behind the scenes – oktober 2013

Gepost: 31 oktober 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

BTS oktober 4

Ik moet er toch echt aan denken om foto’s te maken van wat ik aan het  doen ben. Ik heb hartstikke veel gebakken en gedecoreerd deze maand, maar daar was ik zo druk mee bezig dat ik helemaal ben vergeten om wat foto’s te maken met mijn telefoon. Goed voornemen voor november zullen we maar zeggen. Ook de maand oktober is weer voorbij gevlogen! Het klinkt raar, maar ik ben blij als het straks december is. Hoe gek het ook klinkt, maar dan is voor mij de grootste drukte rondom de feestdagen voorbij. Ik probeer altijd al vooruit te werken maar voor de feestdagen doe ik dit zeker. Ook dit jaar is er weer een advent met Kerst, dat zijn 24 dingen om te maken. Wordt een beetje hectisch als ik daar eind november pas mee begin, dat doe ik dus al veel eerder. Ik heb nu al 20 leuke projectjes gemaakt, dus dat schiet lekker op. Waar ik ook aan merk dat de feestdagen eraan komen zijn alle nieuwe boeken en producten die in deze tijd uitkomen. Het leek wel al Kerst deze maand, er werden flink wat pakketjes bezorgd met nieuwe artikelen. De kaarsjes die je ziet op de foto zijn van Iluminii, hele leuke kaarsjes die gekleurde vlammetjes geven. Ik heb ze natuurlijk voor je uitgetest, morgen verschijnt er een review van deze kaarsjes op de site.

BTS oktober 6

In al die pakketjes deze maand zaten vooral boeken. Er zijn echt ontzettend mooie boeken uitgekomen die ik graag met jullie wil delen, misschien zitten er leuke boeken tussen om voor Sinterklaas of Kerst te vragen. Om jullie te helpen met jullie keuze komen er van 7 hele mooie boeken reviews online in november. Ik heb er een speciale ‘bakboekenweek’ van gemaakt. Van 11 tot 17 november vinden jullie elke dag een review van een mooi (recent) boek op de site. Weer eens wat anders dan de bekende (kinder)boekenweek nietwaar?

BTS oktober 1

Deze maand ben ik ook begonnen met een Wilton cursus. Voor degene die een beetje bekend zijn in ’taartenland’ hebben vast wel eens van de vier Wilton cursussen gehoord. Ik ben deze maand begonnen met nummer één. De cursus bestaat uit 4 lessen. Bovenstaande taart maakte ik in de tweede les.  Je werkt in deze cursus met buttercream icing, in het begin wist ik nog niet goed hoe ik dat zou vinden. Ik had er nog nooit eerder mee gewerkt en kon mij er nog niet echt een voorstelling van maken. Het blijkt hartstikke leuk te zijn om mee te werken, wel even anders dan de fondant die ik gewend ben maar zeker niet minder leuk.

BTS oktober 3

Deze cupcakes maakte ik afgelopen maandag in les 3. Aankomende maandag heb ik alweer de laatste les, dan moet ik een mooie taart maken waarop ik allerlei technieken toepas. Ik weet nog niet precies hoe ik deze ga maken, dus daar ga ik nog even goed over nadenken.

BTS oktober 2

Nog meer voorbereiding voor feestdagen, Sinterklaas dit keer. Al kun je speculaasbrokken eigenlijk het hele jaar door wel eten natuurlijk. In november kunnen jullie in ieder geval zelf aan de slag met het recept voor speculaasbrokken. Hier op de foto is hij klaar om de oven in te gaan, het resultaat was erg lekker kan ik je vast vertellen.

BTS oktober 5

Dit was weer voor Kerst voorbereidingen, ik heb heerlijke chocolaatjes gemaakt die er vooral heel mooi uit zien. Ik gebruik altijd chocolade van Callebaut, deze koop ik per kilo bij Makro. Echt superlekkere chocola, stukken beter dan de repen uit de supermarkt. Mocht je deze chocola ooit tegenkomen, zeker meenemen dus! Geloof mij maar als ik zeg dat je er zeker geen spijt van zult krijgen ;).

BTS oktober 7

Nog meer Kerst voorbereidingen. Dit waren twee verschillende dessert ideeën die er vooral heel vrolijk uitzien (zagen?). Met mijn zusje heb ik er lekker van gesmikkeld nadat ze op de foto waren gezet.

November heb ik ook weer genoeg leuke dingen te doen die jullie in de volgende behind the scenes zullen zien. Ik zal er deze maand aan denken om dan ook echt foto’s te maken. Maar eerst komen er nog een hele hoop leuke blogposts aan, veel meer dan dat jullie gewend zijn om alvast te wennen aan december (waar elke dag een post online zal komen). Ook een paar leuke winacties, dus hou de site zeker in de gaten als jij kans wilt maken.

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Z Liefs Laura PNG

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

 1. Joke schreef:

  Leuk om te lezen allemaal Laura.
  Druk, druk, druk 😉
  Ik ben benieuwd (al weet ik al het een en ander) naar de advent !!

  Lliefs, Mam ♥

 2. Irma schreef:

  Wauw wat een drukte voor je de komende tijd.
  Maar ik geniet er wel heeel erg van. En in december elke dag. Geweldig kijk er nu al Nasr uit.
  En een super leuk idee voor Sinterklaas om de leuke boeken te vragen ga ik zeker doen na dat we jou advies hebben gekregen.

  Alvast bedankt voor al je harde werk
  Ik ga er zeker van genieten
  Groetjes irma

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het is misschien druk, maar ik vind het ook heeeeel erg leuk om te doen hoor allemaal! Zeker als ik al die leuke reacties lees 🙂 vind het ook zo leuk dat jullie er nu al naar uitkijken 🙂

 3. Corrie schreef:

  Hoi Laura
  Ik geef nog maar een keer aan dat je een geweldige site heb.
  Heb al veel recepten uit geprobeerd en alles smaakt heerlijk de botercreme met vanille was erg lekker ben meestal niet zo weg van botercreme omdat je de boter zo erg proeft maar dat is bij de botercreme die jij maakt niet .
  Groetjes Corrie

 4. Miss M schreef:

  Ik kijk enorm uit naar de bakboekenweek! Heel leuk initiatief!

 5. Greet De Smet schreef:

  Hoi lieve Laura,

  Proficiat met je enorme prachtige nieuwe blog! Ik ken je nu al een hele tijd via je blog, en je wordt maar beter en beter! Je doet het zo prachtig meisje, je ziet dat je het met liefde en plezier doet, en ik ben blij dat je het nu beroepsmatig kan doen, dat heb ik toch goed begrepen hé! Je boekjes in België doen het ook goed, wat wil je voor zo’n goedkope prijs bij Action, ze mochten gerust duurder zijn hoor, er staan hele leuke dingen in die ik al heb geprobeerd! De boeken die je daar hebt staan hierboven en in je boekenweek zal plaatsen heb ik al allemaal + nog andere nieuwe, de encyclopedie van de patisserie en desserts ligt vlak naast me nu! Dan is er ook nog een nieuwe van Dan Lepard : Bakken een hele dikke mooie bakboek met roze en groen aan de buitenkant heb er ook nog een nieuwe enkel over Popcorn! En heel wat nieuw mooie Engelstalige boeken die ik ook in Engeland bestel. Voor de rest heb ik mijn PME diploma behaald (de Wiltoncursus heb ik al helemaal gevolgd) van de rolfondant, er zijn nu nog 2 cursussen te gaan 1 over bloemen maken die volgende dinsdag start en dit voor 6 dinsdagen van 9.30 u tot 15 u, maar de 1 ste 2 kan ik al niet meedoen, wegens afspraken in het ziekenhuis die al eerder gepland waren en niet kunnen verplaatst worden. Jij hebt de PME in 4 dagen kunnen doen hé, moet best wel heftig zijn zo vlug na elkaar!
  Mijn hobbykeukentje ben ik nog niet klaar mee, ben heel erg ziek de laatste tijd vandaar, ik kan gewoon niet anders dan het kalm aandoen, ik wil wel maar door die rotziektes wilt en kan mijn lichaam het harde werken als vroeger niet meer aan, en ook een jaartje erbij van deze week…. 🙂 maar het komt wel, overhaasten heeft geen zin! Moet nog behangen en schilderen is niet zoveel door de kasten die er nu staan en hangen, en de grote koelkast Ik heb gekozen voor de ene kant kleur donker roze en de andere kant turqoise, maar veel zul je er niet van zien, en dan heb ik nog 1 rol van het merk LIEF die ik kan gebruiken om op de panelen van mijn rolluiken te behangen maar ik weet het nog niet zeker …… afwachten dus!
  Wens je verder heel veel succes toe, en ik blijf je volgen altijd, daar kun je op rekenen mijn taartvriendinnetje! Ik heb ook al van die mooie taartschotels van Sweet tables gekocht aan Debbie die zijn gewoon super prachtig hé! Grtjs Greet !

 6. tanya schreef:

  Wat leuk om allemaal te lezen. Ik vroeg me vorig jaar al af hoe je dir advent voor elkaar had gekregen… ik dacht die staat deze maand dag en nacht in de keuken hihi. Geniet van al het bakken en wat leuk om te lezen dat 2013 al helemaal vol staat met blogposts! Ik ben elke keer weer benieuwd naar je posts..

  Succes met het bakken.
  Groetjes Tanya

  1. Laura's Bakery schreef:

   hihi, dat zou wat zijn zeg dag en nacht in de keuken. Ik sta graag in de keuken, maar dat wordt wel heel veel 😉 Ik was zelf stiekem ook wel verbaast dat ik al post voor de rest van het jaar heb. Veel moet ik nog wel uitwerken hoor, maar alles is al gemaakt. Ben zo benieuwd wat jullie er allemaal van vinden 🙂

 7. Rensina Steursma schreef:

  Wauw wat een leuke berichten.
  Ben benieuwd naar je boekenweek, zie een boek die ik ook erg graag wil: Rudolphs Bakery. Dus ben benieuwd wat jij er van vind.
  Verder zie ik uit naar je Advent van dit jaar.
  Groetjes Rensina

 8. Anoeska schreef:

  Leuke foto’s! Ik ben zo jaloers op je, ik zie dat je het boek van Rudolph’s Bakery hebt!

 9. Leandra schreef:

  Ooh ben superbenieuwd naar je advent van dit jaar ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *