Deze gekruide citroen aardappelen maakte ik afgelopen december voor het eerst, samen met ossenhaas en bimi dat ik in een pakket van AH kreeg toegestuurd. Die aardappelen vielen hier zó goed in de smaak dat ik ze gewoon nog een keer maakte. Ik vind aardappelen lekker, maar vind ze ook al snel wat saai worden. Dan is het wel zo leuk om er een lekkere twist aan te kunnen geven zodat je ze net dat beetje extra geeft. Deze citroen aardappelen hebben dus dat beetje extra en zijn heerlijk fris door de citroen. Een aanrader om te maken!
Gekruide citroen aardappelen
Ingrediënten
- 1,5 kilo pommes rouges
- rasp van 1 citroen
- verse tijm, rozemarijn, oregano en salie. Van elk kruid zo’n 5 takjes
- 6 el olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Instructies
-
Boen de aardappelen schoon en kook ze (met schil) zo’n 15 minuten in water met een theelepel zout. Laat de aardappelen afkoelen voor je verder gaat. Je kunt de aardappelen heel goed ’s middags al koken.
-
Meng de kruiden, citroenrasp, olie, peper en zout door elkaar.
-
Snij de aardappelen in partjes en meng met de kruiden. Ook dit kun je al een paar uur van te voren doen.
-
Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede plaat en bak in 15 minuten in de oven op 225 °C (boven- en onderwarmte).
-
Ik serveer de citroen aardappelen meestal met broccoli en een lekker stukje vlees, maar kies vooral voor iets dat jij lekker vindt!
Wat leuk dat je aardappels maakt met citroen, lijkt me erg lekker om eens te proberen!
Simpel maar zo lekker!
Heerlijk! Vooral rozemarijn vind ik altijd erg lekker bij aardappelen.
Mmmmmm was heerlijk! Ga ik vaker maken