Een stage bij de Meringue Girls!

10 juni 2015
0

stage bij de meringue girls

Ik ben dol op meringues. Om ze te eten, maar ook zeker om ze te maken. Ik ben ook best wel een beetje fan van de Meringue Girls, ik ben dol op hun kleurrijke meringues! Toen ik er onlangs achter kwam dat één van mijn lezeressen stage loopt in Londen bij de Meringue Girls wilde ik hier meer van weten. Ik was onwijs nieuwsgierig hoe ze erop kwam om hier stage te lopen, maar vooral hoe dat nou is. Een soort kijkje achter de schermen dus! Daarom laat ik vandaag Hilde de Vries aan het woord die alles vertelt over haar avonturen in Londen!

Op een wolk van meringue

Een wereld met Willy Wonka smaken, regenboog kleuren en zachte wollige meringue is de ultieme droom die nu eindelijk werkelijkheid is geworden. Bij de Meringue Girls in Londen komen iedere week ongeveer 8000 meringue kisses uit de oven. De kleine, luchtige en zoete meringue is dé nieuwe food trend die de cupcakes en macarons voorbij raast. Het maken van meringues is een vrolijke ontdekkingstocht naar allerlei kleuren, geuren en smaken. En deze ontdekkingstocht wil ik, Hilde de Vries, derdejaars Food Design studente (HAS Den Bosch), graag met jullie delen!

stage bij de meringue girls

Over de Meringue Girls

Sinds eind maart loop ik stage bij de Meringue Girls om alles te weten te komen over meringue. Het bedrijf Meringue Girls is in 2012 opgericht door Alex Hoffler en Stacey O’Gorman. Deze twee meiden ontmoetten elkaar in een keuken in Londen en ze ontdekten dat ze dezelfde passie deelden: zoete lekkernijen! Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid en hebben ze al veel opdrachten mogen doen voor onder andere Chanel, Topshop, Dior en Jamie Oliver. Ook hebben ze een kookboek geschreven in 2013 (Meringue Girls Cookbook) en het volgende kookboek komt eind juli uit (Everything Sweet).

De meringues worden gemaakt in een bakkerij in Londen en waarschijnlijk openen de Meringue Girls voor het einde van dit jaar hun eigen winkel! Op dit moment worden de meringues iedere zaterdag op Broadway Market verkocht. Dit is een leuke markt met allerlei kraampjes die onder andere brood, gebak en verse maaltijden verkopen. Ook hebben de Meringue Girls iedere vrijdag en zaterdagavond (t/m 27 juni) een pop-up winkeltje op het Street Feast in Lewisham (Londen). Hier worden drie verschillende desserts gemaakt, waaronder de heerlijke Eton Mess op bovenstaande foto (meringues met room, verse vruchtjes en bessensaus).

stage bij de meringue girls

Op zoek naar een stage

Maar voordat ik hier bij de Meringue Girls terecht kwam, moest ik eerst op zoek naar een leuk bedrijf, waarin bakken, een gezellige sfeer en een leerzame periode centraal zouden staan. In de zomer van 2014 had ik in Flow magazine een artikel gelezen over de Meringue Girls en het bedrijf sprak me meteen aan. Om het bedrijf een indruk te geven van de opleiding heb ik een Engelse site gemaakt waarop allerlei opdrachten van de opleiding kort staan beschreven. Samen met mijn CV heb ik in de herfst een paar mailtjes naar verschillende bedrijven gestuurd en al snel kreeg ik een positieve reactie terug van de Meringue Girls! Nadat ik eerst een binnenlandse stage had gelopen bij Bakkertje Deeg in Heusden (wat ook heel erg leuk was!) kon ik mijn spulletjes pakken om met het vliegtuig naar Londen te gaan!

stage bij de meringue girls

Stage lopen bij de Meringue Girls

Op dit moment heb ik al 10 weken stage gelopen, waarbij ik ontzettend veel heb geleerd over het maken van de meringues. Op maandag, dinsdag en woensdag sta ik vaak in de bakkerij om ervoor te zorgen dat de meringues perfect worden gemaakt. De hoofdbakster van de Meringue Girls kan 1 meringue kiss per seconde spuiten (echt waar!). Natuurlijk ben ik nog niet zo snel, maar oefening baart kunst! Naast het spuiten van de meringue kisses worden er voor het bruiloften seizoen ook prachtige bloemen meringues gemaakt. 

stage bij de meringue girls

Op donderdag worden er in de bakkerij de verschillende elementen van de drie desserts voor het Street Feast gemaakt: heerlijke peanut butter brownies, salted biscuit base (gemalen koekjes met boter en zout), geroosterde rabarber en een frisse bessensaus. Daarnaast heb ik ook meegeholpen met het maken van een high tea voor 100 personen, die plaats vond op zaterdag 23 mei op het Innocent Unplugged Festival. Hiervoor maakten we een carrot cake, gevuld met gekookte en gepureerde wortel, ananasstukjes, gemalen kokos en walnoten. Het opkloppen van 40 eieren voor dit beslag was al een hele beleving! Ook maakten we zoete chocolade truffels die gerold werden in knetterchocolade en gevriesdroogde frambozen, wat voor een echte smaak sensatie in je mond zorgt. Naast al deze zoete lekkernijen bakten we ook wat hartige hapjes, waaronder bladerdeeg rechthoekjes, gevuld met gekaramelliseerde uien, vijgen en blauwe kaas. 

stage bij de meringue girls

School opdracht

Voor mijn studie ben ik daarnaast bezig met een opdracht om nieuwe chocolaatjes (in piramide vorm) te ontwikkelen, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het is een mooie uitdaging om te bekijken welke ingrediënten kunnen zorgen voor een mooie kleur, goede structuur en een lekkere smaak. Voordat deze kunnen worden ontwikkeld is er eerst onderzoek gedaan naar de verschillende methoden van het tempereren van chocolade. Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade perfect breekt en een mooie glans krijgt. Daarnaast heb ik onderzocht welke ingrediënten en trends nu hot en hip zijn in Londen.

Op dit moment zijn we nog volop aan het experimenteren om een mooi regenboog assortiment aan chocolaatjes te ontwikkelen. We hebben onder andere al groene thee aan de witte chocolade toegevoegd om een mooie lichtgroene kleur en fantastische smaak te verkrijgen. Een roze piramide hebben we ook al kunnen maken door het toevoegen van gemalen gevriesdroogde frambozen. Dit poeder kan na het zeven worden toegevoegd aan de getempereerde witte chocolade om een friszure roze piramide te creëren. Maar er zullen nog heel veel experimenten volgen! 

stage bij de meringue girls

Ga je binnenkort naar Londen en heb je altijd al een masterclass willen volgen in het maken van meringue? Dat kan! De Meringue Girls geven om de twee weken een masterclass, dus als je deze wilt volgen, stuur dan gewoon een mailtje. Ook kun je om de twee weken een masterclass volgen in het maken van prachtige taarten met meringue.

Hopelijk ontdekken jullie ook hoe leuk, lekker, vrolijk en kleurrijk de wereld van meringues is. Ik heb het in ieder geval super naar mijn zin bij de Meringue Girls en vind het een hele eer om een blog te mogen schrijven voor Laura’s Bakery! En als je meer wilt weten over mijn ervaringen bij de Meringue Girls in Londen en over alles wat met Food Design, meringues en bakken te maken heeft, kijk dan even op mijn blog! Ik wens iedereen heel veel succes en plezier met het bakken van meringues!

stage bij de meringue girls

Hilde, heel erg bedankt voor dit ontzettend leuke artikel over jouw stage bij de Meringue Girls! Ontzettend leuk dat wij zo een klein beetje mee kunnen kijken achter de schermen bij jouw stage in Londen! Hilde houdt zelf ook een blog bij: Taste of Happy Dreams. Hier kun je nog meer lezen over haar tijd in Londen en bij de Meringue Girls, maar ze deelt hier ook recepten en nog meer leuke food gerelateerde artikelen.

Aanstaande vrijdag deelt Hilde ook nog hét meringue basisrecept van de Meringue Girls met jullie hier op Laura’s Bakery, voorzien van duidelijke intstructies. Kun je nog wel wat tips gebruiken als het aankomt op het maken van meringues? Hou dan ook Handige Baktips in de gaten, want daar verschijnt deze week een artikel met 5 tips van Hilde.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

17 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Had ik net ontbeten zie ik de lekkernij waar ik van hou 😉
    De foto’s zijn ook mooi!
    Ik krijg nu spontaan trek in deze meringue.

  2. Wauw wat een mooie kleurtjes allemaal. Prachtige foto’s, leuk verhaal, wat een mooie stageplek zeg.
    Groetjes, Wendy

  3. Mirjam schreef:

    Wat heerlijk, klinkt als een leuk, innovatief bedrijf!
    De links naar de blog van Hilde werken trouwens niet.

  4. Corrien schreef:

    Wat een leuke ervaring voor Hilde en wat leuk dat ze dit met ons delen wil! Wel bijzonder en leerzaam om zo’n stageplaats te bemachtigen!
    Nieuwsgierig geworden naar haar blog bemerkte ik ook dat de linkjes niet werken! Hopelijk kan dit worden verholpen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      al gebeurd hoor 😉 er zat een fout in het systeem.

  5. iris koster schreef:

    Super geschreven Hilde!! See you in Holland! 😉
    Liefs

  6. Delphine schreef:

    Heel leuk! Is het mogelijk de links te verbeteren voor de blog van Hilde? bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      al gebeurd hoor 😉 er zat een fout in het systeem.

  7. Hilde schreef:

    Hoi allemaal! Super bedankt voor de leuke reacties! De link werkt inderdaad niet, maar Laura gaat dit zo snel mogelijk verhelpen. Mijn blog is: http://www.hildedevries.wix.com/blogofhappydreams

  8. Joyce schreef:

    Wat een leuk en interessant artikel! Ik word meteen al vrolijk van al die kleurtjes 🙂

  9. Tamara schreef:

    Wow wat leuk met al die kleurtjes

  10. Marja schreef:

    Wat zien die er heerlijk uit zeg! En die Eton Mess met rabarber zou alleen al een reden kunnen zijn om naar London te gaan. Het water loopt me in de mond!
    Wat een uitgelezen kans om juist daar stage te mogen lopen zeg! Helemaal geweldig. Ik zou bijna jaloers worden ( als ik 30 jaar jonger was en nog aan een carriere moest beginnen, lol ). Ik maak heel graag merengues en ben dus heel benieuwd naar het recept van Hilde. Vrijdagmorgen zodra ik uit bed ben, ga ik dus de blog lezen! Ik ben heel benieuwd of ik het goed doe.
    Ik wens je nog een hele fijne tijd in Londen bij de Merengue Girls! En vooral veel plezier met bakken.
    Groetjes, Marja. 😀

    1. Hilde schreef:

      Hoi Marja,

      Super bedankt voor je leuke reactie! Ik ga nog heel erg genieten van de tijd hier bij de Meringue Girls in Londen! En je hoeft niet jaloers te zijn hoor, want je kunt de meringues ook zelf thuis bakken 🙂 ! Groetjes Hilde

  11. Angela schreef:

    Wauw, wat een goed stuk zeg! Super leuk om te lezen, wat een heerlijke stage!

  12. Raf schreef:

    OMG wat een droom!! Dat lijkt me echt een super stage, wat een bofkont zeg!! Een super ervaring !

  13. Karina schreef:

    Superleuk en interessant artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *