Een paar maanden geleden proefde ik ergens een combinatie van ricotta, biet en blauwe bes. Ik besloot de ricotta door geitenkaas te vervangen een nog een aantal andere ingrediënten toe te voegen. Resultaat is deze bruschetta met geitenkaas, biet en blauwe bes. Oké, en honing en basilicum. Fantastische smaakcombinatie al zeg ik het zelf. Deze bruschetta’s kun je serveren als voorgerecht of bijgerecht bij het kerstdiner, maar ze doen het ook erg goed bij de kerstborrel. Of bij een avondje kerstfilms kijken. Je ziet het, genoeg mogelijkheden om ze te maken. Duik maar snel de keuken in!
Het Borrelhapjes Bakboek
Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod!
Ingrediënten bruschetta met geitenkaas, biet en blauwe bes
16 stuks
1 ciabattabrood
teentje knoflook
flinke scheut olijfolie
peper en zout
200 gram geitenkaas
2 knepen honing
150 gram bietjes
1-2 handjes blauwe bessen
extra honing
verse basilicumblaadjes
BEREIDING
Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie, peper en zout in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie mengsel.
Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden zodat ze lekker knapperig worden.
Laat even afkoelen, ondertussen kun je wel vast de topping voorbereiden.
Doe de geitenkaas in een schaaltje, het is handig als deze een beetje op kamertemperatuur is zodat je het makkelijk kunt doorroeren en smeren (je kunt ook al smeerbare geitenkaas kopen eventueel). Voeg 2 flinke knepen honing toe en roer door elkaar tot een egale spread.
Snijd de bieten in kleine blokjes en de blaadjes basilicum in reepjes.
Verdeel de geitenkaas spread over de bruschetta. Beleg de broodjes vervolgens met bietjes en blauwe bessen. Vervolgens drizzle je er wat extra honing over, eindig met een paar stukjes basilicum.
Bewaren: De broodjes zelf kun je prima voorbereiden, bewaar ze max 1-2 dagen in een afgesloten zak. Eenmaal belegd kun je ze het best zo snel mogelijk serveren.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Welkom op Laura’s Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.
Hallo Laura,
Bedankt voor het lekkere recept.
Vraagje: gebruik je een voorgebakken ciabatta brood?
Gerie
Ik gebruik een afbakbrood, maar reeds gebakken kan ook.