Foodnieuws #17

Gepost: 25 april 2017 Laatst bewerkt: 28 november 2024
Foodnieuws #17

Misschien heb je wel gemerkt dat er kleine uiterlijke veranderingen plaats hebben gevonden op het blog. Zo heb ik enkele roze elementen toegevoegd in dezelfde kleur roze als in het Laura’s Bakery Basisbakboek. Daarnaast hebben we de inspiratie artikelen een nieuwe lay-out gegeven, maar de grootste verandering zien jullie waarschijnlijk in deze Foodnieuws artikelen. Naast het schrijven van allerlei artikelen en het maken van recepten, ben ik dus ook creatief bezig geweest achter de schermen. Vandaag presenteer ik de vernieuwde versie van Foodnieuws. Dit keer gaan we het onder andere hebben over nieuwe smaken van allerlei zoetigheden en een erg interessant Bakfestival dat later dit jaar zal plaatsvinden in MECC.

Ben&Jerry’s Topped

Je hebt ze al voorbij zien komen in de eerste Behind The Scenes van april. Ben&Jerry’s heeft drie nieuwe smaken geïntroduceerd met als extra element een dikke laag chocolade topping. De laag chocolade doet ons het meest denken aan ganache en is niet hard, dus je komt er makkelijk met de lepel doorheen. Onze favoriet is de Topped Chocolate Caramel Cookie Dough variant.

Bakfestival in MECC Maastricht

Zet het in je agenda, want van vrijdag 27 t/m zondag 29 oktober 2017 vindt in MECC Maastricht het ‘Bakfestival’ plaats. Een echt festival, want het duurt maar liefst drie dagen. Tijdens deze dagen kun je deelnemen aan verschillende demo’s, workshops, masterclasses, battles en proeverijen. Daarnaast kun je er alles vinden wat er op bakgebied allemaal te verkrijgen is en heb je de mogelijkheid om bakspullen, keukenapparatuur en lekkernijen te kopen. Wist je trouwens dat Hidde de Brabander, bekend van onder andere 24Kitchen, Masterchef en zijn label Dreams of Magnolia, als ambassadeur aan het evenement verbonden is?

Dunkin’ Donuts opent filialen in Nederland

Je hebt het nieuws vast niet gemist, maar sinds maart is het Amerikaanse Dunkin’ Donuts in Nederland geland. Inmiddels zijn er al twee vestigingen in Amsterdam en opent binnenkort de derde in onze hoofdstad. Wow, donuts overload in Amsterdam! Gelukkig belooft Dunkin’ Donuts dat ze ook bezig zijn om filialen te openen in de rest van Nederland. Wij wachten geduldig af, want donuts vinden wij best wel lekker. Oh, je kunt er ook gewoon koffie krijgen 😉

Baker’s Dough wordt eerste Cookie Dough Bar van Nederland

In Rotterdam zijn ze hard bezig om de eerste cookie dough bar van Nederland te openen. Een super spannend project dat via Crowdfunding is opgezet. Momenteel plannen ze in mei open te gaan, maar houd vooral hun website in de gaten voor de exacte openingsdatum. Ik vind het spannend, want ik ben nog nooit in een cookie dough bar geweest.

NICE lanceert nieuw ijsje

NICE maakt biologische ijsjes van het lekkerste biologische fruit, een beetje water of sap en wat rietsuiker of honing. Volgens NICE zijn het ijsjes van echt fruit in plaats van water en kleur- en smaakstoffen. Ondanks dat de ijsjes nog niet breed verkrijgbaar zijn hebben ze wel een nieuwe smaak ijsje-op-een-stokje gelanceerd, namelijk de Appel Citroen met Hollandsche appels uit de Flevopolder. Wil je weten waar ze deze ijsjes verkopen, check dan hier hun verkooppunten.

Tony’s Chocolonely nieuwe repen

Over Tony’s Chocolonely hoef ik niet meer zoveel te vertellen, iedereen is wel bekend met dit merk chocolade. Net zoals ieder jaar brengen ze nieuwe smaken uit. Soms special editions, maar ook altijd de winnaar van de drie limited editions die ze ieder najaar uitbrengen. Dit jaar is die winnende smaak de Wit, Wortel, Walnoot en krijgt deze reep een vast plek in het assortiment van Tony’s. Je gaat ‘m herkennen aan de oranje-groene gestreepte wikkel. Daarnaast hebben ze de special edition Melk Honeycomb Kardemom uitgebracht die exclusief bij Marqt te koop is. Tony’s nieuws is altijd goed nieuws.

Meesterlijke Bakmixen

Robèrt van Beckhoven, jurylid van Heel Holland Bakt, vindt niets leuker dan zijn passie voor het bakkersvak te delen met iedereen die dat leuk vindt. Daarom heeft hij een speciale serie bakmixen ontwikkeld waarmee thuisbakkers gemakkelijk zelf ambachtelijke broden en mueslikoeken uit de oven kunnen toveren. In totaal zijn er negen bakmixen, inclusief een desemkit. De bakmixen bestaan uit hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Je hoeft zelf alleen nog de verse ingrediënten toe te voegen, zoals water en boter. Het grootste voordeel vinden wij is dat je voor deze mixen geen broodmachine nodig hebt, alleen maar een oven. De bakmixen zijn te koop bij Albert Heijn.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Goedemorgen Lian,

    Weer leuk om te lezen.
    Ben vooral benieuwd naar de bakmixen.
    Ga deze zeker proberen.

  2. Conja schreef:

    Het is fijner lezen met de foto’s tussen de tekst, leuker om het erbij te zien

    1. Elles schreef:

      Mee eens!

      1. Laura Kieft schreef:

        Dank voor de feedback, we gaan kijken of en hoe we dit kunnen verwerken 🙂

  3. Dorien schreef:

    Ik vind het nieuwe uiterlijk leuk!
    Volgende week opent volgens mij de 4e Dunkin Donuts al in Amsterdam 😉
    Jammer genoeg staat er telkens een enorme wachtrij, waardoor ik onderweg naar school ze nog niet heb kunnen proeven 🙁
    Het is wel de bedoeling dat dat snel gebeurt!

  4. Thaís Abrão schreef:

    Dag Laura! Hoe is het? Ik lees jou blog heel erg graag!
    Ik ben braziliaans en heb jou blog uitgevonden op internet omdat ik heel graag kook. Ik spreek ook nederlands omdat ik in Belgie woonde voor 1 jaar als uitwisseling student. Ik heb een vraagje. Zou het mogelijk zijn om Het basis bakboek bestelen van Brazilie ? Want woon ik hier nog…

    Als het mogelijk is, zou jij mij laten weten, alstublieft?

    Dank u wel.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker, je zou bijvoorbeeld via bol.com kunnen bestellen. Volgens mij verzenden ze ook naar Brazilië.

  5. Maaike schreef:

    Ik mis een beetje de persoonlijke mening/ervaring met de producten. Zoals het nu las voelde het meer als een infomercial dan een blog-artikel. En foto’s ertussen lijkt me idd leuker. Verder lees ik je blog met veel plezier!

    1. Laura Kieft schreef:

      Thanks voor je feedback! Het is niet altijd bij alle nieuwtjes mogelijk onze eigen ervaring te schrijven, maar dat proberen we natuurlijk wel zoveel mogelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *