Brownies uit een pakje

19 juli 2010
0

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter toevoegen, alles door elkaar mengen, in het bijgeleverde bakje doen en in de oven zetten. Oh ja, en proeven uiteraard 😉

Zoals op bovenstaande foto te zien is heb ik de mix van Dr. Oetker gebruikt. Waarvan ik mij nog steeds afvraag waarom ze de uitspraak veranderd hebben in ‘Utker’. Wat was er mis met de ‘oe’?! Maar dat terzijde, op de volgende foto is de inhoud van het zakje te zien, samen met 50 gram boter en 100 mililiter water. Wanneer je dit met elkaar mengt zit het er uit zoals op de foto linksonder en wanneer het bakje 40 minuten in de oven heeft gestaan ziet het eruit zoals op de foto ernaast. Probeer niet met je vinger te voelen of het gaar is, want dat heeft een gat tot gevolg (en dat is te zien, haha).
Het waren overheerlijke brownies, al blijf ik de zelfgemaakte toch het lekkerst vinden. Probeer wel geduldig te wachten tot de brownies goed zijn afgekoeld, ze zijn dan echt lekkerder. Niet dat ik heb kunnen wachten hoor, maar toen ik later een afgekoeld stukje at merk je gewoon dat de structuur wat steviger is geworden wat het nog lekkerder maakt!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

 1. Eliane© schreef:

  Ben via google op deze blog terechtgekomen, leuk gedaan! Maar ik reageer op de Dr. Oetker uitspraak. Mijn logische redenering is: Oe is in het Duits eigenlijk ö, dus uitspraak ‘uh’. En aangezien het een Duits merk is… 🙂

 2. Laura schreef:

  Dat is waar 🙂
  Maar toch, waarom ineens veranderen. Ach, de producten zijn er niet minder om geworden gelukkig!

 3. Anneke schreef:

  Ziet er lekker uit 🙂 Heb ook nog zo’n pakje staan waar ik me dit weekend eens mee ga amuseren! Groetjes Anneke

 4. Anonymous schreef:

  heerlijk! ik ga het denk ik ook maken hahah

 5. Danielle schreef:

  Ik vind ze vooral lekker met chocoladeglazuur erover (of zelf gesmolten pure/melk chocolade) en met hazelnootstukjes. Hmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *