Review: Cake in een mok

Gepost: 2 februari 2016 Laatst bewerkt: 28 juni 2023

Cake in een mok 1

Sinds ik een tijdje terug ben begonnen met het plaatsen van mug cakes (vanille en chocola) waren jullie gelijk enthousiast. Dat begrijp ik wel. Het is een ideaal cakeje dat je maakt op de momenten dat je ontzettende trek hebt, maar niet het geduld hebt om een cake te bakken. Je wilt nu meteen een stukje cake. Oplossing? De mug cake! Of cake in een mok, maar soms vind ik de Nederlandse namen nou net wat minder leuk. Ik noem ze dus mug cakes, maar het boek dat onlangs bij mij op de mat plofte heet Cake in een mok. Een boek met 40 verschillende recepten. Aangezien ik ontzettend vaak de vraag krijg of er een boek is over dit onderwerp, bedacht ik mij dat jullie een review wel leuk zouden vinden!

cake in een mok 2

De inhoudsopgave is kort maar krachtig, de recepten zijn opgedeeld in 4 categorieën. Voor een overzicht van alle recepten kijk je in het register. In de inleiding lees je meer over het principe van de cake in een mok, ook wordt verteld welke ingrediënten er worden gebruikt voor de basis. Ook vind je hier nog wat extra tips en trucs over mokken en verschillende soorten magenetrons.

Door naar de recepten. Het eerste hoofdstuk bevat klassiekers. Denk hierbij aan bekende taart- en cakerecepten, maar dan omgetoverd tot mug cake. Een wortelcake bijvoorbeeld, maar je vindt hier ook een brownie en bosbessen muffin. In het hoofdstuk fun cakes draait het voornamelijk om decoratie. een met fondant bekleed taartje bijvoorbeeld. Of juist een cakeje dat nog in de mok zit, maar is voorzien van een topping. Ik vind de kerstcake erg schattig, maar wel vind ik dat het idee van een snelle cake in een mok nu weg is.

Cake in een mok 3

Happy hour staat vol met recepten die geïnspireerd zijn op -je raadt het al- drankjes! Pina colada mug cake misschien? Een aantal alcoholhoudende drankjes, maar ook een cola cakeje mag niet ontbreken. In het laatste hoofdstuk toetjes en traktaties staan nog eens 11 recepten. Hier kun je kiezen uit lamingtons, toffeecake en citroen cheesecake

Cake in een mok 4

Wat vind ik ervan?

Het is een leuk en simpel boek met een grote variatie aan magnetron cakejes voor een leuke prijs. Er staan heel wat recepten in die ik best wel eens wil proeven. De indeling van de recepten vind ik niet helemaal logisch bij de namen van de hoofdstukken, maar op zich is dat niet een heel groot probleem. De receptuur is duidelijk en je hebt niet al te gekke ingrediënten nodig. Het enige -voor mij- onbekende ingrediënt dat ik vaker zie staan is demerarasuiker. Als ik foto’s zie denk ik dat je het gewoon kunt vervangen voor (riet)suiker. Verder is vrijwel elk recept voorzien van een foto, een stuk of 4 niet. Een leuk boek om cadeau te doen (of te krijgen!).

Dit boek telt 96 pagina’s en is onder andere hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Jacqueline schreef:

  Demerarasuiker is basterdsuiker ?

  1. Maartje schreef:

   Nee Laura heeft gelijk het is rietsuiker 🙂

   1. Laura schreef:

    Toch rietsuiker dus, dankjewel 🙂

 2. Margot schreef:

  Wat een leuk en betaalbaar boek inderdaad!

 3. RIA Haanappel schreef:

  Demara suiker is een rietsuiker uit Mauritius

  1. Laura schreef:

   Goed om te weten, dankjewel! 🙂

 4. Rachel Kromdijk schreef:

  Wat een leuk boek ziet er goed uit!

 5. Irina schreef:

  Hallo!

  Is dit boek nog ergens verkrijgbaar??

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat durf ik je niet te zeggen, hopelijk wel! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *