Review A year of pies

Gepost: 16 november 2013 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
0

review a year of pies 1

Een boek over taarten met zowel zoete als hartige recepten. Dat vind ik leuk! In A year of pies staan 60 recepten voor klassieke en moderne pies. Er wordt uitgelegd hoe je ze maakt en met welke ingrediënten je dit het best kunt doen. De recepten zijn in dit boek ook op een iets andere manier ingedeeld dan je misschien gewend bent, namelijk op seizoen. Zo vind je dus voor elke tijd van het jaar voldoende inspiratie in dit boek.

review a year of pies 2

Zoals ik al zei zijn de recepten ingedeeld op seizoen. Voordat je begint met de recepten krijg je eerst nog wat basis informatie en recepten. Er wordt verteld welke verschillende soorten taartvormen je hebt en welke voor- en nadelen deze hebben maar ook welke andere materialen handig en/of onmisbaar zijn bij het maken van de taarten. Er worden zes verschillende recepten gegeven voor een basis taartdeeg met nog meer nuttige tips over het bereiden hiervan. Zoek je liever op ingrediënt in plaats van op seizoen? Dan staat achter in het boek nog een handig register.

review a year of pies 3

Elk hoofdstuk begin eerst met de zoete recepten, dit aantal varieert per hoofdstuk. Alle hoofdstukken bestaan uit 15 recepten, 13 van eigen hand een twee gastrecepten. De gastrecepten hebben geen foto maar wel een stukje tekst over de maker, dit zijn meestal bloggers en kookboekenauteurs. Alle recepten die van eigen hand zijn hebben wel een mooie duidelijke foto, soms alleen van de ingrediënten in plaats van de taart zelf. De recepten zijn duidelijk opgesteld. De ingrediënten staan niet als lange lijst maar zijn opgedeeld naar deeg, vulling en topping.  Ook de bereiding is op deze manier opgesplitst, dit maakt het erg overzichtelijk.

review a year of pies 4

De grote diversiteit aan recepten vind ik erg leuk aan dit boek. Een pompoen-tiramisutaart, zoete aardappeltaart of een perzikkruimeltaart, het staat er allemaal in. Naast wat traditionele recepten staan er ook taarten in met combinaties die je minder snel verwacht maar zeker niet minder lekker zijn. Sta je graag in de keuken om te bakken en te koken? Dan is dit boek echt wat voor jou. Kies voor een lekkere zoete taart voor bij de koffie terwijl je ’s avonds een verrukkelijke hartige taart op tafel zet.

Het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Rebecca schreef:

  Lijkt me een super leuk boek 😉

 2. Jolien schreef:

  Een pompoen-tiramisutaart daar alleen al voor zou ik het boek kopen 🙂

 3. Jo schreef:

  Ziet er echt geweldig uit

 4. Simone schreef:

  Ik ben wel een voorstander van boeken op seizoen. Altijd handig zoeken vind ik. Jammer dat er geen 365 recepten instaan.. 🙂 Daar moest ik bij de titel toch aan denken en inderdaad die pompoen tiramisutaart klinkt wel heel goed!

 5. joke schreef:

  wat een prachtig boek met lekkere recepten om van te smullen. En seizoensrecepten helemaal toppie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *