Wat zijn de beste baking cups?

Gepost: 16 november 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

baking cups 1

Ruim 3 jaar geleden deed ik op Laura’s Bakery al een een test onder allerlei soorten baking cups. Ik wilde graag weten welk merk nu de beste baking cups heeft. Wanneer je cupcakes maakt wil je natuurlijk dat de papiertjes er mooi uit blijven zien nadat ze uit de oven komen. In de praktijk blijkt dat veel merken geen goede kwaliteit papier gebruiken voor hun baking cups. In de loop der jaren heb ik natuurlijk zo mijn favorieten ontdekt, grotendeels zijn deze nog gelijk aan de favorieten die destijds uit de test kwamen. Maar er is ook een nieuwe bij gekomen. Kijk mee naar mijn favoriete baking cups!

baking cups 2

House of Marie

House of Marie is één van mijn favoriete merken cupcake cases. Het is niet de allerbeste als ik alleen maar kijk naar de kwaliteit, een enkele keer wil het papiertje toch nog een klein beetje vettig worden. Dit is vooral bij hele lichte kleuren. Het assortiment is wel het grootst bij dit merk, ook niet geheel onbelangrijk. Van mijn collectie baking cups denk ik dat zo’n driekwart van House of Marie is. Op bovenstaande foto zijn dit de turquoise papiertjes.

Albert Heijn

Geloof het of niet, maar Albert Heijn heeft echt superfijne baking cups! Vetvlekjes zijn na het bakken niet tot nauwelijks te zien, perfect! Enig nadeel is dat er geen vast assortiment is van deze fijne papiertjes. Er is meestal maar één soort en dat patroontje wisselt van tijd tot tijd. Zodra ik een nieuw dessin zie koop ik ze gelijk! Het rode papiertje met bloemetjes is van AH.

Wilton Color Cups

In de grote test die ik al eens liet zien op Laura’s Bakery kwam Wilton niet zo goed uit de bus. Hoe leuk de patroontjes ook zijn, na het bakken was er nog maar weinig van te zien. Dat moet Wilton zelf ook niet handig hebben gevonden, want sinds een jaar hebben ze een geheel nieuwe lijn cupcakes cases in hun assortiment. De Color Cups hebben een laagje folie aan de binnenkant waardoor ze niet doorschijnen. Ze maken hun belofte meer dan waar. Ze schijnen absoluut niet door. Met deze baking cups ben je verzekerd van gebakken cupcakes zonder vetvlekjes op het papiertje. Op de eerste foto zie je het resultaat, onderstaand is het folie laagje duidelijk zichtbaar.

baking cups 3

Waar koop ik baking cups

Baking cups kun je dus vrijwel overal kopen, maar die zijn niet altijd even goed. De Albert Heijn baking cups zijn niet moeilijk te vinden, bij AH liggen deze in het schap.

De baking cups  van House of Marie en de Wilton Color Cups zijn bij zo’n beetje alle (online) taartdecoratie winkels verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

 1. Petra schreef:

  Dank je voor je tips, het maakt inderdaad nogal veel verschil welk papiertje te gebruikt!

 2. Peggy De Leeuw schreef:

  Voor is dat met grote voorsprong de House of Marie-cups.
  Ze lossen niet, ze verkleuren niet en ze worden niet vettig.
  Nog geen enkele moeten weggooien of niet kunnen meegeven.
  Echt top

 3. Joyce schreef:

  Bedankt voor de tips! Ik heb onlangs eens ‘grote kuis’ gehouden in mijn bakingcups en alles waarover ik niet tevreden was weggegooid. Ik heb er nu besteld van house of marie en mij ook eens gewaagd aan de color cups van wilton.

 4. Marjolein schreef:

  Ik gebruik ook die van de ah super cases zijn het! Heb nog wel een vraagje welke tip heb je gebruikt voor de topping op de foto vind deze vorm echt chique!! Bvd

 5. Annemiek schreef:

  Ik heb op een één of andere manier altijd dat de onderkant van het papiertje helemaal vet is, en ik gebruik ook de merken hierboven.
  Heb je enig idee hoe dat zou kunnen komen?

 6. Karin schreef:

  Mijn probleem is dat de papiertjes ze snel loslaten, enig idee waar dat door kan komen?

 7. Charlotte Kluskens schreef:

  Heb je ervaring met de cups van decora? Ik kom deze vaak tegen…

 8. CriticEye schreef:

  Wat ik wel jammer vind is dat er niet op wordt gelet hoeveel ‘rommel’ er in die papiertjes zit. Is het chloorgebleekt papier (liever niet)? Is het behandeld met 100% natuurlijke siliconen? Is er gifvrije inkt en lijm gebruikt? Kunnen de papiertjes bij het gft?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Goede feedback, dank hiervoor. Dit is alweer een vrij verouderd blogartikel en staat op de lijst voor een update. Dan zal ik de feedback meenemen!

 9. CriticEye schreef:

  Graag gedaan, het leek me een nuttige toevoeging! Uiteraard is het lastig om constant al je artikelen up-to-date te houden 😉 Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *