Review: Too good to share

Gepost: 12 januari 2016 Laatst bewerkt: 28 juni 2023
0

too good to share 1

Normaal gesproken lees je hier vooral reviews van zoete boeken. Maar aangezien koken ook een steeds iets grotere rol gaat spelen op het blog, lijkt het mij wel zo leuk om zo nu en dan ook een kookboek te reviewen voor jullie. Zeker omdat ik nu zelf natuurlijk vrijwel elke dag kook sinds ik op mijzelf woon. Heerlijk vind ik dat, maar ik merk ook dat ik af en toe nog wel even wat inspiratie kan gebruiken. Het boek Too good to share past helemaal bij mij. Hier staan namelijk de maaltijden voor één persoon centraal. En helemaal handig, met één basisingrediënt worden steeds twee maaltijden gemaakt!

too good to share 2

De inhoudsopgave laat zien dat de gerechten zijn ingedeeld in 8 hoofdstukken: kip, eend, rund, varken, lam, vis, groenten en zoete lekkernijen. Voordat we aan de maaltijden beginnen komt de voorraadkast aan de beurt. In het boek staat een handig overzicht met basisingrediënten die je altijd op voorraad zou moeten hebben. Als ik het zo lees ben ik zelf al een eind op weg, maar ik heb ook gelijk wat dingen aan mijn boodschappenlijst toegevoegd.

too good to share 4

In het eerste hoofdstuk staan kipgerechten. Op de eerste pagina staat een recept voor kip met bier en sinaasappel en een recept voor een Aziatische kipsalade. Op dag één bak je gelijk vier kippendijen. Twee gebruik je voor het gerecht met bier en sinaasappel. De andere twee gebruik je de volgende dag voor je salade. Op deze manier zit het hele boek in elkaar. Ik vind het leuk om te zien dat je met dezelfde basis toch weer compleet verschillende gerechten kunt maken.

Zelf heb ik natuurlijk al wat recepten op mijn lijstje gezet. Een kleine greep uit mijn favorieten: kipcurry met spinazie, kip met citroen uit de oven, quesadilla’s met chipotlebiefstuk en kaas, vietnamese pho, salade met varkensbuik en pittige sesamdressing, flespompoen uit de oven en een Mexicaanse salade. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar eigenlijk vind ik vrijwel alles ontzettend lekker klinken.

too good to share 3

Wat vind ik ervan?

Nu ik meestal voor mijzelf kook merk ik dat ik het soms lastig vind. Ik kan genoeg lekkers bedenken, maar vooral qua hoeveelheid zit ik er nog wel eens naast. Regelmatig kook ik dan maar gewoon voor twee zodat ik de andere helft in kan vriezen. Altijd handig. Het boek Too good to share biedt een berg aan inspiratie om ingrediënten optimaal te gebruiken. Ik eet in één maaltijd geen hele courgette op en ik wil ook niet twee dagen achter elkaar hetzelfde eten. In dit boek zie je dat je met de andere helft van de courgette gewoon weer een compleet andere maaltijd kunt maken zonder dat je het gevoel hebt weer hetzelfde te eten. Ik heb er al heel wat inspiratie uit kunnen halen! Het enige dat ik jammer vind, is dat veel recepten niet voorzien zijn van een foto. Ik merk dat ik dan toch vooral de recepten met foto uitkies.

Dit boek telt 192 pagina’s en is hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een handig boek, maar jammer van de foto’s inerdaad! En meer koken en een portie invriezen is altijd handig.

  2. Carolien schreef:

    Leuk boek! Voor 2 dagen koken is ook wel ideaal. Als je dan een keer weinig tijd hebt, heb je toch snel een gezonde maaltijd op tafel staan!

  3. Jessi schreef:

    Eenpersoons gerechten kom je niet vaak tegen in kookboeken, goed idee. Ik merk zelf ook dat ik liever kookboeken gebruik waar bij elk gerecht een foto staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *