Review: Het verjaardagstaartenboek

4 januari 2013
3

Fiona Cairns is voor enthousiaste taartenbaksters vast geen onbekende naam. Zij maakte de ‘Royal Wedding Cake’ voor het Engelse koninklijk paar Kate en William. Vele bekende sterren weten hun weg te vinden naar Fiona om hun taarten te bestellen. Gelukkig voor ons schrijft Fiona ook boeken om haar heerlijke recepten met ons te delen, het verjaardagstaartenboek is alweer haar tweede boek. Je zou verwachten dat er in dit boek alleen maar taarten zouden staan, toch zijn er ook een aantal verschillende soorten cupcakes en koekjes in te vinden. Tussen de recepten door zijn af en toe ideeën voor een thema feest opgenomen, hiervan zijn er in totaal vijf. Zo’n thema feest bestaat uit een taart met bijpassende koekjes of cakejes, beide gedecoreerd in stijl van het thema.

Wat ik mis in dit boek is een logische structuur, het lijkt alsof alle recepten en thema feesten op willekeurige volgorde zijn gezet. Persoonlijk had ik het handiger gevonden als de thema feesten bij elkaar in een hoofdstuk zouden staan en dat de rest van de recepten ingedeeld zou zijn op soort gebak (taarten, cupcakes koekjes). Dat maakt het zoeken naar een geschikt recept makkelijker. Je moet dus even zoeken in het boek, maar daardoor kom je gelukkig wel de meest heerlijke recepten tegen. Wat dacht je van een lekkere citroenige meringue taart of een witte chocoladetaart met bramen, lavendel en rozen. Ook staan er leuke gedecoreerde taarten in als je meer aandacht wilt besteden aan het uiterlijk, de emmer taart is hier een leuk voorbeeld van.

De gedecoreerde taarten geven leuke ideeën om mee aan de slag te gaan. Jammer vind ik de afwerking van deze ontwerpen. Noem mij een pietje precies, maar ik had een nettere afwerking verwacht van iemand die een bruidstaart voor een koninklijk bruidspaar mag maken. De over het algemeen niet al te ingewikkelde ontwerpen houden het wel toegankelijk voor iedereen. Een beginner heeft een perfect ontwerp om na te kunnen maken, de gevorderde taartdecorateur zal met de taarten als inspiratiebron hier een mooie eigen draai aan kunnen geven.

Het verjaardagstaartenboek is verkrijgbaar voor € 24,95

Enthousiast geworden? Koop Het Verjaardagstaartenboek via Bol.com, daarbij help je Laura’s Bakery een beetje.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Carola schreef:

    Toch zie ik dat wel vaker bij taarten als je de foto’s goed bekijkt. Dat stelt mij dan een beetje gerust. 🙂
    Maar de foto’s die je laat zien lijken een beetje bewust messy en zien er heerlijk uit met aparte accenten.

  2. Daphne schreef:

    Misschien kun je je moeder vragen om een paar mooie boeken leggers te maken, die je dan tussen de bladzijdes stopt waar je lekkere recepten op vindt?!
    Groetjes, Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *