Review: All-day breakfast

Gepost: 2 november 2015 Laatst bewerkt: 28 juni 2023

all-day breakfast 1

De dag beginnen zonder ontbijt is niet aan mij besteed. Ik verlaat het huis niet voordat ik iets gegeten heb. Naast dat ik vaak gewoon honger heb als ik wakker word, heb ik ook het gevoel dat ik pas echt op gang kom als ik iets heb gegeten. Waar ik soms wel moeite mee heb is variëren met het ontbijt. Jarenlang ontbeet ik met een broodje zoetigheid. De laatste weken is dat een kommetje yoghurt met muesli. Ik ben ’s ochtends gewoon nog niet wakker genoeg om na te denken over een culinaire en verrassende start van de dag.

Maar toen was daar het boek All-day breakfast. Ik ben dol op ontbijten, maar inspiratie voor afwisseling is meer dan welkom. Ik was dan ook reuze benieuwd naar dit boek!

all-day breakfast 2

De ontbijtjes zijn in 6 hoofdstukken opgedeeld, deze hoofdstukken hebben namen als “let’s stay in bed” en “the day after the night before”. Elk hoofdstuk schetst een andere situatie en sfeer. Vanzelfsprekend vind je in die laatste de wat zwaardere ontbijten als pancakes en tosti’s. Als ik mijn blik over de inhoudsopgave laat gaan zie ik veel dingen waarvan ik nooit bedacht had om ermee te ontbijten. Daardoor ben ik ietwat sceptisch, maar ook erg nieuwsgierig.

In het eerste hoofdstuk staan ontbijtjes voor op bed. Eenvoudige recepten van wentelteefjes tot wafeltjes. Voor de meeste recepten hoef je weinig moeite te doen. Bij anderen zul je nog een beslag moeten maken en de oven aanzetten. Je moet dus geen haast hebben, maar nou ga ik er ook maar even vanuit dat je de tijd hebt als je in bed ontbijt 😉

Wel haast? Dan ben je blij met het tweede “up and running” hoofdstuk. Hier vind je recepten die je snel maakt en makkelijk mee te nemen zijn. Ontbijtrepen bijvoorbeeld, maar je kunt ook een smoothie maken of een ontbijtmuffin opwarmen. Veel van deze recepten moet je wel voorbereiden en van tevoren maken of bakken. Als je dat doet, ben je ’s ochtends inderdaad heel snel klaar.

all-day breakfast 3

In het derde hoofdstuk vind je inspiratie voor een brunch. Veel kleine gerechten die je prima met elkaar kunt combineren. Er staan ook wat dingen in die ik zelf niet zo snel bedacht had voor de brunch, een frittata bijvoorbeeld.

Ben je meer van de gezonde ontbijtjes? Dan is hoofdstuk 4 jouw vriend. Hier vind je originele recepten als grapefruit brûlée en kersen-kruimel havermout. Zo is het niet vervelend om gezond te ontbijten!

Nachtje doorgehaald? Blader dan even door de recepten van het vijfde hoofdstuk. Bak een stapel pancakes, maak een banoffee milkshake of kies voor de breakfast burrito.

In het zesde en laatste hoofdstuk staan feestelijke ontbijtjes centraal. Een echte pancaketaart, overheerlijke kaneelbroodjes of flensjes. Daarmee maak je van elk ontbijt een feestje.

all-day breakfast 4

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een prachtig boek en heb er serieuze trek van gekregen. Of het nu allemaal recepten zijn waarmee ik zou ontbijten weet ik niet, maar lunchen zou ik zeker met allemaal kunnen doen. Ik denk dat het een boek is dat je vooral in de weekenden tevoorschijn haalt. Voor een uitgebreid ontbijt, of juist om de snelle ontbijtes voor doordeweeks voor te bereiden. De opmaak van het boek vind ik prachtig en elk recept is ook nog eens voorzien van prachtige foto’s. Ik ga heel snel aan de slag met dit boek!

Dit boek telt 176 pagina’s en is onder andere hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Margot schreef:

  Ik kan niet zonder ontbijt, en dit lijkt me een prachtig boek! Die staat om mijn wishlist!

 2. Sandra schreef:

  Ik ben een echte ontbijtfan dus dit lijkt me een fantastisch boek! Hij gaat op het (lange…) verlanglijstje ?

 3. Rachel schreef:

  wauw ziet er goed uit laura! liefs

 4. Denise schreef:

  Zie deze nu pas. Dankjewel voor de mooie recensie zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *