Tortilla chips met Parmezaanse kaas

20 mei 2016
28

Tortilla chips met Parmezaanse kaas 1a

Een paar maanden geleden deed ik al eens een poging tot het zelf maken van tortilla chips. Ik vergat toen alleen de kookwekker aan te zetten en zat met een bakplaat vol zwarte chips. Geen succes dus, sindsdien heb ik ook geen nieuwe poging meer gewaagd. Tot afgelopen weekend dan, toen ik hoorde van tortilla chips met Parmezaanse kaas. Dat wilde ik zelf wel eens proberen te maken, gelukkig had ik alles al in huis en kon ik gelijk aan de slag. Binnen 20 minuten zat ik al op de bank met mijn zelfgemaakte tortilla chips en een filmpje.

Tortilla chips met Parmezaanse kaas 2a

Tortilla chips met Parmezaanse kaas

Deze tortilla chips met Parmezaanse kaas zijn hartstikke simpel om te maken en ontzettend lekker. Lekker bij de borrel of gewoon tussendoor.
Porties: 1 bakje vol

Ingrediënten

  • tortilla’s (ik gebruikte 3 stuks van medium formaat)
  • flinke scheut olijfolie
  • 1-2 tl oregano
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout

Instructies

  • In een schaaltje doe je de olijfolie met de oregano en wat peper. Roer dit door elkaar en smeer de tortilla’s aan beide kanten in met dit mengsel. Snij de tortilla’s in punten en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Strooi een beetje zout en flink wat Parmezaanse kaas over de tortilla punten.
  • Bak de chips in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte), of tot de randjes mooi goudbruin gekleurd zijn.
  • Als je de chips uit de oven haalt, zijn ze aan de randjes al knapperig en in het midden nog wat zachter. Dat is prima, tijdens het afkoelen zullen ze helemaal knapperig worden.
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 dagen te bewaren.

Tortilla chips met Parmezaanse kaas 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

13 reacties

  1. Wendy schreef:

    Hmm dit is wel erg gemakkelijk 🙂
    Die ga ik snel eens maken.

  2. Margot schreef:

    Wat een goed idee! Makkelijk en lekker!

  3. Ingrid uit Reeuwijk schreef:

    Wij hebben altijd wel taco’s over. Invriezen kan wel, maar ze zijn dan wat minder. Dus dit is ideaal voor stuks die overblijven na de maaltijd! Super!

    1. Laura schreef:

      Zo had ik het nu ook gedaan inderdaad 😉

  4. Nicole schreef:

    Tof idee ! Ik had ze op 200 graden gedurende 12 minuten gebakken, maar waren veel donkerder gebakken dan op de foto. De volgende portie maar 10 min. gebakken.

    1. Laura schreef:

      Heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet je de temperatuur altijd 10-20% lager zetten.

  5. Annemieke Kroeze schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Zelfgemaakt is toch altijd het lekkerst:)

  6. Die wil ik ook wel eens maken, lekker makkelijk!

  7. ingrid schreef:

    ik heb een zoete variant gemaakt, leuk voor bij toetje, met kaneelsuiker.
    wij vonden het zeker een aanrader.

    1. Laura schreef:

      Ha wat leuk, die heb ik toevallig ook laatst gemaakt (en komen nog online 😛 ) Lekker zijn die he!

  8. Tessa schreef:

    Oei yum ga ik eens proberen van het weekend. Wellicht dat ik deze lekker vind want vind tortilla chips en chips überhaupt niet lekker

  9. Wietske schreef:

    Hoelang kun je deze bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Enkele dagen, al zijn ze vers het lekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *