Frambozen-citroen pancakes

19 september 2016
42

frambozen-citroen-pancakes-1a

Hoe simpel deze frambozen-citroen pancakes ook zijn, ze hebben toch nog best wat voeten in de aarde gehad. Eigenlijk zouden het perzik pancakes worden, maar mijn perziken bleken nog keihard te zijn en moesten verder rijpen. Gelukkig heb ik altijd fruit in de vriezer liggen, dus ik besloot pancakes met frambozen te maken. Zodra ik de frambozen door het beslag spatelde kwamen er mooie roze strepen in, dat zou vast een heel tof resultaat hebben! Snel aan de bak dus, maar mijn gasaansteker was ineens stuk en ik had geen lucifers in huis. Snel naar de winkel gegaan om een nieuwe te halen zodat ik kon beginnen met bakken. Jammer genoeg bleken de roze frambozenstrepen niet langer roze te zijn, ze werden een beetje paars/grijs. Gekke kleur en ik snap er ook niets van. Maar goed, het maakt niet uit. Want deze pancakes zijn fantastisch lekker! 

frambozen-citroen-pancakes-2a

Frambozen-citroen pancakes

Een super simpel recept, maar oh zo lekker: frambozen-citroen pancakes. Lekker fris en daarom erg geschikt als ontbijt maar ook zeker als toetje.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren (M)
  • 300 ml melk
  • 150 gram frambozen (vers of diepvries)

Instructies

  • Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en citroenrasp. Roer vast even met een spatel door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg. Als laatst voeg je de frambozen toe die je door het beslag spatelt.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
Tips

Ik serveerde de pancakes met wat extra (bevroren) frambozen en strooide er later ook nog wat poedersuiker over. Heerlijk!

Bewaren

In de koelkast tot 2 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Love it! Ben gek op de American pancakes, deze lijken me ook heerlijk!

  2. Ages schreef:

    Hallo Laura,

    Ik heb een vraagje aan jou bakpoeder en backing-soda is toch het zelfde effect?

    groetjes Agnes

    1. Laura schreef:

      Het zijn beide rijsmiddelen, maar ze werken niet hetzelfde. Lees dit artikel maar eens: http://www.handigebaktips.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/

      1. Agnes schreef:

        Oke, ik zal het doen vond het nogal verwarrend, dankje wel.

        m.v.g. Agnes

  3. Nicole schreef:

    Haha wat een pech had je met dit recept! Gelukkig is het helemaal goedgekomen en de pancakes zien er heerlijk uit 🙂

  4. Catherine schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb ook een vraag: welke soort koekenpan gebruik je (Tefal???)? Hoe groot?

    1. Laura schreef:

      Ik gebruik er eentje van Tefal, formaat weet ik niet zeker, denk 28 cm 🙂

      1. wilma schreef:

        When he took griddles in holand?kun he er 6 tot 8 in eenkeer doen. Keller Al’s ontbijt met fruit syrop!!

        1. wilma schreef:

          iets ging fout met typen!! ik bedoel: heb je ook griddles in Holland/ Kun je er 6 -8 tegelijk doen. Lekker als ontbijt met fruit syrop.

          Sorry, tablet kent slecht Hollands….

          1. Laura schreef:

            Nee die heb ik in Nederland helaas nog niet gezien.

  5. Rowan schreef:

    Ik ben gek op pancakes! Deze variant lijkt mij dan ook echt heerlijk! Dat wordt een keertje uitproberen… 😉

  6. Jenny Peters schreef:

    Ik denk dat ik vanavond pancakes ga maken 🙂

  7. N.V.M schreef:

    Dag Laura,

    ik heb deze gemaakt voor een dessertbuffet en het was een schot in de roos ! 🙂
    Ik heb de citroen eruit gelaten en Philadelphia natuur met citroenzeste en sap op smaak gebracht en erbij gegeven als topping, héérlijk !

    Ik heb het deeg de avond ervoor gemaakt, diepvriesframbozen erbij en nachtje in de koelkast laten staan. ‘S morgens vroeg ze gebakken en de geur was zo verleidelijk dat ik er stiekem eentje geproefd heb en heb dan maar deeg bijgemaakt 😀

    Dankjewel !

  8. Nil schreef:

    Hoi Laura,

    Er staan zoveel verschillende pancakes recepten. Kan ik niet gewoon “basis pancake” recept gebruiken en zelf er van alles door heen doen? bijv, chocola, fruit, kruiden, etc etc?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, zo ontstaan mijn recepten meestal ook.

  9. Marloes schreef:

    Het is nog vakantietijd een mooi moment om met de kids deze pancakes eens te proberen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *