Rozetten voor cupcakes en taarten

6 september 2013
1

rozet cupcakes 1a

Rozetten, wie kent ze niet? Misschien is het voor de meesten bekend als een geplooid cirkelvormig stuk stof met twee linten en in het midden een schildje. Zo eentje voor prijswinnaars. Ook broches zie je wel eens in de vorm van rozetten en zelfs op taarten en cupcakes komen ze voor! Het maken van een rozet is helemaal niet zo moeilijk en je kunt er lekker mee variëren. In de kleuren natuurlijk, maar ook voor het midden van een rozet zijn verschillende mogelijkheden. Ik gebruik in dit voorbeeld een camee, maar je zou ook een knoop of broche kunnen gebruiken.

Zat mogelijkheden dus! Die mogelijkheden zijn er niet alleen in het uiterlijk maar ook voor de uiteindelijke bestemming van de rozet. Ik plaatste de rozet op een cupcake om hem wat beter te kunnen laten zien. Op een taart zal zo’n rozet nog beter tot zijn recht komen. Maak een mooie sierlijke band om je taart heen en plaats een rozet op het punt waar de uiteinden bij elkaar komen.

rozet cupcakes 2a

Dit heb je nodig

 • Fondant in kleuren naar keuze
 • Mold naar keuze om het midden mee te maken
 • Mesje (recht en kartel)
 • Crimpers
 • Radar tool

rozet cupcakes 5

Op bovenstaande foto zie je een aantal stappen om deze rozet te kunnen maken. Op Taarten Decoreren kun je de volledige how to met stap voor stap foto’s lezen.

Maken jullie graag rozetten om taarten mee te decoreren?

Z Liefs Laura PNG

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Joke schreef:

  Zo zeg, ziet dat er even chique uit. Erg mooi gemaakt.
  Lijkt mij ook heel mooi met oud roze kleuren.

  Liefs, Mam ♥

 2. Anoeska schreef:

  Dat ziet er super uit zeg! Lijkt me een leuke en creatieve manier om taarten of cakejes te decoreren. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *