Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

The making of: Het Borrelhapjes Bakboek #2

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 juni 2019
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De laatste loodjes zijn nu echt aangebroken. Deze week moet ik alle tekst afhebben zodat ik deze samen met de uitgezochte en bewerkte foto’s kan versturen naar mijn uitgever. Met zowel de tekst als de foto’s ben ik nog druk bezig, het is dus maar goed dat ik onder druk altijd goed (en snel) kan presteren. Als ik dan alles heb ingeleverd is het boek nog lang niet klaar natuurlijk, maar er breekt dan wel een moment aan waarop ik even niets meer kan doen en moet wachten tot de redacteur klaar is. In de vorige update vertelde ik vooral over de voorbereidingen en eerste bakdagen. Inmiddels ben ik alweer heel veel verder en is er ook een hoop gebeurd. Lees maar mee!

Ik begin gelijk even met het leukste: de cover is bekend! Voor wie het heeft gemist: in dit artikel laat ik je de definitieve cover zien, deel ik verschillende foto’s die in het boek komen en vertel ik je uitgebreid over de inhoud van het boek. In dat artikel had ik het er ook over dat ik de foto voor de cover zelf heb gemaakt, en dat er twee opties waren. Het leek me een leuk idee om die twee verschillende ideetjes (zonder vormgeving nog) aan je te laten zien. Qua foto was ik zelf vooral liefhebber van degene met het lege bord in het midden. Maar wanneer de tekst in het beeld werd geplaatst, kwam de boodschap met de andere samenstelling zoveel beter over. Daar is de keuze dan ook op gevallen zoals je inmiddels weet. Onwijs blij met het resultaat!

Uiteraard stonden er weer de nodige bakdagen gepland. Ik had vooraf een uitgebreide planning gemaakt, maar in de praktijk gebeurden er wat dingen waardoor het niet lukte om mij aan die planning te houden. De stress nam toe en de zin in het bakken nam daardoor even af. Uiteindelijk zette ik mijn schouders er weer onder en ben ik met de planning en lege papieren aan tafel gaan zitten. Tijd om een nieuwe planning te maken die wel zou lukken. Het was even puzzelen, maar ik ben trots dat ik mij perfect aan die nieuwe planning heb kunnen houden.

De keuken was uiteraard ook weer meermaals een grote chaos. Dat is misschien nog wel waar ik op een gegeven moment het meest klaar mee was. Iedere keer weer die keuken opruimen. En als hij dan netjes was, begon het weer van voor af aan. Ik ben dus blij dat de grote hoeveelheid bakdagen er voorlopig weer op zit, kan ik weer even iets langer genieten van mijn mooie nieuwe keuken.

Wat ook bij die bakdagen hoort: fotograferen! Dit vind ik dus echt heerlijk om te doen. Alles wat is gemaakt zo mooi mogelijk op de foto zetten. Niet altijd even makkelijk, want sommige hartige dingen kunnen heerlijk zijn, maar zien er vaak lang niet zo interessant uit als een laagjestaart. Maar, het is me weer gelukt!

Oktober is misschien nog ver weg, maar er moet wel nu al nagedacht worden over de promotie van het boek. Gelukkig zit ik vol ideetjes en die heb ik laatst al met mijn uitgever doorgesproken. Nu is het tijd om alles langzamerhand verder uit te werken.

Schrijven. Ook dat moet gebeuren. Tijdens het bakken heb ik geen letter getypt voor het boek. Alle recepten schreef ik met pen en papier en allerlei extra teksten vormden zich in mijn hoofd. Na het bakken moest alles er alleen nog uit. Ik heb al heel wat uurtjes achter de computer doorgebracht om al die recepten uit te werken en de extra informatie uit te schrijven. Het is maar goed dat veel al in mijn hoofd zit en dat het er alleen nog maar uit hoeft, anders was dat vast een stuk lastiger geweest.

Al die foto’s die ik tijdens de bakdagen heb gemaakt, moeten uitgezocht worden. Ruim 1000 foto’s heb ik gemaakt. Daar moet ik nu de beste van gaan uitzoeken en die controleer ik dan nog op belichting en werk dat waar nodig bij. Ik doe verder weinig met mijn foto’s. Werk bijvoorbeeld ook niet met filters. Ik schuif eigenlijk vrijwel alleen maar aan de knoppen van de belichting. Nadat ik tevreden ben snijd ik de foto uit op het goede formaat en dan sla ik hem op. De mapjes op mijn computer worden steeds wat voller. Op deze foto zie je trouwens alle sauzen, dips en spreads die in het boek komen te staan.

Vorige week had ik een afspraak bij de vormgever. Dus ik ging op pad naar Amsterdam, haar kantoor zit tegenover deze mooie molen. Heerlijk Hollands plaatje zo met dat fietsenrek ervoor haha. Straks hebben we natuurlijk de teksten en de foto’s, maar dat is nog geen boek. Daar komt de vormgever in beeld. Die gaat ervoor zorgen dat alles een geheel wordt. Zoals altijd ga ik als ik bijna alles af heb al een keertje met de uitgever naar de vormgever toe. Dan bespreken we hoe ik het boek graag zou willen zien. Vervolgens gaan zij aan de slag met een opzetje en na wat schaven hier en daar hebben we qua stijl en vormgeving dan een goed idee van hoe het boek eruit moet komen te zien. Ik vind dit zelf altijd een heel leuk moment, want dit is echt wanneer het boek meer vorm begint te krijgen.

Tot zover weer deze boekupdate! Ik ga deze week nog even heel hard aan het werk om alles te schrijven en alle foto’s klaar te hebben. Wanneer we weer een stuk verder zijn in het proces deel ik weer een volgende update met jullie. In de tussentijd deel ik ook vaak al updates via mijn Instagram kanaal, op mijn profiel heb ik een hoogtepunt aangemaakt waar ik alle updates bij elkaar verzamel.

En dan als laatst, voor iedereen die niet kan wachten en het boek zo snel mogelijk in huis wil hebben: het is nu te reserveren!

Reserveer Het Borrelhapjes Bakboek

Vorige post

Volgende post

BBQ pulled pork pizza
Perzik-pecan crumble

Related Posts

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft
25 januari 2021
0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 8

  1. Audrey says:
    2 jaar geleden

    Superleuk weer, dit kijkje achter de schermen! Ik vind je foto-achtergronden echt supertof. Zou jij eens een artikel willen schrijven hoe je dat het beste kunt aanpakken? Ik heb echt geen idee hoe je er zo’n mooi, natuurlijk patroon in krijgt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb er toevallig stap voor stap foto’s van gemaakt. Ik moet er alleen nog even voor gaan zitten om het uit te werken. Zal dat via Instagram (stories) delen. Hier op het blog volgt dan een update in een behind the scenes artikel.

      Beantwoorden
  2. willy says:
    2 jaar geleden

    Super spannend allemaal weer!! Ben heel benieuwd naar je boek!
    En wat een prachtige keuken heb je toch! eerst vond ik de achterkant wat druk, maar hoe vaker ik het nu zie, hoe mooier ik het eigenlijk vind!
    Succes!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  3. Hanne says:
    2 jaar geleden

    Leuk dat je ons een kijkje achter de schermen van je nieuwe boek gunt! Er komt toch veel meer bij kijken dan dat je zou denken. Heel veel succes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja dat klopt inderdaad, het is een heel proces. Thanks!

      Beantwoorden
  4. Mirjam says:
    2 jaar geleden

    Geweldig! Doe het je niet na, schiet nu al in de stress van al dat geregel! Maar wat ziet de cover er geweldig uit🥰
    Suc6 de komende tijd, maar ga er van uit dat alles goed komt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Het duurt nog twee weken, maar deze chocolade whoopie pies met frambozencrème zijn perfect om te maken voor jouw Valentijn. Of gewoon als leuk bakproject als het regent 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#whoopies #whoopiepies #valentijnsdag #valentijnrecept #bakken
  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanille botercrème

Volgende Post
Perzik-pecan crumble

Perzik-pecan crumble

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan