Laura Kookt: Rösti frittata

4 mei 2015
21

Rösti frittata

Soms pakt een recept niet helemaal uit zoals je had verwacht. Met bakken heb ik dit niet zo vaak, met koken komt het vaker voor. Zo ook dit keer. Normaal gesproken heet dit een frittata met Rösti, maar omdat ik meer het gevoel had Rösti te eten met een beetje frittata heb ik het maar omgedraaid. Rösti frittata dus! Niet dat het nu minder lekker was hoor, ik heb zitten smikkelen van deze maaltijd! Het recept komt uit het kookweek recepten boekje van Aviko. Vorige week ontving ik een pakket met alle ingrediënten voor dit recept, daar ging ik dus mee aan de slag. Nu ik het recept zo uitschrijf gok ik dat ik teveel groenten heb toegevoegd. Volgens het recept is er slechts 500 gram groenten nodig. Ik heb gewoon alle geleverde groenten opgesneden en dat was veel meer. Als je je houdt aan onderstaande hoeveelheden zou het goed moeten gaan en heb je wel gewoon een frittata met rösti 😉 .

Rösti frittata

Rösti frittata

Met deze rösti frittata zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Serveer de rösti frittata met Parmezaanse kaas en rucola.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram rösti (bijvoorbeeld Aviko)
  • 500 gram gemengde groenten (winterpeen, champignons, courgette, rode ui)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 20 gram verse kruiden (peterselie, basilicum, rozemarijn, tijm)
  • 5 eieren
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gram rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snij de groenten in kleine stukjes. Roerbak dit samen met de knoflook in een pan. In een andere pan roerbak je de rösti in een beetje olijfolie, voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg de inhoud van beide pannen samen en roer door elkaar. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal van ongeveer 2 liter.
  • Klop de eieren los en snij de kruiden fijn. Voeg de kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder toe aan de eieren. Giet het mengsel over de schaal met rösti.
  • Bak de frittata in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de frittata met rucola en Parmezaanse kaas.

Rösti frittata

Ik ga deze frittata binnenkort nog maar eens een keer maken. Hoewel hij zo al hartstikke lekker was, ben ik benieuwd naar de uitkomst als ik mij wel aan bovenstaande hoeveelheden hou. Mocht jij het nu al eerder maken, laat mij dan vooral weten of het gelukt is! (en wat je er van vond natuurlijk, vind ik leuk!)

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Daniëlle schreef:

    Wat grappig! Ik was al bang dat het aan mij lag dat het een Rosti fritatta werd. Verder hebben wij er ook zeker van gesmikkeld!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, ik ben al blij dat ik dus blijkbaar niet de enige was 😉

  2. Ellen schreef:

    Ik heb eigenlijk nog nooit rosti gemaakt, maar het ziet er wel heerlijk uit ! 🙂

  3. Anneke schreef:

    Komt zeker deze week nog op tafel, lijkt me heel erg lekker!

  4. Margot schreef:

    Ik ben gek op rosti, dus dit recept lijkt me wel wat!

  5. Kübra schreef:

    Dat ziet er smakelijk uit. Ga ik ook een x proberen

  6. Yvonne schreef:

    Lijkt me heerlijk, gaan we hier ook maar eens maken 🙂

  7. Joseph schreef:

    Ziet er goed uit!

  8. Diana schreef:

    Gaan we vanavond eens proberen, en de groenten, er kan er nooit genoeg in zitten, heerlijk 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk! Hier thuis doen wij overal ook altijd veel groenten bij 😉

  9. Milou schreef:

    Al doende leert men. 😉 Ik heb het ook nog steeds hoor! Daarom probeer ik tegenwoordig maar précies recepten te volgen. Scheelt een hoop frustratie bij mij. :p

  10. Yvonne schreef:

    Kun je de kaas ook al van tevoren over de rosti doen? Op het moment dat de rosti de oven ingaat bedoel ik? Of verbrandt de kaas dan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kun je doen, maar het hoort er echt na afloop pas over gestrooid te worden. Is ook lekkerder bij Parmezaanse kaas 🙂

  11. Annemieke schreef:

    Hi Laura,

    Gisteren het gerecht gemaakt. Ik heb ipv champignons zoete puntpaprika erin gedaan. We vonden het erg lekker, bedankt voor het recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klinkt als een heerlijke toevoeging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *