Ontbijten met koekjes – belVita Breakfast

Gepost: 6 september 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Belvita 1

Eerlijk is eerlijk. Het liefst zou ik elke dag ontbijten met een muffin. Dat gaat helaas niet, maar belVita heeft wel een heel goed alternatief: ontbijten met koekjes! Ook niet slecht toch?

“Jaja” hoor ik je denken, “koekjes als ontbijt?”. Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik dit eerst ook dacht. Maar met deze koekjes bomvol granen ervaar ik de hele ochtend een vol gevoel. Een tijdje geleden kreeg ik al eens een doos vol met deze koekjes toegestuurd en ik heb dus alle tijd gehad om deze belVita Breakfast koekjes op het gemak uit te testen voor jullie. 

Goed, een ontbijtje is belangrijk. Dat weten we allemaal. Ik zelf ga ook niet zonder ontbijt de deur uit, maar ik ken genoeg mensen die dit wel doen. Sommigen kunnen simpelweg geen hap door hun keel krijgen, de ander heeft te veel haast. Juist voor diegenen met haast heeft belVita deze breakfast koekjes op de markt gebracht. Het advies is om een pakje koekjes te nuttigen met een stuk fruit, een zuivel product en een kop koffie of thee.

Ik nam de koekjes zelf in het begin niet als ontbijt, maar als tussendoortje. Heel erg lekker, maar zo’n heel pakje gaf mij een vol gevoel wat lang aanhield. Ik nam dus meest de ene helft ’s ochtends en later op de dag de andere helft.  Of mijn collega’s aten gezellig mee van de koekjes die het overigens ook heel erg lekker vonden. Na een paar keer proeven was ik dus wel overtuigd dat wanneer je dit als onderdeel van je ontbijt zou nemen, je de hele ochtend een vol gevoel zou ervaren. Ook dat heb ik natuurlijk getest en ja, vlak voor mijn lunchpauze voelde ik pas dat ik trek begon te krijgen. Meestal is dit al veel eerder.

belvita 4

In totaal zijn er nu vijf soorten belVita breakfast:

 • Ontbijtbiscuits in de smaken ‘Cranberry’, ‘Melk & Granen’ en ‘Meergranen’ met daarin 6 verpakkingen van 50 gram. Prijs € 2,39.
 • Sandwich ontbijtbiscuits die bestaan uit twee ontbijtbiscuits met daartussen een yoghurtvulling. Verkrijgbaar in de smaken ‘Yoghurt’ en ‘Yoghurt-aardbei’ (5 portieverpakkingen van 50,6 gram). Prijs € 2,39.

De ontbijtbiscuits ‘Cranberry’ en ‘Melk en Granen’ zijn ook in portieverpakking van 50 gram verkrijgbaar bij benzine- en treinstations.

Ze zijn echt allemaal lekker, maar ik heb twee favorieten: de yoghurt-aardbei sandwich en de melk & granen biscuits.

belvita 5

Heb jij de belVita breakfast biscuits al eens uitgeprobeerd? Wat vond je er van?

* belVita ontbijtbiscuits zijn rijk aan langzaam verteerbaar zetmeel wat langzaam wordt vrijgegeven na vertering. Consumptie van producten met een hoog gehalte langzaam verteerbaar zetmeel doet het bloedglucosegehalte minder stijgen na de maaltijd dan producten met een laag gehalte langzaam verteerbaar zetmeel.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. MySimplySpecial schreef:

  Die sandwich varianten lijken me wel lekker.

 2. Trudy schreef:

  Ziet er lekker uit.
  Gelukkig iets waar géén chocolade in zit!
  Is er ook een hartige variant? Iets met kaas of zo?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ze hebben (nog) geen hartige varianten, alleen degene die hierboven staan genoemd 🙂

 3. Christien schreef:

  Hallo Laura

  De koekjes zijn inderdaad lekker, helaas zit er ontzettend veel suiker in
  Meer dan er op de verpakking vermeld staat.

  Groetjes Christien

  P.S. Ik vind je site erg leuk en informatief.

  1. Denise schreef:

   Hallo Christien,

   Hoe weet je dat er meer suikers in zit dan wat op het pakje staat? Als er meer suikers in zou zitten, dan zou je toch ook sneller honger moeten krijgen?

   Ik neem af en toe de BelVita ontbijt biscuits en hou het de hele ochtend vol, zonder een hongergevoel te krijgen. Om een gezonde eetpatroon erin te houden neem ik rond 10.00 uur standaard fruit, ook al heb ik geen honger.

   Ik heb er goede ervaringen mee.

   Ps. leuke website Laura!

 4. julia schreef:

  ik gebruik ze zelf als 10 uur tussendoortje of lunch, en eet ze vanwege het hoge ijzer gehalte. in 4 koekjes zit 16% van de aanbevolen hoeveelheid ijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *