Champagne snoepjes

Gepost: 27 december 2020 Laatst bewerkt: 5 december 2023
Champagne snoepjes

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes en stuurde iedereen die het maar wilde weten filmpjes van mijn wiebelende champagne snoepjes. Naast dat ze heel lekker zijn, zorgen ze gegarandeerd ook voor heel veel lol met de jaarwisseling!

BAKTIP: Voor deze snoepjes gebruik je een schaal of bakvorm van ongeveer 14 x 21 cm. Deze bakvorm van 17,5 x 17,5 cm is ook erg geschikt.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Champagne snoepjes-1a

 

CHAMPAGNE SNOEPJES maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Champagne snoepjes

Snoepjes maken van champagne? Dat kan! Door gelatine te gebruiken maak je hele grappige én lekkere champagne snoepjes.
Porties: 20 stuks
Voor een schaal van ongeveer 14 x 21 cm

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine (10 gram)
  • 100 ml water
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 400 ml champagne
  • gouden sprinkles

Instructies

  • Laat de blaadjes gelatine weken in een schaaltje water voor minimaal 15 minuten.
  • Ondertussen kun je de vorm vast invetten met de bakspray
  • Doe water en suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Als het warm begint te worden haal je de pan van het vuur.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater, roer door tot ze opgelost zijn.
  • Voeg dit mengsel toe aan de champagne en roer even door. Giet het mengsel in de vorm en zet in de koelkast.
  • Laat minimaal 3 uur opstijven.
  • Wanneer het stevig genoeg is, stort je het voorzichtig op een snijplank, je zult waarschijnlijk iets moeten helpen bij het lossen.
  • Snijd met een mes in blokjes of gebruik een kleine uitsteker als je vormpjes wilt maken van de snoepjes.
  • Decoreer met sprinkles vlak voor serveren. Niet eerder, want door het vocht uit de snoepjes zullen ze smelten.
Tips

Je kunt natuurlijk ook prosecco, cava, rosé of ieder ander (alcoholvrij) drankje gebruiken.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. A Koendjbiharie schreef:

    Kun je ipv gelatine velletjes ook agar agar gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik eigenlijk niet.

  2. Evert schreef:

    Gelatine 🙁

  3. Suzanne schreef:

    Hoi Laura, mijn kindjes en ik bakken heel vaak dingen van jouw site, fantastisch!
    Wat deze snoepjes betreft… begrijp ik het goed dat er dus nog alcohol in de snoepjes zit? Of verdampt dit door de hitte van het suikerwater?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Alcohol verdampt nooit helemaal volledig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept