Advent 8: Driedubbele chocolade kerstkransjes

53

Kerstkransjes: ik ben er dol op! Of ze nu van koek, schuim of chocolade zijn, ik kan er geen genoeg van krijgen. Aangezien zelf maken toch altijd lekkerder is dan de gekochte uit de supermarkt ben ik zelf aan de slag gegaan. Resultaat: heerlijk romige chocolade kerstkransjes. Mét drie soorten chocola! Die heb ik in de winkel nog niet eerder gezien.

Driedubbele chocolade kerstkransjes

Deze driedubbele chocolade kerstkransjes zien er toch verrukkelijk uit? Probeer hier maar eens wat van over te houden voor de kerstvisite!
Porties: 25 kransjes

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 90 gram ongezouten roomboter

Extra benodigdheden

  • 4 wegwerpspuitzakken
  • spuitmondje 1M van Wilton (+ grote coupler)
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  • De chocolade die ik gebruik is van Callebaut, ontzettend lekkere chocola die ik iedereen kan aanraden. Ik kocht deze zakken met een kilo chocola (wel ja, waarom niet) bij Makro. Je kunt natuurlijk ook gewoon repen chocola uit de supermarkt gebruiken. Omdat we 3 kleuren chocola gebruiken die tegelijk gesmolten moeten worden hebben we even alle handjes nodig. Daarom ook geen foto’s van deze stappen, ik zal het goed proberen uit te leggen.
  • Begin met het luchtig en romig kloppen van de boter, verdeel dit vervolgens over 3 schaaltjes.
  • Neem voor de chocolade drie schaaltjes die tegelijk in de magnetron passen. Doe in elk schaaltje 2/3 van de chocola en plaats in de magnetron. Belangrijk is dat je de magnetron niet te lang aanzet, als je chocola verbrandt kun je er niets meer mee. Zonde natuurlijk! Begin met 20 seconden en roer de chocola dan even door. Niet alles gesmolten? Zet de schaaltjes steeds voor zo’n 10-15 seconden terug in de magnetron. Als bijna al je chocola gesmolten is voeg je de achtergehouden chocola toe. Blijf roeren tot alles gesmolten is.
  • Als alle chocola gesmolten is voeg je dit toe aan het schaaltje met boter. Dit is nodig zodat de chocola wat indikt, dan kun je er beter vormen van spuiten. Meng de chocolade goed met de boter tot het een gladde massa is. Doe het dan in de spuitzak. Hier hoeft geen spuitmondje op, knip de puntjes er ook nog niet vanaf.
  • Zet op de vierde spuitzak de coupler en het spuitmondje. Knip van de spuitzakken met chocola de puntjes af en zet deze tegelijk in de spuitzak met het spuitmondje erop.
  • Spuit op het bakpapier mooie ronde kransjes. Door de spuitzak steeds een beetje te draaien in je hand krijg je ook een ander patroon. Als je alle kransjes gespoten hebt laat je ze volledig afkoelen/uitharden.
Bewaren

Als je de kerstkransjes luchtdicht bewaart kun je ze zeker een maand bewaren!

Probeer hier maar eens wat van over te houden voor de kerstvisite!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

38 reacties

  1. Wendy schreef:

    Wat leuk! En wat slim om die drie zakken in 1 vierde zak te doen!! Ik ga deze ook zeker proberen, maar nu nog niet, anders is er idd niks van over met de kerst 😉

    Groetjes Wendy Jansen

  2. Mannin schreef:

    Wat een leuk idee! Ziet er geweldig uit! 😀

  3. Anonymous schreef:

    Heel apart! Nog nooit eerder gezien. Ongetwijfeld zijn heel erg lekker! Een banketbakker kan nog wat van je leren!
    Xus,
    MrsP.

  4. Anonymous schreef:

    Weer zo’n superleuk idee, ga ik zeker maken :).

    Groetjes Marian

  5. Riet schreef:

    Dat ziet er HEERLIJK uit Laura.
    Ik krijg echt trek.

    Liefs Riet.

  6. anja schreef:

    goed uit gelegd,toppie.gr Anja

  7. Laura's Bakery schreef:

    Bedankt allemaal 🙂

  8. Angela Taartwens schreef:

    Ik sla ook dit recept weer dapper op, en ga het van de week uitproberen 🙂 De kerstboompjesschuimpjes waren hier overigens heel goed gelukt, en zo mijn moeder zei; Ja, dit zijn ze, zo waren ze ‘vroeger’ ook! Dus ook namens mijn moeder; Dank je wel! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Zou je misschien een foto van het resultaat willen mailen? Dan komen ze in het overzicht te staan met alle resultaten van de advent van iederen 🙂

  9. Joke schreef:

    Wat heerlijk om bij jou in het testpanel te zitten Laura ♥.
    Lieve mensen, ik kan alleen maar zeggen ze waren ZALIG !!!
    Een aanrader om te maken voor de kerst.
    Lau, wat ben je toch leuk bezig met de advent. Zoveel lekkers en leuks al gezien. Mijn complimenten hoor!

    Liefs, Mam ♥

  10. Laura Setz schreef:

    Hooi,

    Miss een domme vraag, maar hoe klop je de roomboter luchtig?

    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helemaal niet erg hoor, daar leren we alleen maar van 🙂 boter klop je luchtig met een mixer (gardes) en je blijft kloppen totdat de boter bijna wit is. Dit duurt enkele minuten.

  11. Laura schreef:

    Oke, en de roomboter is dan gewoon kamertemperatuur? Want smelten lijkt me geen optie toch?

    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt helemaal, de boter moet inderdaad op kamertemperatuur zijn.

  12. Patty schreef:

    Wat een fantastisch idee!!! Ik heb deze ook nog niet in de winkel gezien 🙂
    En wat een goed idee om de spuitzakken in een andere spuitzak te doen! Dit ga ik onthouden!

  13. Hazel schreef:

    mjam mjam wat een goed idee! Zo kan ik mijn eigen kransjes maken zónder melk! Worden dan weliswaar geen 3 kleuren kransjes maar dat maakt niet uit : )

  14. Sydney schreef:

    Echt waar, geniaal, hoe kom je erop

  15. Saskia schreef:

    Leuke site! En je logo is ook echt fantastisch!!!!! Keep up the good work!

  16. Katja schreef:

    Hallo Laura

    Wat een ontzettend leuk idee! Ik heb ze vandaag proberen te maken, wat aardig goed lukte. Alleen, de witte chocola schiftte toen ik deze met de boter mengde. De melkchocolade en pure chocolade ging wel goed. Weet jij toevallig hoe dit komt (of vooral, hoe ik dit kan voorkomen)?

    Dankjewel!
    groet, Katja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk is het temperatuurverschil tussen je chocola en boter te groot geweest, als dit (vrijwel) gelijk is zou dit niet moeten kunnen. Door het mengsel au bain marie een beetje te verwarmen en te kloppen zou het ook weer goed moeten komen 😉

  17. heleen schreef:

    wij hebben het ook geprobeerd alleen de witte chocolade zak ontplofte en toen kwamen ze er als een misvormt chocolaatje uit. 🙁

  18. Peter schreef:

    Hoi Laura, hoe lang zijn de kransjes eigenlijk houdbaar?

    Groeten,
    Peter

    1. Laura schreef:

      Als je ze luchtdicht bewaart kun je ze zeker een maand bewaren!

      1. Peter schreef:

        Bedankt! 🙂

  19. Susanne schreef:

    Ziet er goed uit ik ga ze donderdag maken voor het kerst ontbijt voor de klas van mijn dochter.
    Als ze gelukt zijn stuur ik een foto.

  20. Nienke schreef:

    En als je geen magnetron hebt, dan au bain marie smelten? Of lukt dat niet denk je en kan ik beter voor 2 smaken tegelijk gaan ipv 3?

    1. Laura schreef:

      au bain marie kan zeker hoor.

  21. Carla schreef:

    leuk,ik maak met kerst de choclade letters met kerst versieersels ,omdat de kids te ver weg wonen en ik maak er een traditie -letters met kerst en vorig jaar ook zlef gemaakt-dit jaar met jou recept,dank je wel

  22. Carishma schreef:

    Wat een leuk recept! Meteen inspiratie gekregen voor kerst dit jaar.
    Misschien een wat domme vraag maar moet je 90 gram boter per 100 gram chocola hebben of 90 gram voor alle drie (dus 30 gram boter op 100 gram chocola)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      30 gram boter op 100 gram chocolade! Zie stap 1.

      1. Carishma schreef:

        Bedankt voor de snelle reactie! Ik zag het na het plaatsen ook ? maar kon de reactie niet meer verwijderen.

  23. Jimmy1955 schreef:

    Die chocolade kransen zien er heel lekker uit. Kun je mij het webadres van de macro geven om chocolade te bestellen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je even googlet op Makro dan kom je er meteen, ik weet alleen niet of je er online kunt bestellen.

  24. Mirjam schreef:

    Tnx, ga het proberen?

  25. Ruud schreef:

    Het spuiten lukte goed, maar ze worden niet hard

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ojee, heb je iets aan het recept of de ingrediënten veranderd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *