker gebakje eet kan ik het laagje voor laagje ontleden om ter plekke te bedenken hoe ik ook zoiets kan gaan maken.
 4. Voor mij een gouden combinatie: patat of pizza met een grote beker koude melk. Heerlijk!
 5. Niets lekkerder dan snoepen van het beslag. Ik moet immers al weten of de smaak goed is voordat het de oven in gaat nietwaar? We proeven graag met de hele familie trouwens. Tegenwoordig gebeurt het niet meer zoveel, maar vroeger werd bij het maken van een grote cake een eierdopje met een lepeltje cakebeslag gevuld voor iedereen. Ook als je niet thuis was, dan bleef het dopje netjes in de koelkast op je wachten.
 6. Ik word misselijk zodra ik een saucijzenbroodje ruik of er zelfs ook maar aan denk. Ik ben er ooit gigantisch beroerd van geworden en dat is nooit meer goed gekomen.
 7. Alle onderdelen van mijn avondeten (aardappeltjes, groente, vlees, etc.) wil ik netje los van elkaar op mijn bord. Ik kan zelfs geïrriteerd raken als iemand het ook maar over elkaar durft te scheppen. Bij gerechten met rijst heb ik er overigens geen last van, dan mag alles door elkaar.
 8. Cornflakes hoor je te eten met yoghurt. Vind ik dan. Met melk vind ik het maar een vreemde combinatie. Maar met yoghurt, heerlijk!
 9. Een boterham met kaas vind ik lekker. Een beschuitje met kaas ook. Maar ik vind het helemaal lekker om een broodje te beleggen met kaas en hier een beschuitje bovenop te leggen. In puntjes snijden en happen maar.
 10. Wij maken thuis pizza pannenkoeken! Zo’n pannenkoek wordt belegd met tosti quick saus, salami en kaas en gaat nog even de magnetron in. Dan smelt de kaas lekker. Iedereen vind het raar, maar ik heb al heel wat mensen uitgenodigd om zo’n pizza pannenkoek te komen eten. Je raadt het al, iedereen was om na het proeven en maakt ze nu zelf ook!

En? Ben ik al voor gek verklaard of valt het mee 😛 ? Ik ben ook benieuwd naar jullie gekke eetgewoontes, laat het vooral weten in de reacties. Wil je de tag ook overnemen op jouw blog? Dat kan natuurlijk!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

46 reacties

 1. chucky1012 schreef:

  Leuk artikel om te lezen!
  Ik hou een ui even onder koud stromend water en dan prikken mijn ogen niet 😉

 2. laurien schreef:

  Leuk om te lezen dat er meerdere mensen zijn met dezelfde ‘rare’ eetgewoonten. Cornflakes/crusli met yoghurt idd niet met melk hihi. Ik eet nog wel eens yoghurt met pure hagelslag of vlokken als toetje…vinden veel mensen ook vreemd. Of een kiwi met schil. En de laatste tijd een lepeltje appelstroop Door mn kwark zodat ik iets meer ijzer binnenkrijg op de dag. Smaakt heerlijk trouwens

  1. Laura's Bakery schreef:

   ooh, ik doe ook wel eens hagelslag of vlokken door mijn yoghurt. Helemaal niet raar 😉

 3. Alicia (MyCookieAddiction) schreef:

  hallo

  ik heb geen rare eetgewoonte maar kennissen van ons wel ze doen filet americain met speculaas op hun brood en dat vinden ze lekker !

 4. Joyce schreef:

  Leuk om deze tag ook hier te leze. ik eet mijn cornflakes wel gewoon met melk, ik vind het vreemd met yoghurt 😛 en ik begrijo wat je zegt van die worstenbroodjes. Ik snap het ook niet. Het idee alleen al… Bah

 5. Yvonne schreef:

  Ik eet mijn cruesli etc ook met yoghurt, met melk vind ik het IEUWWW.

  Die pannenkoekenpizza’s ga ik onthouden, dank je voor de tip!

  De filet americain met speculaas hierboven klinkt wel bizar…..
  Verder geen rare eetgewoonten hier.

 6. Shirley schreef:

  Boterham met pindakaas en gekleurde hafelslag of een toastje met boursin en daar overheen filet american

 7. Ha! 2, 3 en 8 vind ik heel erg herkenbaar! En wat een leuke tag! Ik ga hem zeker ook overnemen! X Laura

 8. neeltjejans schreef:

  Hallo Laura,
  Nu weet ik het, je bent zo gek als een deur 😉
  Ik vind het erg lekker om roggenbrood te eten met pindakaas en plakjes banaan. Toen ik op een vaste locatie werkte, had ik daar een pot pindakaas staan. De banaan en het roggenbrood nam ik van huis mee. Zo altijd een verse lunch. Ik heb zelfs een keer toen ik ziek was een fruitbakje gekregen met roggenbrood, pindakaas en bananen er in. Hoe leuk is dat?
  Groeten uit Zeeland!

  1. Laura's Bakery schreef:

   knettergek 😛 Maar roggebrood met pindakaas en banaan vind ik dan weer een beetje gek 😉

 9. Jamie schreef:

  Super leuk stukje om te lezen, zo fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die alles van mijn avond eten apart wil hebben, ook saus moet altijd er naast en niet er op.

  1. Laura's Bakery schreef:

   ooh ja! Saus moet er zeker naast!

 10. Sandra schreef:

  Ohh ik heb ook zo’n last van mn ogen met het snijden van uien! Mensen denken altijd dat ik overdrijf maar ik ben dus niet de enige bij wie het zo erg is.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Nee hoor, mensen denken ook regelmatig dat ik mij aanstel 😉

 11. Ike Bruinsma schreef:

  Hallo!! Heel herkenbaar allemaal. Bij ons in de familie is een lekkere boterham al meer dan dertig jaar een hit. Namelijk; boterham met kaas, boterham met gestampte muisjes, deze twee dan op elkaar doen en doormidden snijden, echt zalig!!
  En een andere topper; toen ik nog elk weekend ging stappen met vriendinnen, aten we bij thuiskomst midden in de nacht altijd een boterham pindakaas met curry, jammie!!

  1. Laura's Bakery schreef:

   haha, deze passen heel goed in het rijtje rare eetgewoontes 😛

 12. Adriana schreef:

  Ik lees heel veel herkenbare dingen! Die cornflakes in melk…. brrrr! Gewoon in de Yoghurt!

  Mijn rare gewoonte is: pindakaas met daarover een laagje pure chocoladehagelslag!

  En een pannenkoek ham, kaas met spek en daarover stroop… te lekker gewoon!

  Erg leuk om je blog bij te houden Laura! Ik steek er veel van op!

  1. Laura's Bakery schreef:

   pindakaas met hagelslag is heerlijk!

 13. Marita schreef:

  Grappig om te lezen! Ik heb ook wel rare eetcombinaties en mijn familie ook:
  -cracker met pindakaas en banaan vinden veel mensen raar. Why? Goddelijk!
  -Krentenbrood met pindakaas
  -bij soep waar veel vermicelli in zit, eerst de soep op eten en dan pas alle vermicelli
  -kroketje pletten en appelmoes erover heen
  -roggebrood met appelstroop en kaas
  En die uien, pfff vreselijk. Maar uiensoep is zo lekker!

  1. Laura's Bakery schreef:

   haha, leuk om te lezen!

 14. Margot schreef:

  Wat grappig dat je melk drinkt bij je patat!

 15. Bas schreef:

  In nummertje 2,3,5 en 7 kan ik me erg vinden. Ik weet niet of het gewoon een trekje is, maar altijd schuif ik voor het eten altijd de componenten uit elkaar. En ik wordt inderdaad heel vaak betrapt met een lepeltje met beslag in mijn mond! Maar patat met melk, en yoghurt met cornflakes vind ik wel en beetje raar hoor, haha!

 16. Natasja schreef:

  Ooooh een broodje kaas met beschuit er op: dat is lang geleden! Ik was het zelfs vergeten maar echt iets uit mijn jeugd! Haha leuk! Ken je misschien ook een bakje yoghurt met stukjes beschuit en bruine suiker? Of yoghurt met appelmoes? 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   yoghurt met beschuit en bruine suiker ken ik ook ja, heerlijk! Met appelmoes ken ik dan weer niet 😉

 17. Margreet schreef:

  Ik eet een rijstwafel met appelstroop en plakjes banaan en dan koff ie erbij mmm.
  De pizza pannenkoek ga ik onthouden lijkt me heerlijk!

 18. Yara schreef:

  Heel leuk om te lezen!

 19. Yvonne schreef:

  Ik heb ooit iemand uien zien snijden met een duikbril op, en in een nog maffere bui compleet met snorkel: geniaal!! Ook ik huil al als ik prei tussen me snelbinders van de fiets steek en naar huis fietst.
  Nummer 8 deel ik met je, met melk vind ik een smerig drapje worden: yoghurt it is 🙂

  Mijn gekke/rare gewoonte: een beschuitje met wat suiker in een diep bord leggen en daarover karnemelk gieten: hmmm

  1. Laura's Bakery schreef:

   Haha, die pakt het wel heel rigoureus aan met een duikbril!

