Frambozen citroen muffins

Gepost: 3 augustus 2016 Laatst bewerkt: 16 mei 2024
Frambozen citroen muffins

Mijn vader is iemand die je eigenlijk niet met trek naar de supermarkt moet sturen om boodschappen te doen. De meeste mensen niet, maar bij mijn vader weet je vrijwel zeker dat er altijd iets lekkers in zijn wagentje belandt wat hij niet op zijn lijstje heeft staan.

Voornamelijk muffins. En dan neemt hij vaak twee soorten mee; chocolade muffins en frambozen citroen muffins. Vooral die laatste vind ik echt heerlijk. De eerste keer dat ik die proefde riep ik gelijk dat ik ze zelf ook eens zou gaan maken. Het duurde even voordat ik dit plan uitvoerde, maar hier zijn ze dan: frambozen citroen muffins!

BAKTIP: House of Marie heeft ontzettend leuke cupcakevormpjes. Genoeg keuze in kleuren en patronen en kwalitatief ook prettig om mee te werken.

frambozen citroen muffins 2a
frambozen citroen muffins 3a

FRAMBOZEN CITROEN MUFFINS maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 4 stemmen

Frambozen citroen muffins

Dol op muffins? Dan zullen deze frambozen citroen muffins zeker bij je in de smaak vallen. Deze fruitige muffins zijn ook nog eens lekker simpel om te maken.
Porties: 10 muffins

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • frambozenjam (ongeveer 1,5 tl per muffin)
  • parelsuiker ter decoratie

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten -suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp- in een kom en roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom doe je de natte ingrediënten -eieren, melk en zonnebloemolie- bij elkaar. Klop door elkaar en voeg toe aan de droge ingrediënten. Spatel dit tot een beslag, er mogen best nog wat klontjes inzitten.
  • Neem de helft van het beslag en verdeel dit over de muffinvormpjes. Voeg hier een kleine theelepel frambozenjam aan toe, schep het gewoon in het midden. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes heen. De rest van de frambozenjam schep je op dezelfde manier bovenop de muffins. Met een prikker verdeel je de jam aan de bovenkant van de muffin iets gelijkmatiger. Dat ziet er leuker uit als ze straks uit de oven komen. Strooi ook wat parelsuiker over de muffins heen.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat ze een beetje afkoelen voordat je aanvalt, de jam is namelijk flink heet!
Bewaren

De muffins bewaar je, in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed. Invriezen kan natuurlijk ook, pak ze goed luchtdicht in. Dan blijven ze 3 maanden goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. annelies schreef:

    Lijkt mij heerlijk ga ik heel guw eens uit proberen

  2. annelies schreef:

    gauw ook

  3. Rita schreef:

    Hoi Laura, ik kan de parel suiker nergens te krijgen.

    1. Laura schreef:

      Bij bouwhuis.com is het sowieso te koop, en anders bij kookwinkels of een molen.

    2. Trees schreef:

      Volgens mij verkoopt de welkoop het ook.

  4. Margot schreef:

    Dat ziet er vrolijk en lekker uit! Yum!

  5. Anita schreef:

    Wat een mooie hoge vormpjes. Waar zijn die te koop? Lijkt me heerlijk!

    1. Laura schreef:

      Weet helaas niet meer waar ze vandaan komen, maar bij kookwinkels zie je ze vaak en anders bij taartdecoratiewinkels

  6. Ziet er heerlijk uit! Citroen en framboos klinkt echt super lekker!

  7. Lutgart schreef:

    Heb er juist 12 gemaakt. Maar in plaats van frambozenjam, want dat had ik niet in huis, heb ik verse veenbessencompote gebruikt die ik nog in de diepvriezer had staan. En de suikerparels had ik ook nog. In België is dat van Tiense Suiker, in alle supermarkten te verkrijgen.
    Ook lekker hoor!!

  8. Marianne schreef:

    Ik heb vanochtend de muffins gebakken en ze waren zo heerlijk.
    Ook heel mooi om te zien. Een succes.

    Groetjes, Marianne

  9. Lise schreef:

    Ziet er lekker uit! Ga ik gauw eens proberen. Gebruik jij voor dit recept (en eigenlijk al je (muffin)recepten) halfvolle melk of volle melk?

    1. Laura schreef:

      Halfvolle melk 🙂

  10. Sophie schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik de baking soda ook gewoon weg laten? Of eventueel vervangen? Ik heb dat jammer genoeg niet in huis en weet in Duitsland (waar ik woon) zo gauw niet waar ik dat kan kopen.

    Groetjes
    Sophie

    1. Laura Kieft schreef:

      weglaten gaat niet, je zou wel (meer) bakpoeder kunnen gebruiken.

  11. Annelies schreef:

    Superlekker. Heb ze gemaakt met diepvriesframbozen erdoor in plaats van de jam. Lukte ook heel goed.

  12. Jasmine schreef:

    De muffins staan net in de oven. Ze zien er heerlijk uit!
    Ik vroeg me wel af waar je deze papieren vormpjes koopt? Ik gebruik nu cupcakevormpjes, maar deze zijn lager…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is alweer even geleden, ik durf het helaas niet meer te zeggen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept