
Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes en stuurde iedereen die het maar wilde weten filmpjes van mijn wiebelende champagne snoepjes. Naast dat ze heel lekker zijn, zorgen ze gegarandeerd ook voor heel veel lol met de jaarwisseling!

Champagne snoepjes
Ingrediënten
- 6 blaadjes gelatine (10 gram)
- 100 ml water
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 400 ml champagne
- gouden sprinkles
Instructies
- Laat de blaadjes gelatine weken in een schaaltje water voor minimaal 15 minuten.
- Ondertussen kun je de vorm vast invetten met de bakspray
- Doe water en suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Als het warm begint te worden haal je de pan van het vuur.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater, roer door tot ze opgelost zijn.
- Voeg dit mengsel toe aan de champagne en roer even door. Giet het mengsel in de vorm en zet in de koelkast.
- Laat minimaal 3 uur opstijven.
- Wanneer het stevig genoeg is, stort je het voorzichtig op een snijplank, je zult waarschijnlijk iets moeten helpen bij het lossen.
- Snijd met een mes in blokjes of gebruik een kleine uitsteker als je vormpjes wilt maken van de snoepjes.
- Decoreer met sprinkles vlak voor serveren. Niet eerder, want door het vocht uit de snoepjes zullen ze smelten.
Je kunt natuurlijk ook prosecco, cava, rosé of ieder ander (alcoholvrij) drankje gebruiken.
Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar
Kun je ipv gelatine velletjes ook agar agar gebruiken?
Dat weet ik eigenlijk niet.
Gelatine 🙁