 20. Trudy schreef:

  Hoi,
  nummer 1 vind ik om te griezelen….
  Nummer 5 klinkt bekend…
  Nummer 9 heb je beslist van je opa Gerard!

 21. Shanna schreef:

  Een tosti met cheddarkaas, ham en sambal. Heerlijk!

 22. ilona schreef:

  Haha leuk om te lezen dit!
  Ik eet cruesli ook altijd door de yoghurt!
  en een boterham met pindakaas en komkommer is ook heerlijk!!

  Nog een tip voor het snijden van je ui: sinds ik lenzen draag heb ik geen last meer van tranende en prikkende ogen bij het snijden van de ui!! Lenzen dragen dus

 23. patricia024 schreef:

  heerlijk van die quilty plessures. wat ik vaak eet is een boterham met chocolade hagelslag en daar dan een warm gekookt eitje in plakjes op heerlijk of een fluffnutter, boterham met fluff en daar pindakaas op ook zooooo lekker.

 24. Deze tag blijft zo ontzettend leuk om te lezen!

 25. Lenneke schreef:

  Een plak ontbijtkoek met dik hagelslag…..niet te versmaden! Mijn man is gek op een krentenbol met een gekookt eitje (jakkes!). En ook ik wil alles apart op mijn bord!

 26. Puntje 7, dat heb ik ook. Zo vervelend als mensen iets bij je opscheppen en je nog vraagt om het in dat ene hoekje te leggen en ze het toch nog op/over iets anders scheppen!

 27. Melinda schreef:

  Pizza salami en dan plakjes banaan erop voor hij de oven in gaat…. Dat heb ik nog over gehouden van mijn laatste zwangerschap. Maar het blijft heerlijk!!!

 28. Rianne schreef:

  Uien snijden is echt verschrikkelijk maar ik vindt nummer 9 zo grappig haha!
  Dat heb ik echt nog nooit gehoord!
  Brood met stroop en kaas vindt ik echt superlekker, is dat gek? en als ontbijt eet ik het liefst gewoon lekkerbrood met leverworst en kaas i.p.v jam of pasta:-)

 29. Anita schreef:

  Uien snijden met mijn contactlenzen in is geen probleem, maar als ik ze niet in heb gaan alle sluizen open. Verschrikkelijk! :-S . Je zou dus lenzen aan kunnen schaffen voor het uien snijden……. hihi

 30. Kübra schreef:

  Haha leuk om te lezen.
  ik heb vast wel wat rare eetgewoontes (denk ik). Maar weet er 1 te noemen op dit moment.

  Wat echt raar schijnt te zijn is een broodje patat eten..
  Wat is daar nou raar aan? Heerlijk vind ik het! Compleet met mayo en al :p

  Oh en nog een klein ticje: als ik een broodje eet, dan ‘moet’ ik eerst de korstjes eten =) dan ga ik helemaal rondom en dan eet ik de rest.

 31. Anita schreef:

  O ja, gekookte elleboogjesmacaroni (zonder saus natuurlijk) met yoghurt en suiker schijnt voor veel mensen een hoog ‘yuk!’-gehalte te hebben. En het is zooo lekker als toetje 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   Haha, ik kan mij niet voorstellen dat dat mijn toetje zo zijn 😛

 32. Bo schreef:

  Haha, als mensen bij mij eten vinden ze t vreemd dat ik banaan bij mn nasi goreng eet…. Is best normaal hoor!
  En dat scheiden, ja ik ken ’t! Alles apart, niet mengen brrrr.
  Vroeger at ik wel altijd brood met suiker en pindakaas, of rijstewafels met smeerkaas haha. Pannenkoeken met nutella en banaan vinden mensen soms ook vreemd (?).

 33. Lisa schreef:

  Haha, wat leuk!
  Wij noemen een boterham met pindakaas en hagelslag altijd: een boterham met stront met stripkes.
  En zuurkool met pannenkoekenstroop!

 34. Sas Sefras schreef:

  Nummer 5 is zooo ontzettend lief zeg!

 35. Fenna schreef:

  Ooeh mijn rare (maar enorm lekkere ?) eet gewoonte is een broodje met pindakaas, chilisaus en komkommer! Het lekkere pindakaas smaakje met de pittige chilisaus en de frisse komkommer is gewoon hemels ?

 36. Mascha schreef:

  Bij ons was het altijd traditie dat de kinderen de beslaglepel enzo af mochten likken 😉 doe ik nu nog steeds, vind het heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *