Advent 15: Sneeuwpop op de slee

15 december 2012
2

Op Pinterest kwam ik het idee tegen van marshmallow sneeuwmannen op een sleetje. Nu was het nog een uitdaging om hier mijn eigen versie van te maken. De materialen die werden gebruikt in het Pinterest voorbeeld waren grotendeels typisch Amerikaans, niet hier te verkrijgen dus. Het is gelukt om voor die materialen een alternatief te vinden, jij kunt ze nu dus ook maken!

Sneeuwpop op de slee

Deze schattige sneeuwpop op de slee is hartstikke makkelijk te maken en staat gezellig op de kersttafel.
Porties: 3 sneeuwpoppen

Ingrediënten

  • 3 Wafeltjes
  • 6 Candy canes
  • Marshmallows (grote en mini)
  • Zwarte eetbare stift
  • Oranje kleurstof (of eetbare stift)
  • Oreo koekjes
  • Dropjes (harlekijntjes)
  • Lolly stokjes
  • Icing of witte chocola om alles aan elkaar te plakken

Instructies

  • Begin met het vastplakken van de candy canes op de wafeltjes. Laat deze op de kop drogen. Je sleetjes zijn nu al zo goed als klaar.
  • Tijd om de sneeuwpoppen in elkaar te zetten. Maak met de stift ogen en de mond op de marshmallow. Met oranje kleurstof of een stift teken je de neus. Het gezichtje van de sneeuwman is nu af. Op de andere marshmallow teken je twee zwarte stippen, dit is zijn buik.
  • Van een kleine marshmallow maken we voetjes. Knip deze eerst in de lengte door de helft en daarna nogmaals in twee stukjes. De armpjes zijn het enige wat niet eetbaar is. Dit zijn lollystokjes die zwart gekleurd zijn met de eetbare stift. Deze steek je in het onderste gedeelde van de sneeuwman.
  • Een enkel oreo koekje met daar bovenop een dropje vormt de hoed van deze gezellige sneeuwman.
  • Niet echt een culinair hoogstandje met alle verschillende smaken zo bij elkaar. Ik denk echter wel dat dit een heel leuk projectje is om met de kinderen op een middag of juist lekker in het weekend te maken!
Bewaren

Goed ingepakt 3-4 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

34 reacties

  1. Daphne schreef:

    Misschien niet zo Culinair, maar wel heeeeeel leuk (weer)
    Ze zijn trouwens ook TE leuk om op te eten?!!!!
    Fijn weekend, Groetjes, Daphne

  2. Haha geweldig leuk groetjes esther

  3. Anonymous schreef:

    Heel origineel!!! En heel leuk om het met de kleinkinderen te maken!
    MrsP.

  4. Joke schreef:

    Och meid wat zijn ze leuk zeg.
    Heerlijk creatief bezig zijn met voedsel 😉

    Liefs, mam

  5. Barbara schreef:

    Wat gaaf dat dit zo vaak gedeeld is op facebook! Gefeliciteerd!

  6. Caroline schreef:

    Wat onwijs leuk zeg! Waar koop je die zwarte lollystokjes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Caroline,
      Het zijn gewoon witte lollystokjes, met een eetbare zwarte stift heb ik ze zwart gemaakt 🙂
      Liefs, Laura

      1. Sandra schreef:

        Waar zou ik witte lollystokjes kunnen kopen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Bij (online) kookwinkels en taartdecoratie winkels.

  7. Mireille schreef:

    Hoi,
    Ik had een idee om marshmallows half in chocolade te dopen met spikkels en daar bovenin zo’n kerstzuurstok. Maar nu ik dit zie wordt het dit. Ik denk dat mijn zoon het super vindt! Zijn laatste traktatie op de basisschool. En aangezien hij 2 dagen voor kerst jarig is is het zó leuk om iets winters te maken. Dank je wel voor de inspiratie!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je deze als traktatie gaat maken zeg! Veel plezier met maken! (je eerste idee klinkt trouwens ook heel leuk!)

      1. Mireille schreef:

        Kleine vraag:
        Heb jij de plasticjes al van de zuurstokjes gehaald?
        Ik ga morgen een tester maken.
        Ben benieuwd…

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ja dat had ik wel gedaan, maar ze plakken wel een beetje. Als ze uitgedeeld moeten worden is het misschien handiger om ze in het plastic te laten, kun je die ook iets langer bewaren en later opeten.

          1. Mireille schreef:

            Dank voor je antwoord, ben er van het weekend niet aan toe gekomen. Maar ga zo gelijk de originele maken….met plasticjes om de stokjes.

  8. Caroline schreef:

    Hallo Laura,
    Ik wil deze sneeuwpop op de slee als traktatie maken voor mijn dochter die volgende week jarig is. Ik heb inmiddels alle ingrediënten in huis. Om het aan elkaar te plakken heb ik white decorator icing van Wilton via internet gekocht. Ik heb vorige week al eentje geprobeerd te maken maar het blijft allemaal niet zo goed plakken. Heb jij misschien nog een tip hiervoor? Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Caroline,
      De icing die je hebt gekocht hardt niet uit waardoor het niet goed blijft plakken. Probeer een witte chocola te smelten en dit te gebruiken. Dit hardt wel helemaal uit en dan zal het goed blijven zitten. Veel plezier met maken!
      Liefs, Laura

  9. Miranda schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil dit gaan maken als traktatie op de peuterspeelzaal.
    Nu was mijn vraag of het ook de avond ervoor al gemaakt kan worden ivm het eventueel hard worden van de marshmallows? Ik wil het dan in plastic folie inpakken.

    Groetjes miranda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een dag van te voren kan prima hoor, zeker als je ze ook nog inpakt.
      Liefs, Laura

  10. Sandra schreef:

    Wat een ontzettend leuke traktatie is dit zeg! ik kwam hem tegen op welke.nl en zag hem een tijdje geleden ook voorbij komen op Fb.
    Dit wil mijn dochter die 10 wordt ook graag trakteren.
    Waar kan ik de candy canes kopen? ik kon ze niet vinden bij de AH.
    Vriendelijke groeten,
    Sandra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Sandra,
      Rond Kerst kun je ze kopen bij Xenos, Blokker, Action en supermarkten. Misschien dat je ze nu nog in de uitverkoop kan vinden?
      Liefs, Laura

  11. Imke Baart schreef:

    Hoe heet de icing die wel uit hard?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is Royal icing 🙂

  12. Annemarie schreef:

    Hoe kom je aan eetbare zwarte stift

    1. Laura schreef:

      Die koop je bij taartdecoratie winkels

      1. Janneke schreef:

        Hoi Laura,
        Blijft dat goed zitten op de stokjes of geeft het af?

        1. Laura Kieft schreef:

          Het bleef bij mij heel goed zitten.

  13. Kim schreef:

    Kan ik de icing ook zelf maken door poedersuiker en water te combineren? Of wordt dat ook niet hard genoeg?

    1. Laura schreef:

      Dat kan, maar maak dan wel een hele dikke icing. Anders wordt het inderdaad niet hard genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *