Behind the scenes: september 2017 #1

Gepost: 17 september 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022

Half september alweer! Jeetje, voor je het weet is het Kerst (waar ik stiekem al heel veel zin in heb). Het was druk, en daardoor vloog de tijd. Voor mijn gevoel heb ik gisteren nog de vorige behind the scenes zitten schrijven voor jullie. Afgelopen twee weken stonden vooral in het teken van vooruit werken en werkzaamheden rondom de boeklancering. Maar ik had ook nog een aantal leuke afspraken buiten de deur staan en ging wadlopen. Ik vertel je er uiteraard alles over!

Ik zou willen zeggen dat ik een bijzonder eerste weekend van september had met allerlei interessante dingen, maar dat was niet zo. September is extreem druk, dus ik besloot het weekend te werken. Ik wist dat ik de week erna veel buiten de deur zou zijn voor afspraken en ik had geen idee hoe ik mijn to do lijst af zou krijgen, dus begon ik er maar gewoon aan. Toen ik zondagavond voor de buis zat voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt, nam ik uiteraard ook wat lekkers erbij. Lot hoorde iets kraken en dacht dat het eten voor haar was, dus die zat binnen een paar seconden naast me. Kleine veelvraat 😉

Maandag ging ik naar Utrecht, samen met Mariette ging ik naar de najaarsbeurs waar allerlei merken hun nieuwe producten showen. Heel erg interessant en ik heb weer toffe dingen gespot die net op de markt zijn of nog op de markt moeten komen. Ik zit altijd bomvol inspiratie na zo’n dag. Van een aantal dingen gaan jullie ook nog wat voorbij zien komen binnenkort.

Dinsdag was ik voornamelijk bezig achter de computer, mijn zusje kwam eind van de middag nog wel even langs. Ze had wat lekkere dingen voor bij de koffie nodig van een werk meeting en omdat ik altijd méér dan genoeg in huis heb zei ik dat ze bij mij wel even het een en ander kon komen uitzoeken.

Woensdag was weer een beetje zo’n computerdag. Ik bewerkte de video van het Duitse snoep proeven die inmiddels al online staat. Dat had wat voeten in de aarde, want mijn computer werkte totaal niet mee. Gelukkig kreeg ik zowel het programma als de computer uiteindelijk weer aan de praat.

Donderdag begon ik de dag met een huisbezichtiging. Ik moest gelijk die dag beslissen wat ik wilde en dat zorgde voor flink wat chaos in mijn hoofd. Ik was in grote twijfel en heb thuis zelfs nog wat zitten tekenen met de inrichting om een beter beeld te krijgen in mijn hoofd, maar omdat de twijfel bleef heb ik het uiteindelijk voorbij laten gaan. ’s Middags ging ik even naar de kapper, want dat was weer hard nodig. Aan werken ben ik door al het twijfelen niet toegekomen. Handig wel in zo’n drukke week 😉 .

Vrijdag had ik twee huisbezichtigingen op de planning staan. Ook deze werden het niet, ik blijf dus gewoon lekker verder zoeken. Na de tweede bezichtiging liep ik nog even langs de supermarkt. Om wat dingen voor het eten te halen was het idee, maar ik had trek en kocht dingen die ik niet nodig had. De chocoladereep is trouwens zalig, het zakje kruidnootjes is nog dicht. Ik bakte ’s avonds wel kruidnoten volgens eigen recept, waar daar had ik ontzettend veel zin in. Leve lekkere trek haha.

Zaterdag was weer een werkdag, spannende weekenden heb ik zoals je merkt. De winactie voor mijn boek kwam online en wat een lieve reacties plaatsten jullie allemaal zeg! Ook plofte het allereerste exemplaar van mijn nieuwe boek op de mat! WAUW! Ik heb even door het huis gestuiterd. Het is zo onwerkelijk om ineens het boek in je handen te hebben. Zo gaaf!

Zondag ging de wekker om 3:15 uur. Een half uur later werd ik door mijn vader gehaald en reden we richting Lauwersoog om te gaan wadlopen! Ik had dit nog nooit gedaan en verwachtte dat het heel zwaar zou zijn, maar dat viel me dus reuze mee. Eigenlijk alleen het begin een beetje, je moet dan door het slib waarin je met je voeten flink wegzakt. Eenmaal op het wad genoten we van de prachtige zonsopkomst en liepen we steeds verder van de kust af. Echt veel en diep water hebben we niet gehad. Tijdens de wandeling hooguit tot iets onder de knieën, alleen toen we via een ladder op een boot klommen die ons weer naar het vasteland bracht moesten we een stuk dieper door het water. Ik vond het echt ontzettend leuk om te doen, en sluit het zeker niet uit om nog eens te doen.

Maandag ging de wekker wat minder vroeg, maar toch nog om 6 uur. Door de drukte rondom de boeklancering heb ik veel te doen en omdat ik niet nog een weekend wil werken besloot ik deze week wat langere dagen te maken. Gelukkig was de maandag super productief. Ik schreef een serie artikelen, zocht wat foto’s uit en werkte alle mails weg. Het grootste deel van mijn to do voor de week had ik aan het eind van de dag al af.

Dinsdag ging ik verder met mijn to do lijst. Het was geen bijster spannende dag, de halve dag draaide alleen al om mijn mail wegwerken. Het is te merken dat de vakanties weer voorbij zijn. Verder werkte ik aan artikelen en schreef al een hoop intro’s voor recepten die ik volgende week ga maken.

Woensdag was wederom een computerdag. Maar ’s middags kon ik niet meer blijven zitten en ging ik met wat kleine projectjes aan de slag. Ik maakte wat sfeerfoto’s van mijn boek die ik in artikelen en dergelijke kan gebruiken. En deed verschillende pogingen tot het zelf maken van bruine basterdsuiker. Daarover kun je trouwens nu lezen op Handige Baktips.

Donderdag schreef ik wederom artikelen, had een bel afspraak met mijn host en deed vast wat voorbereidingen voor mijn verjaardagstaarten. Ik bedacht wat ik wilde maken en schreef de recepten -zoals ik denk dat ze moeten zijn- uit. Daar kan ik komend weekend mee aan de slag. Ennnn, het allerleukst: er kwam een hele stapel van mijn boeken binnen! Ik liet jullie al het een en ander zien via Instagram Stories en ik ben zo blij dat jullie ook enthousiast zijn! Dat is toch altijd even spannend.

Vrijdag stapte ik ’s ochtends in de trein naar Baarn, hier zit mijn uitgever. Het was tijd om een stapel boeken te signeren die we naar de pers willen sturen, aangezien we die dit jaar niet aan ze mee kunnen geven bij een lancering. We maakten er en leuk pakketje van en brachten een flinke stapel naar het postkantoor toen we eenmaal klaar waren. Eind van de middag was ik thuis, en deed ik nog wat laatste dingen, waaronder dit artikel afmaken.

En dat waren dan weer twee razend drukke weken! Komende maandag is mijn boek dan eindelijk verkrijgbaar, zó spannend! Komende twee weken ben ik ook nog flink druk met van alles rondom de lancering en staan er nog allerlei andere deadlines op de planning. Ik hoef in ieder geval niet bang te zijn dat ik mij ga vervelen! Met afspraken buiten de deur is het vooralsnog iets rustiger (als zegt dat nog niets), dus ik hoop ook alvast flink vooruit te kunnen werken met oog op het drukke najaar dat eraan gaat komen.

Hoe dat allemaal is verlopen, laat ik je in de volgende behind the scenes zien. In de tussentijd kun je mij volgen op Instagram, daar houd ik jullie ook op de hoogte van al mijn (bak)avonturen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Angelika schreef:

  Aan jou bovenste foto te zien ga jij lekkere bonbons maken. Weet je al welke je gaat maken of is dat niet joufavoriet?

  1. Laura Kieft schreef:

   Die bonbon was niet zelfgemaakt, die had ik gekregen. Hij was wel heel lekker 🙂

 2. Ben heel benieuwd naar je nieuwe boek!

 3. Dorien schreef:

  Zo leuk om te lezen, ik kan niet wachten tot ik het boek in mijn handen heb 🙂
  Dit foto met de flexibele bakvormen had ook zo in een kookwinkel in Keulen gemaakt kunnen zijn 😉
  Ik dacht echt dat je daar was, totdat ik het bijschrift las op instagram, het is echt mijn favoriete winkel in Keulen en als ik bij mijn vriend ben, wil ik er ook altijd even langs.
  Vindt hij wat minder (hij is vooral van het opeten van de baksels) maar dat is echt een bak+kookhemel 🙂
  Het heet het Kölner Kochhaus, mocht je ooit een keer in de buurt zijn en de complete kelderverdieping staat vol met bakvormen, flexibele vormen en andere bakbenodigdheden

 4. Homemade by Joke schreef:

  Zo leuk hè lieverd dat morgen je nieuwe boek te verkrijgen is en dat nog wel op je verjaardag!! ? Helemaal leuk en spannend toch ook weer ?
  Liefs, mam ❤️

 5. Ik vind dit altijd zo leuk om te lezen!! En ik ben echt super nieuwsgierig naar je boek! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *