Daar zit muziek in

Gepost: 2 januari 2011 Laatst bewerkt: 17 september 2023
1

DAAR ZIT MUZIEK IN

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn moeder hebben we bepaald hoe de cupcakes er uit moesten komen zien. Hij houdt erg van zwart/wit en muziek. Daarnaast zijn er ook nog wat zilveren accenten.

recept DAAR ZIT MUZIEK IN

De muzieknoten heb ik gemaakt met de mold van First Impressions. Na wat stoeien om de muzieknoten er mooi uit te krijgen, kwam ik erachter dat je de mold met wat crisco moet insmeren. Dan haal je ze er zo uit. Ook moet je fondant niet te warm/zacht zijn van het kneden. De notenbalk heb ik met behulp van de patchwork cutter gemaakt (Music stave en clef). Op een bordje heb ik zwarte kleurstof gemengd met een beetje water, daar heb ik de patchwork cutter in gedoopt en op het rondje gestempeld. Ik heb hem ook nog een beetje heen en weer geschoven zodat ik zeker wist dat overal kleurstof zat. Op het bordje hoef je overigens maar héél weinig kleurstof te gebruiken.

DAAR ZIT MUZIEK IN
maken

Ik had nog niet eerder zoveel cupcakes gemaakt. Doordat ik maar weinig tijd had heb ik veel voorwerk gedaan. Alle rondjes voor op de cupcakes, en de decoratie voor daar op heb ik uitgestoken en in een bak bewaard. Tussen de rondjes heb ik steeds een velletje bakpapier gelegd. Fondant kan je prima een paar dagen in een bak bewaren, sluit de bak niet helemaal luchtdicht af want anders worden de rondjes erg plakkerig. Een dag van te voren heb ik alle cupcakes gebakken, toen ze afgekoeld waren heb ik daar witte chocolade pasta op gesmeerd en de rondjes er op geplakt. Het werkt overigens ideaal als je al een hoop voorwerk hebt gedaan, dat kan ik iedereen aanraden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. KARIN schreef:

  Ze zijn prachtig!

  Ik hem nog een beetje problemen met het bakken van de cupcakes. Ik heb bijv. wel eens zwevende cupcakes in het bakje gehad. Heb je nog tips voor mij (oven op ? graden, ? minuten en hoeveelheid beslag…)

  De 12e is mijn dochter Amber nl. jarig. Ze wordt 9 jaar en wil dan cupcakes trakteren in de klas. Dus dat moet ik er weer aan geloven.

  Groetjes Karin van Karin’s taarten.

 2. KARIN schreef:

  Dank je wel voor de tips wat betreft de cupcakes.

  Hier misschien nog een paar tips van mij over een stapeltaart. Zorg voor een stevige onderplaat voor de eerste taart en plaats onder elke volgende taart een kartonnetje.
  Ik gebruik lollystokjes (speciaal voor taarten verkrijgbaar) die de taarten “dragen” (stutten).
  Succes ermee.

  Groetjes Karin van Karin’s taarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *