Uitgelicht: Siliconen molds

Gepost: 28 juli 2011 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Velen zijn gek op molds, anderen juist helemaal niet. Ik behoor tot de eerste categorie. Je kunt de mooiste  vormen maken met deze leuke siliconen vormen, je hebt al snel een prachtig resultaat. Dit snelle is ook gelijk de reden waarom niet iedereen weg is van molds. Die vinden het erg makkelijk en willen juist zelf de decoraties maken en vormen. Ik vind het leuk om de molds te combineren met zelfgemaakte decoraties.

First impressions is, denk ik, in ’taartenland’ het meest bekende merk voor de siliconen molds. Ze hebben meer dan 800 verschillende soorten van de bekende blauwe mallen. Maar er zijn steeds meer merken die mooie collecties op de markt brengen. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Alphabet Moulds, FPC Sugarcraft en Great Impressions. Als je nog steeds geen mold naar wens kunt vinden kun je zelfs je eigen molds maken. Silli Creations en Silicones and more kunnen de materialen hiervoor leveren. Ik wil dit zelf binnenkort ook eens proberen, dan zal ik daar ook een verslag van plaatsen.

Siliconen molds beperken zich niet tot het gebruik met fondant en marsepein. Je kunt er bijvoorbeeld ook snoepjes, chocolaatjes en boterfiguren (weg met het boterlammetje met Pasen, het kan veel origineler!) mee maken. Ook niet eetbare materialen zijn te verwerken zoals kaarsjes en zeepjes.

De molds maak je schoon door ze in een warm sopje goed af te spoelen. Laat de molds aan de lucht drogen, wanneer je deze afdroogt met een theedoek blijven er namelijk vezels achter. We willen natuurlijk geen pluisjes wanneer er weer figuren mee worden gemaakt.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Heel leuk Laura, die met dat strikje en die mooie rand van FI heb ik ook nog op mijn wish list. Ben je al op vakantie geweest en bij Ellen? Ben benieuwd wat je er van vond! Groetjes Pauline

 2. Laura schreef:

  Ik ben ook erg blij met de molds! Strikje heb ik al veel gebruikt 🙂
  Ik ga 19 augustus richting het noorden 😉 ben heel benieuwd naar de winkel! je hoort het als ik er ben geweest!

 3. Ohh leuk. Heel veel plezier he!

 4. De parelmold die jij hebt, lijkt me wel erg handig en die mold met de cupcakes vind ik ook heel cute! Heb zelf (nog maar) 1 mold: de Gum Paste Mold Fabric van Wilton met o.a. knoopjes & ’n strikje.
  Op mijn lijstje staan nog wat molds van Sunflower Sugar Art (die vind ik zo mooi) & de Teatime mold van Squires Kitchen met ’n schattig cupcakeje, theepotje en kop & schoteltje (zo schattig)! Ik behoor ook duidelijk tot de eerste categorie 😉

 5. ginia schreef:

  hallo laura

  ik gebruik ook mold´s maar dan voor zeep
  een paar jaar geleden gebruikte ik ze voor taarten en cupcake´s maar daar had ik het op een gegeven moment zo druk mee dat ik er mee ben gestopt

  ik ben volger van jou geworden je hebt een leuke blog

  liefs gea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *