Taart gedecoreerd als… taart??!

Gepost: 1 mei 2011 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
5

Dit leek mij al langer ontzettend leuk om te maken en nu was er een jarige die niets liever wilde dan deze leuke taart! Ik had een foto laten zien van een soortgelijke taart en ze was niet meer op andere gedachten te brengen, dit idee moest het worden. Dat vond ik helemaal niet erg, ik heb ontzettend veel plezier gehad bij het maken ervan.

De taart is zoeter dan zoet geworden met het idee van een chocoladetaart met rose ‘glazuur’ dat langs de zijkanten ervan af druipt. Op de bovenkant staan bonbonnetjes en om het af te maken een grote cupcake met de leeftijd.

Het naamplaatje vind ik ook erg leuk geworden, de gaatjes langs de randjes heb ik gemaakt met spuitmondje #5 van Wilton. De taart is overigens geïnspireerd op een taart uit het boek ‘Een jaar vol taart!’ van Wendy Schlagwein, een echte aanrader!

De cupcake heb ik gemaakt met de koekjesuitsteker van Wilton, deze zit in een setje met nog 3 verjaardags uitstekers. De taart is gevuld met aardbeiencrème en witte chocoladecrème met stukjes witte chocolade. Deze smaken waren erg goed bevallen in de taart van mijn zusje onlangs, komende week staan deze namelijk nog een keer op de planning!

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

 1. Mieke schreef:

  In 1 woord: SCHITTEREND.

  Fijne dag nog.

  XX Mieke

 2. yvon schreef:

  Jeetje…. ik weet bijna niet wat ik moet zeggen maar wat is dit waanzinnig mooi zeg. En wat zal die lekker smaken. Echt schitterend.
  Groetjes, Yvon

 3. Stéphanie schreef:

  Wat een prachtige taart! Leuk ontwerp en mooi strak uitgevoerd!

 4. Angélique schreef:

  Wat is ie ontzettend leuk geworden! Staat ook nog op mijn to do lijstje!

 5. Johanna schreef:

  WOW!! Ik zou ook niets liever willen dan die taart 😉
  Super gemaakt!

 6. Wat ’n indrukwekkende taart! Hoelang heb je hieraan gewerkt? Echt ontzettend knap!

 7. Anneke schreef:

  Wauw Laura 🙂 Wat is die prachtig!! Daar durf ik me niet aan wagen hoor 🙂 Het resultaat is verbluffend!! En zo leuk!!
  Groetjes Anneke

 8. Fashion Mom schreef:

  waw prachtig ! x

 9. blogvanfem schreef:

  Ziet er echt mooi uit zeg!

 10. Joyce schreef:

  Wauw, deze taart ziet er echt heel erg gaaf uit, super leuk idee! 😀

 11. byrensies schreef:

  Hoi Laura,
  wat heb je toch een geweldige site, ik volg je sinds kort, maar zeer inspirerend. Ik heb een vraagje aan je: welke uitsteker voor de letters heb je gebruikt voor deze taart? Ik kan ze niet vinden op webshops, of ik kijk met mijn neus natuurlijk 🙂
  Succes met afstuderen
  Groetjes,
  Renske

  1. Laura schreef:

   Hoi Renske, leuk om te horen dat mijn site je inspireert :). Ik heb voor deze taart de groovy clickstix gebruikt. Heel erg leuk lettertype!
   Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *