Mango yoghurt ijs

Gepost: 19 juli 2017 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
Mango yoghurt ijs

Wie kent nog de tijd dat we stokjes in Danoontjes staken om ze vervolgens in te vriezen en als ijsje op te eten? Ik weet niet of dit nog steeds gebeurd, maar daar herinnert mij deze mango yoghurt ijs wel aan. Met maar drie ingrediënten maak je dit ijs in een handomdraai en de leuke bijkomstigheid is dat je met dit zelfgemaakte ijs ook je zelf versierde ijshoorntjes kunt vullen. Ik deed dat in ieder geval wel en het voelde als een echte verwennerij in de zomer. Natuurlijk kun je dit ijs ook gewoon als een lekker toetje eten na het avondeten maken en dan gelijk opeten, dan zelf het meer op softijs lijken. Persoonlijk denk ik dat dit de beste manier is om het ijs op te eten, want dit ijs heb je in 5 minuten vers gemaakt.

BAKTIP: Dit recept is zowel met als zonder ijsmaker te maken. Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.

mango-yoghurt-ijs-2

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Mango yoghurt ijs

Dit frisse mango yoghurt ijs past perfect bij zomers weer. Met slechts 3 ingrediënten tover je dit smaakvolle ijs op tafel.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mango uit de diepvries
  • 150 gram yoghurt Griekse stijl
  • 10 gram poedersuiker (of 1 el honing)

Instructies

  • Doe de bevroren mango stukjes met de yoghurt en de suiker in een blender of hakmolen en laat zo’n 3-5 minuten draaien. Serveer direct of vries opnieuw in.
  • Laat het opnieuw bevroren ijs eerst een beetje ontdooien om er met een ijsschep bolletjes van te maken.
  • Mocht je geen fan van mango zijn, dan kun je natuurlijk ook voor een andere smaak fruit kiezen. Zorg in ieder geval dat je het fruit in stukken snijdt en van tevoren in de diepvries doet
Bewaren

Het ijs is 3 maanden in de vriezer te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Sandra de Vries schreef:

    Lekker! Welke leuke sprinkles gebruik je voor dit?

    1. Lian van Rens schreef:

      Dit is een mix van verschillende sprinkles die ik voorradig had. Vanalles wat dus ?

  2. Serieus, wat ziet dit er GEWELDIG uit! Deze ijsjes zien er onwijs lekker uit!

  3. Britt schreef:

    Oh man, heerlijk en zo zo simpel!

  4. Fatimazahra schreef:

    Voor hoe lang moet ik het in laten vriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het direct serveren dus hoeft de vriezer niet in na bereiding.

  5. Lisse Bouwman schreef:

    5 sterren
    zoooooooooooo lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept