Cranberry feta wraps

22

cranberry feta wraps

Op Pinterest kwam ik een aantal keer een foto tegen van cranberry feta wraps. Dat leek mij best lekker! Ik vond geen duidelijk recept met hoeveelheden, maar de ingrediënten stonden wel vermeld. Ik heb daarmee zelf wat gepuzzeld en hier thuis was iedereen erg enthousiast over het resultaat. Kijk, dat is nog eens mooi! Het is een verrassende smaakcombinatie moet ik zeggen. Een hartig hapje met een zoete twist van de cranberries en de lente uitjes die het weer iets pittigs geven. Dus ben je nog op zoek naar wat lekkers bij de kerstborrel? Stop met zoeken, want dit gaan de gasten zeker lekker vinden!

cranberry feta wraps

cranberry feta wraps

cranberry feta wraps

Cranberry feta wraps

Deze cranberry feta wraps zullen het goed doen op elke kerstborrel. Dit hapje is verrassend lekker met de zoete cranberries en pittige lente uitjes.
Porties: 45 hapjes

Ingrediënten

  • 4 grote wraps
  • 200 gram roomkaas (een heel bakje)
  • 100 gram feta
  • 2 fijngesneden lente uitjes
  • 75 gram gedroogde cranberries

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Zorg dat de cranberries en lente uitjes gelijkmatig zijn verdeeld door het mengsel. Ik verkruimelde de feta eerst, dan is het eenvoudig te vermengen met de rest van de ingrediënten.
  • Verdeel het roomkaas-feta mengsel over de wraps en smeer uit over de gehele wrap. Doe dit ook zo dicht mogelijk bij de randjes, bij het oprollen doet het mengsel ook gelijk dienst als plakmiddel.
  • Rol de wraps strak op vanaf het begin, vouw ze dus niet eerst dubbel.
  • Met een scherp mes snij je de zijkanten van de wraps weg. Snij vervolgens elke wrap in 10-12 plakjes.
Bewaren

Bewaar de cranberry feta wraps afgedekt in de koelkast totdat je ze serveert.

Deze wraps kun je heel goed van tevoren maken zodat je op het moment van serveren niet meer in de keuken hoeft te staan. Je hoeft ze dan alleen nog maar uit de koelkast te halen en te serveren aan je gasten.

cranberry feta wraps

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

21 reacties

  1. manon schreef:

    Hoi Laura,
    Welke roomkaas heb jij gebruikt?
    Groetjes 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      het AH huismerk heb ik gebruikt.

  2. Mmm’, wat leuk om voor de feesten cranberries te gebruiken! Helemaal kerstig, maar toch eenvoudig om te maken!

  3. Margot schreef:

    Het ziet er leuk uit zo met die rode stukjes!

  4. Trudy schreef:

    Lijkt me heerlijk.
    Denk je dat het mogelijk is om, als de wraps nog een rol zijn, er dan stokjes (bv feestelijk kerststokje) in te steken en ze dan te snijden. Dan blijft alles mooi vast zitten, en het serveert zo leuk.
    Of is er dan de kans dat de vulling er aan de zijkant (wat eerst de bovenkant was) uitloopt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt hier prima stokjes insteken, maar ook zonder blijven ze goed zitten als je het mengsel tot de randjes smeert.

  5. jacqueline schreef:

    Ik maak vaak wraps als hapje bij verjaardagen. Ik ga deze zeker uitproberen! Nog een tip, verwarm de wrap even in de magnetron voordat je hem besmeerd, zo rolt ie makkelijker omdat ie niet meer zo stug is en scheurt dan ook niet.

    Groetjes,
    jacqueline

  6. Caroline schreef:

    Ik maak deze wraps ook vaak. Ik had ze ook al gespot op Pinterest en ze stonden vorig jaar reeds op de hapjestafel van Kerstmis en een feestje met mijn collega’s.
    Ik maak altijd een mengsel van feta en roomkaas, smeer dit op de wraps en strooi vervolgens de cranberries en lente uitjes erop. Ik vind dat je zo nog beter kan zorgen dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

    groetjes!

  7. inge schreef:

    Kan ik dit nu al maken voor donderdag aangezien ik morgen en donderdag nog moet werken. Of is dat echt te lang van te voren? Het ziet er zo lekker uit dat ik ze graag meeneem naar de gasten waar ik ben uitgenodigd :-):-)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan wel hoor!

  8. Ilona van Hilst schreef:

    Heerlijk en fraai! Zo snel te maken, ik verpakte ze opgerold nog de dag ervoor stevig in plastic folie en sneed ze een paar uur eerder op 1e Kerstdag in plakjes. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen, ze zien er namelijk zo lekker uit, ik had de andere helft van het bord gevuld met zalmwrap plakjes, maar die van Laura zijn nóg lekkerder!

  9. Hanny schreef:

    Daarnet hebben we de cranberry wraps gegeten. Heerlijk, dat gaan we vaker doen.

  10. Joke schreef:

    Ik ga hier dus even deze wraps aan zitten prijzen want deze zijn en simpel te maken en zo verschrikkelijk lekker. Een wrap die zeker vaker gemaakt gaat worden. Een echte aanrader!!

    Liefs, mam ♥

  11. jet schreef:

    Wat voor roomkaas gebruik je dan moncou/pfiledelfia?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Philedelphia (maar dan een huismerk versie 😉 )

  12. Marloes schreef:

    Is er een alternatief voor fetakaas? Ik vind het recept zo leuk, maar dat ze houden hier niet van feta. 🙂

    1. Laura schreef:

      Je zou ook alleen roomkaas kunnen gebruiken, of wat ricotta of mascarpone toevoegen.

      1. Marloes schreef:

        Dank je wel! Ik ga ermee aan de slag. Een leuk receptje voor de kerst. 🙂

  13. Maayke schreef:

    Heerlijk, makkelijk en het ziet er superfeestelijk uit. Ik heb het neergezet als spread voor op toastjes (van die rondjes brood in de oven lekker getoast). iedereen was heel enthousiast en ik heb de link naar het recept ook al doorgegeven aan diverse mensen. Voor mijn volgende feestje ga ik het ook als wrap proberen.

    1. Laura schreef:

      Goed idee om het als spread op tafel te zetten zeg!

  14. Mieke v Luijn schreef:

    Hallo Laura. Vandaag 18-8-2018 hebben mijn dochter & ik als vrijwilligers je wrap met cranberries, roomkaas enz. gemaakt voor de deelnemers van de Dou-Marathon-Putten. We kregen er echt heel veel positieve reacties op. Dus, hartelijk bedankt voor je mooie recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *