Review Trendy Taarten

Gepost: 4 januari 2014 Laatst bewerkt: 28 juni 2023

review trendy taarten 1a

Het boek Trendy Taarten ligt al een poosje in de winkels, elke keer als ik het ergens zag staan trok de cover gelijk al mijn aandacht. Gek genoeg heb ik het boek in de winkel nog nooit opengeslagen. En dat terwijl er echt fantastische taarten in staan! Trendy Taarten is gemaakt door de Zweedse Linda Lomelino. Linda is fotografe, foodstyliste en het gezicht achter het blog Call me cupcake. Dit boek staat vol prachtige taarten. Ze zien er prachtig uit, klinken overheerlijk en zijn allemaal gemakkelijk te maken met de duidelijke uitleg van Linda.

review trendy taarten 2

In dit boek staan 27 taarten die stuk voor stuk heerlijk klinken. Wat dacht je van de bevroren mangopassie of de chocoladedroom met macarons? De namen van de taarten maken mij al enthousiast en nieuwsgierig zonder ook maar in het boek gebladerd te hebben. Als je begint met bladeren kom je eerst de basis van het taarten bakken tegen. Welke gereedschappen moet je in je keuken hebben en wat zijn nu de beste ingrediënten om een lekkere taart te bakken. Voordat begonnen wordt met de echte taarten zijn er ook nog wat basis tips voor het bakken van een taart en het vullen en bekleden hiervan. Heel leuk vind ik de spuittechnieken, deze worden in het boek ook veel gebruikt. Denk aan mooie rozetten op de taart of sierlijke ruches. Na nog een aantal persoonlijke baktips van Linda kan het echte taarten bakken beginnen.

review trendy taarten 3

Alle recepten in het boek zijn voorzien van prachtige foto’s, vaak zelfs meerdere per recept. Ook heeft elk recept een korte inleiding en wordt aangegeven voor hoeveel personen de taart is. Het zijn allemaal kleine taartjes, je hebt meestal een bakvorm van 15 centimeter doorsnede nodig, iets wat je niet gelijk ziet aan de taart zelf. De lijst ingrediënten wordt per onderdeel (cake, frosting, topping) aangegeven en het recept wordt op dezelfde manier verdeeld. De beschrijving staat in duidelijke stappen uitgelegd, dat kan dus bijna niet mis gaan.

review trendy taarten 4

Ik ben eigenlijk best wel heel enthousiast over dit boek, iets wat ik van te voren niet zo had verwacht. Ik vind het leuk dan Linda Lomelino zich focust op de meest lekkere recepten en de taarten decoreert met bijpassende frostings. Vaak wordt er ook nog fruit of andere ingrediënten uit de kast gehaald om de taart mee te decoreren, iets waar ik wel van hou. De fotografie in het boek vind ik fantastisch, je ziet dat er veel zorg aan is besteed. Leuk om te weten is dat Linda de fotografie ook helemaal zelf heeft gedaan. Ik kan dit boek echt blijven doorbladeren en stiekem wil ik alle taarten maken. Eerst maar eentje uitkiezen waar ik mee wil gaan beginnen.

Dit boek telt 144 pagina’s en is verkrijgbaar voor €19,99

Enthousiast geworden? Koop Trendy Taarten via Bol.com, daarbij help je Laura’s Bakery een beetje.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Sam schreef:

  Dat boek heb ik ook en ik vind ‘m echt geweldig! De taarten die je hier hebt neergezet heb ik allemaal gemaakt plus nog wat andere uit het boek. De bananen toffee taart en de carrotcake vind ik tot nu toe het lekkerst 🙂 Al is de cookies ’n cream ook wel zalig.

  Sam

 2. Marja schreef:

  Wat een prachtig boek zeg! Ik word er helemaal hebberig van! En van de prachtige foto’s krijg ik gelijk zin om ook te beginnen aan zo’n prachtige taart! In de hoop dat hij net zo mooi wordt natuurlijk! Het is echt een boek voor op mijn kookboekenplank! Direct voor ’t grijpen! Het ziet er ook zo heeeeerlijk uit allemaal!

 3. Ilse schreef:

  Hi Laura!

  Nadat ik jouw review over dit boek had gelezen, heb ik hem zelf ook besteld. Zojuist binnen gekregen en ik vroeg mij af of het bij jou ook zo is dat het eerste aantal pagina’s ‘korter’ is? Je ziet zeg maar een soort inham, beetje moeilijk uit te leggen, maar ik vroeg me af of dit zo hoort. 🙂 Alvast bedankt!

  1. Laura schreef:

   Dat klopt helemaal, heb ik ook 😉

 4. Leonie schreef:

  Ha Laura,

  Ik ben al een tijdje op zoek naar dit boek, maar hij lijkt niet verkocht te worden. Is er nog een manier om aan dit boek te komen?

  Gr.
  Leonie

  1. Laura Kieft schreef:

   Volgens mij heeft de uitgever besloten om geen herdruk meer te maken. Misschien is er via marktplaats oid nog aan te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *