Behind the scenes – november 2013

Gepost: 30 november 2013 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
0

bts november 1

Ik heb deze maand goed mijn best gedaan om meer foto’s te maken voor behind the scenes en dat is aardig gelukt moet ik zeggen. Het was een drukke maand. De laatste dingen voor de advent zijn gemaakt en ook al flink uitgewerkt. Alleen nog een paar dingen die ik wil doen voor oud en nieuw. Dat belooft een fantastisch leuke maand de worden op Laura’s Bakery! De maand november begon in Batavia stad met een heerlijke warme wafel met warme karamelsaus en slagroom. Jummie, zo lekker!

bts november 2

In Batavia stad zat ook een winkel van Lindt. Een goddelijk chocolademerk! Ik ken het merk van de chocolade ballen met praline vulling, ze hebben er vast een mooie naam voor maar ik heb even geen idee welke. Lekker zijn ze in ieder geval wel. Het winkeltje was behoorlijk klein maar wel super vol! Genoeg lekkers om te bekijken.

bts november 3

Kijk, dit zijn die ballen die ik bedoel. Ik kende alleen de praline variant maar blijkbaar zijn er nog véél meer. In de winkel stonden twee van deze torens. We hebben een zak met allemaal verschillende smaken gevuld voor de feestdagen. We konden het ook niet laten om een crème brulee chocoladereep en  cookies and cream mini reepjes te kopen. Die zijn al op, kan niet wachten tot we aan de grote zak gaan beginnen :).

bts november 4

Ik heb ook voor het eerst sinds tijden weer eens koekjes gedecoreerd! Stom dat ik dat niet vaker doe zeg, heerlijk om weer eens zo lekker prutsen met koekjes. Met Kerst en oud en nieuw zul je de rest van de creaties voorbij zien komen.

bts november 5

Met een vriendin ging ik lekker een dagje de stad in. We brengen meestal meer tijd door in koffietentjes dan in winkels, heel gezellig altijd! En overal waar we zitten kunnen we het niet laten om wat lekkers van de kaart te bestellen. Liefst beide nog iets anders zodat we die weer kunnen delen om extra veel te proeven :). Dit lemon meringue taartje vinden we alletwee zó lekker dat we deze niet delen, hier bestellen we altijd hetzelfde. Telkens wanneer ik dit taartje eet herinner ik mijzelf eraan dat ik zelf ook zoiets moet gaan maken. Ik vind het zo lekker die frisse vulling met meringue bovenop.

bts november 6

Terwijl we door de stad liepen kwam ik deze fantastische chocolade stoomboot tegen, is hij niet gaaf?

bts november 7

Ook toetjes kunnen we niet laten staan. Het was een behoorlijk zoet dagje, maar ook heel lekker. We hadden het idee om lekker uitgebreid te tafelen maar er was een lange wachtrij bij het restaurant waar we graag heen wilden. Toen verder gezocht en uitgekomen bij een pizzeria waar ik jaren geleden vaak had gegeten en waar het zo gezellig was. Niet meer dus, het is echt een vreetschuur geworden. Zoveel mogelijk mensen moesten in de ruimte passen en je moest nog snel eten ook. Halverwege ons voorgerecht stond de ober met onze pizza’s al naast ons. Niet leuk en dessertkaart hoefden we daarom niet meer te zien, binnen 3 kwartier stonden we alweer buiten. Zat tentjes waar je nog een lekker toetje kunt halen, al keek de bediening in het eetcafé wel raar op dat we begonnen met een dessert. Lekker was deze warme karamel cake in ieder geval wel, en ook nog heerlijk op ons gemakje van kunnen genieten.

bts november 8

Weet je nog dat ik laatst via Instagram en Facebook een foto deelde van het nieuwe Koopmans assortiment met kleine taartjes? Dit zijn de kleine appeltaartjes, zonder rozijnen want die vinden mijn zusje en ik niet zo lekker. Ik maakte ze trouwens niet zelf, mijn moeder is lekker een middagje bezig geweest in de keuken. Ze was er erg enthousiast over en de smaak was ook nog eens super. Ze zijn makkelijk en vrij vlot te maken. Over het deeg in de vormpjes drukken werd even getwijfeld, maar het deeg blijkt vrij zacht te zijn waardoor dit prima lukt. Lijkt het jullie leuk om hier in het nieuwe jaar nog een review van te zien? Dan misschien ook wel gelijk van de andere soorten taartjes.

bts november 9

Vorige week maakte ik met Marjon en Pauline een croquembouche. Wat was dat ontzettend leuk om te maken zeg! Ik had verwacht dat het veel ingewikkelder zou zijn maar dat viel echt reuze mee. Lekker was hij trouwens ook. Wie Pauline of mij volgt via Facebook en Instagram heeft al de nodige foto’s van het hele proces voorbij zien komen. Het eindresultaat met recept is in december op de site te vinden.

De maand december wordt weer een leuke op Laura’s Bakery, morgen begint namelijk de advent! Tot en met Kerst elke dag een leuke en lekkere creatie. Zie ik jullie morgen weer terug?

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Sabine schreef:

  Oooh wat heb je deze maand veel lekkers gegeten Laura! Zo’n Lemon-Meringue taartje staat ook echt nog op mijn lijstje om te maken, lijkt me zo lekker en het ziet er altijd leuk uit.

  En een creme brulee reep? Omg!

 2. Rebecca schreef:

  Wat super leuk je behind-the-scenes post 😉
  En ik ben ook helemaal gek op die Lindt chocola, Lindor heten die Lindt-Kugeln 😀 Sinds een jaar woon ik in Switzerland en ik kan natuulijk niet omheen om alle soorten door te proberen die ze hier hebben, haha 😀
  Groetjes, en ik kan niet wachten om te zien wat je allemaal voor hebt bereidt voor December 😀

 3. Ans van Gremberghe schreef:

  Laura, wat heb je me weer verwend met lekkere dingen. De lemon merinque taart heeft wel iets weg van de taart, die ze hier in Noorwegen “Verdens beste”( werelds beste) noemen. Ik zal mijn buurvrouwtje vragen om het recept en naar je sturen.
  Fijn weekend en een hartelijke groet van Ans

 4. Anoeska schreef:

  Wat een super leuke foto’s, krijg er zo’n trek van. Die chocolade stoomboot is echt prachtig! Zo knap dat mensen dit kunnen maken, die zou ik ook wel in mn woonkamer willen haha.

 5. Mireille schreef:

  Aaah dit ziet er allemaal zo heerlijk uit! Vooral de wafels, het water loopt me in de mond haha

  liefs Mireille

 6. Brenda schreef:

  Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Zou er ook niet vanaf kunnen blijven en alles willen proeven 😉

  Groetjes Brenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *