Mijn vader is iemand die je eigenlijk niet met trek naar de supermarkt moet sturen om boodschappen te doen. De meeste mensen niet, maar bij mijn vader weet je vrijwel zeker dat er altijd iets lekkers in zijn wagentje belandt wat hij niet op zijn lijstje heeft staan. Voornamelijk muffins. En dan neemt hij vaak twee soorten mee; chocolade muffins en frambozen citroen muffins. Vooral die laatste vind ik echt heerlijk. De eerste keer dat ik die proefde riep ik gelijk dat ik ze zelf ook eens zou gaan maken. Het duurde even voordat ik dit plan uitvoerde, maar hier zijn ze dan: frambozen citroen muffins!
BAKTIP: House of Marie heeft ontzettend leuke cupcakevormpjes. Genoeg keuze in kleuren en patronen en kwalitatief ook prettig om mee te werken.
Frambozen citroen muffins
Ingrediënten
- 120 gram fijne kristalsuiker
- 300 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
- rasp van 1 citroen
- 2 eieren (M)
- 250 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- frambozenjam (ongeveer 1,5 tl per muffin)
- parelsuiker ter decoratie
Instructies
-
Doe alle droge ingrediënten -suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp- in een kom en roer met een spatel door elkaar.
-
In een andere kom doe je de natte ingrediënten -eieren, melk en zonnebloemolie- bij elkaar. Klop door elkaar en voeg toe aan de droge ingrediënten. Spatel dit tot een beslag, er mogen best nog wat klontjes inzitten.
-
Neem de helft van het beslag en verdeel dit over de muffinvormpjes. Voeg hier een kleine theelepel frambozenjam aan toe, schep het gewoon in het midden. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes heen. De rest van de frambozenjam schep je op dezelfde manier bovenop de muffins. Met een prikker verdeel je de jam aan de bovenkant van de muffin iets gelijkmatiger. Dat ziet er leuker uit als ze straks uit de oven komen. Strooi ook wat parelsuiker over de muffins heen.
-
Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
-
Laat ze een beetje afkoelen voordat je aanvalt, de jam is namelijk flink heet!
Lijkt mij heerlijk ga ik heel guw eens uit proberen
gauw ook
Hoi Laura, ik kan de parel suiker nergens te krijgen.
Bij bouwhuis.com is het sowieso te koop, en anders bij kookwinkels of een molen.
Volgens mij verkoopt de welkoop het ook.
Dat ziet er vrolijk en lekker uit! Yum!
Wat een mooie hoge vormpjes. Waar zijn die te koop? Lijkt me heerlijk!
Weet helaas niet meer waar ze vandaan komen, maar bij kookwinkels zie je ze vaak en anders bij taartdecoratiewinkels
Ziet er heerlijk uit! Citroen en framboos klinkt echt super lekker!
Heb er juist 12 gemaakt. Maar in plaats van frambozenjam, want dat had ik niet in huis, heb ik verse veenbessencompote gebruikt die ik nog in de diepvriezer had staan. En de suikerparels had ik ook nog. In België is dat van Tiense Suiker, in alle supermarkten te verkrijgen.
Ook lekker hoor!!
Ik heb vanochtend de muffins gebakken en ze waren zo heerlijk.
Ook heel mooi om te zien. Een succes.
Groetjes, Marianne
Ziet er lekker uit! Ga ik gauw eens proberen. Gebruik jij voor dit recept (en eigenlijk al je (muffin)recepten) halfvolle melk of volle melk?
Halfvolle melk 🙂
Hoi Laura,
Kan ik de baking soda ook gewoon weg laten? Of eventueel vervangen? Ik heb dat jammer genoeg niet in huis en weet in Duitsland (waar ik woon) zo gauw niet waar ik dat kan kopen.
Groetjes
Sophie
weglaten gaat niet, je zou wel (meer) bakpoeder kunnen gebruiken.
Superlekker. Heb ze gemaakt met diepvriesframbozen erdoor in plaats van de jam. Lukte ook heel goed.
De muffins staan net in de oven. Ze zien er heerlijk uit!
Ik vroeg me wel af waar je deze papieren vormpjes koopt? Ik gebruik nu cupcakevormpjes, maar deze zijn lager…
Dat is alweer even geleden, ik durf het helaas niet meer te zeggen.