Een weekend bij: 24Kitchen&Cottages

Gepost: 8 mei 2015 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
Een weekend bij: 24Kitchen&Cottages
0

Het was lang geleden dat ik op een vakantiepark als Center Parcs was geweest, ik denk dat ik nog op de basisschool zat. Verder stonden wij met onze stacaravan op de camping waar we vrijwel altijd heen gingen. Maar toch, ook aan die sporadische Center Parcs bezoekjes heb ik goede herinneringen. Alhoewel ik mij als kind vooral het zwembad kan herinneren 😉 .

Sorry, ik dwaal af. Ik ben laatst dus weer bij Center Parcs geweest. Niet voor het zwembad, al ben ik ook dit keer weer vol enthousiasme van de wildwaterbaan afgeraasd. Ik reisde af naar Center Parcs De Eemhof voor het 24Kitchen&Cottages weekend dat hier werd georganiseerd. En ik ging niet alleen! Samen met vriendinnen en blog collega’s Lian en Mariette gingen we er een heerlijk weekend tussenuit. Relaxen en culinair genieten.

24Kitchen&Cottages 3

Video

Laat ik maar beginnen met een sfeervideo, dan krijg je gelijk een idee van het weekend en de sfeer. Ik heb dit weekend namelijk niet mijn fotocamera meegenomen, maar de videocamera! Zoals je mij op bovenstaande foto’s ziet liep ik dus het hele weekend rond 😉 .

klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

24Kitchen&Cottages 1

Vrijdag

Vrijdag arriveerden we aan het eind van de ochtend. Na een heerlijke lunch ontdekten we het ‘centrum’ van het park, deden we wat boodschapjes en haalden we de sleutel van onze cottage op. In de cottage werden we warm onthaald met goodiebags, speciale keukenschorten en nog meer lekkers. Na een serie gekke selfies met onze schorten om, pakten we de koffers uit en genoten we van de rust.

24Kitchen&Cottages 2

Het 24Kitchen&Cottages weekend werd afgetrapt met een vrijdagmiddagborrel. Met een wijntje in de ene hand en een bitterbal in de andere genoten we buiten op het balkon van het zonnetje. Rudolph opende niet veel later het weekend, nu was het echt begonnen. Wij bleven nog even, maar gingen niet heel veel later naar het zwembad! De avond sloten we af met lekkere hapjes en drankjes in onze cottage.

24Kitchen&Cottages 4

Zaterdag

De volgende ochtend vergezelde Carola ons al vroeg! Ze kwam naar onze cottage voordat we vertrokken naar onze eerste workshop van de dag: hartige macarons van Estée Strooker. Met zijn vieren volgden we Estée op de voet en maakten wij onze eigen macarons. Het ging wel wat snel en we misten dan ook wel eens een stukje. Maar met onze eigen creativiteit (en hier en daar wat spieken bij de buren) hebben we prachtige macarons neergezet! En ze waren heerlijk, niet te vergeten ;).

24Kitchen&Cottages 5
24Kitchen&Cottages 12

Rond het middaguur maakten we met een groepje pers een rondje over het terrein met food trucks. Stiekem had ik hier meer trucks verwacht, het waren er slechts 5. Niet veel dus, maar er was wel een heel gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Daar was dan wel weer over nagedacht. Er stond een kraam met wentelteefjes, vega food en drankjes, cocktails, pizza’s en ook Aviko was van de partij. Omdat wij overal wat mochten proeven heb ik eerlijk gezegd niet op de prijzen gelet, maar ik heb van verschillende kanten begrepen dat het vrij prijzig was.

24Kitchen&Cottages 11
24Kitchen&Cottages 6

De middag besloten we in het zonnetje bij onze cottage door te brengen voordat we bij de wijnworkshop werden verwacht. Wat was dit leuk zeg! Stap voor stap werden we meegenomen in de wereld van het wijnproeven. Ruiken, proeven en nog meer proeven. Eigenlijk ook uitspugen tussendoor, maar dat deden wij dan weer niet 😛 . Tussen het proeven door moesten we ook happen in een citroen, stukjes chocolade nemen en zelfs een blokje kaas. Ik had er geen idee van dat dit de smaak van de wijn zó kon beïnvloeden. Ik heb nog nooit met zoveel gemak in een citroen gebeten, hij smaakte helemaal zoet. Je zult wel begrijpen dat we erg veel lol hadden bij deze workshop ;).

24Kitchen&Cottages 7

Op zaterdag stond ook nog het kookcollege van Rudolph van Veen over chocola op het programma. Alles waar hij op tv de tijd niet voor heeft, legde hij ons nu uit. Het belang van tempereren en hoe je dit nu eigenlijk doet. Tot in de details vertelde hij alles over dit proces. Ook vertelde hij enthousiast over zijn ervaringen met chocola. Wisten jullie bijvoorbeeld dat hij een levensgrote Lady Gaga heeft gemaakt van chocola? Het kookcollege was ontzettend leuk en inspirerend. Tof om naar iemand te luisteren die zo vol passie over zijn vak kan vertellen. Na het kookcollege namen we weer een duik in het zwembad en we eindigden de dag wederom met hapjes in onze cottage.

24Kitchen&Cottages 10

Zondag

Zondag stond er rond het middaguur een Q&A met Rudolph en Estée op het programma. Wij gingen achterin zitten om een beetje te kijken wat er zoal gevraagd werd. Later die middag mochten wij Rudolph namelijk interviewen! Leuk bij de Q&A was dat Estée en Rudolph elkaar regelmatig aanvullen op de vragen die worden gesteld. Zo weet je zeker dat je een volledig antwoord krijgt.

Het interview

En toen, zondagmiddag, was het zo ver! Daar zaten we dan met onze vragen voor Rudolph. We hadden een half uur de tijd, maar volgens mij hadden we nog uren vragen kunnen stellen en luisteren naar zijn verhalen. Want vertellen, dat doet hij graag. Geen kort en snel antwoord op je vraag dus, nee hoor, Rudolph beantwoordde alle vragen uitgebreid en begeleidde zijn antwoorden met verschillende anekdotes.

24Kitchen&Cottages 9

Zo was ik bijvoorbeeld heel erg benieuwd wat hij nou vind van al die foodbloggers. Velen hebben, net als ik, geen culinaire opleiding gevolgd, maar vertellen wel aan hun lezers hoe je het allemaal aan moet pakken in de keuken. Ik zal echt wel eens dingen uitleggen die volkomen ingaan tegen de patisserie regels, maar voor mij werkt het nu eenmaal op die ene manier.

Rudolph gaf aan hier neutraal in te zijn. Koken en bakken hoeft helemaal niet gekoppeld te zijn aan een opleiding. Het gaat er om dat je als foodblogger geloofwaardig bent en dat je lezers je vertrouwen. Dat moet je opbouwen, dat is er niet ineens. De lezer bepaalt zelf of hij een foodblogger wel of niet gelooft. Daar moet ik hem gelijk in geven, zo werkt het inderdaad.

Wisten jullie trouwens dat Rudolph zelf niet direct begonnen is met een patisserie opleiding? Hij heeft eerst voor kelner geleerd, waarna hij doorging met een koksopleiding. Omdat hij desserts het leukste vond is hij na het behalen van zijn Meesterkoks titel doorgegaan voor Meester-patissier.

24Kitchen&Cottages 8

En dan nog iets leuks! De laatste tijd hoorde ik zo af en toe al iets over een theatertour die in het teken van Kerst staat. Ik als kerstliefhebber moest hier natuurlijk meer over weten en vroeg Rudolph hier naar. Ik was al enthousiast over het idee, maar na Rudolph’s toelichting kan ik al helemaal niet wachten. Dit najaar kunnen we namelijk een dik kookboek verwachten dat in het teken staat van Kerst, super!

Het wordt een uitgebreid boek met traktaties, hapjes voor de borrel, cadeautjes en heel veel bakrecepten. Het wordt een boek met recepten die toegankelijk en maakbaar zijn, eentje waar Kerst vanaf druipt. Van dat boek op zich wordt ik al enthousiast, maar hier is dus ook nog een theatertour aan gekoppeld. Bij verschillende theaters door het hele land wordt een avondvullende kookshow voor de hele familie vertoond waarin alles uit het boek terugkomt. Ik ben erg nieuwsgierig!

Dit waren uiteraard niet de enige vragen die wij aan Rudolph stelden, ook Mariette en Lian hadden vragen klaar liggen. Daar lees je binnenkort meer over op hun blogs, zeker even in de gaten houden dus!

24Kitchen&Cottages 13

Die avond hadden we gereserveerd bij Nonna’s, chef-kok Giovanni had zich dit restaurant eigen gemaakt met een speciaal menu voor dit weekend. Wij kozen niet voor zijn menu, maar voor de gerechten die op de kaart van Nonna’s stonden, daar hadden we net iets meer trek in. Ik koos voor een caprese salade vooraf, een pepperoni pizza als hoofdgerecht en als dessert ging ik voor de tiramisu.

Wat vond ik er van?

Je had dit weekend een klein beetje het idee dat je bij 24Kitchen op de set rond liep en je een kijkje achter de schermen kon nemen. De chefs zag je natuurlijk bij de workshops en kookcolleges waar je ze van alles kon vragen, maar ik zag ze ook regelmatig op het park rondlopen.

Ik heb echt een heerlijk weekend gehad! Het was lang geleden dat ik op een dergelijk vakantiepark was geweest, dat is iets waar ik normaal gesproken niet snel heen ga. Maar dit was natuurlijk niet zomaar een weekendje Center Parcs, het draaide dit weekend om 24Kitchen&Cottages. Dat zorgt dat je zo’n weekend heel anders ervaart, ook omdat je er met een compleet andere insteek heen gaat. Het was oprecht een leuk culinair weekend met alle workshops die je kon volgen en de kookcolleges waar je bij aanwezig kon zijn. Dat doe je normaal niet en dat vond ik hartstikke leuk.

Je kunt zelf bepalen in hoeverre je mee wilt doen aan alle activiteiten rondom 24Kitchen&Cottages, het is geen vast programma dat je moet volgen. Je kunt je dag vol plannen met workshops, maar je kunt ook relaxen bij je huisje of gebruik maken van andere faciliteiten op het park. Ik heb in ieder geval genoten dit weekend!

Foto credits: Cakeje van eigen Deeg en Zoetrecepten

Wij waren dit weekend op uitnodiging aanwezig, wat ik schrijf is uiteraard geheel mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

 1. Joyce schreef:

  Dit lijkt me allemaal zo leuk! Heb je een idee wanneer dat kerstboek zou uitgebracht worden? Ik ben gek op kerst en alles wat daarrond gebeurt!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Weet nog geen datum helaas, najaar in ieder geval 😉

 2. Dinja schreef:

  Klinkt als een zeer geslaagd weekend! Leuk dat je verschillende workshops kon volgen. Hopelijk gaat 24Kitchen dit vaker doen, want het lijkt mij ook wel een leuk weekend 🙂

 3. Chantal schreef:

  Ziet er gezellig uit! Ben jaloers op het kookcollege en interview met Rudolph! 😀

  Nog een vraagje ‘off topic’, waarom kunnen we je eigenlijk niet volgen via Bloglovin’?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat kan wel hoor 🙂 Onderaan in de sidebar staat daar een button voor 🙂

   1. Chantal schreef:

    Haha wauw, en ik maar zoeken! (Ik volg je al jaren) Gewoon blind dus 😛 Maar misschien een idee om een button toe te voegen bovenaan? (bij de rest van de social media?) Bedankt in ieder geval! 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

     Dat is nu helaas nog niet mogelijk, maar ik kijk er wel naar bij een nieuw design 😉

 4. Carla schreef:

  Fijn dat je het daar zo leuk hebt gehad!
  Je hebt het leuk maar toch ook kritisch beschreven zodat de lezer(es) daar ook eens naar toe zou willen gaan.
  Xus,

 5. Kübra schreef:

  Woow kom er nu pas achter dat je een youtube kanaal hebt! Vaker video’s maken, vind dat zoveel toevoegen bij bepaalde how to’s!

  Groetjes

  1. Laura's Bakery schreef:

   Thanks! Leuk om te horen 🙂

 6. Raphaela schreef:

  Fijn dat je erover geschreven hebt, ik zag het namelijk op tv maar wist niet wat ik ervan moest verwachten..ziet er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *