Laura Kookt: Gekruide citroen aardappelen

16 maart 2015
21

Gekruide citroen aardappelen

Deze gekruide citroen aardappelen maakte ik afgelopen december voor het eerst, samen met ossenhaas en bimi dat ik in een pakket van AH kreeg toegestuurd. Die aardappelen vielen hier zó goed in de smaak dat ik ze gewoon nog een keer maakte. Ik vind aardappelen lekker, maar vind ze ook al snel wat saai worden. Dan is het wel zo leuk om er een lekkere twist aan te kunnen geven zodat je ze net dat beetje extra geeft. Deze citroen aardappelen hebben dus dat beetje extra en zijn heerlijk fris door de citroen. Een aanrader om te maken!

Gekruide citroen aardappelen

Gekruide citroen aardappelen

Nooit meer saaie aardappelen eten met deze gekruide citroen aardappelen. Lekker fris en een heerlijk onderdeel van de maaltijd! Lees hier het recept.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo pommes rouges
  • rasp van 1 citroen
  • verse tijm, rozemarijn, oregano en salie. Van elk kruid zo’n 5 takjes
  • 6 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon en kook ze (met schil) zo’n 15 minuten in water met een theelepel zout. Laat de aardappelen afkoelen voor je verder gaat. Je kunt de aardappelen heel goed ’s middags al koken.
  • Meng de kruiden, citroenrasp, olie, peper en zout door elkaar.
  • Snij de aardappelen in partjes en meng met de kruiden. Ook dit kun je al een paar uur van te voren doen.
  • Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede plaat en bak in 15 minuten in de oven op 225 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ik serveer de citroen aardappelen meestal met broccoli en een lekker stukje vlees, maar kies vooral voor iets dat jij lekker vindt!
Tips

Ik gebruik meestal een bakje verse gemengde kruiden van AH (20 gram), daar zitten deze vier kruiden allemaal in.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Gekruide citroen aardappelen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Emma schreef:

    Wat leuk dat je aardappels maakt met citroen, lijkt me erg lekker om eens te proberen!

  2. Ellen schreef:

    Simpel maar zo lekker!

  3. Margot schreef:

    Heerlijk! Vooral rozemarijn vind ik altijd erg lekker bij aardappelen.

  4. Heidie schreef:

    Mmmmmm was heerlijk! Ga ik vaker maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *