Behind the scenes: mei 2017 #1

14 mei 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Jeetje jongens, de tijd vliegt echt momenteel. Het is gewoon alweer tijd voor een nieuw kijkje achter de schermen. In mijn vorige behind the scenes liet ik al even vallen dat jullie de laatste twee dagen van april nog tegoed hadden, dus laten we daarmee beginnen. De laatste tijd heb ik het behoorlijk druk, dus werk ik ook deels in de weekenden. Nu dus ook, op zaterdag was ik voornamelijk achter de computer te vinden. Zondag probeerde ik nog wel even wat vrije tijd te pakken en ging ik lekker naar buiten. Ik was ook in huis een beetje bezig met wat nieuwe dingen qua inrichting. Hier in mijn hal gaat bijvoorbeeld een mooie poster komen. Moet alleen weer even op zoek naar een nieuwe lijst, want het glas in deze bleek een blauwgroene gloed te hebben.

En dan maandag 1 mei, uiteraard mijn vaste computerdag. Maar dit keer deed ik ook de boodschappen voor mijn bakplannen de volgende dag en werkte ik de recepten hiervoor vast uit in mijn receptenboekje. Voor zover dat kan dan bij baksels die nog gemaakt moeten worden.

Dinsdag was een lekker dagje in de keuken, de middag althans. Want ’s ochtends moest er onverwacht nog wat last minute werk verzet worden. ’s Middags stond ik dus lekker in de keuken en ging onder andere aan de slag met deeg. Binnenkort zie je wat ik ermee maakte.

Woensdagochtend maakte ik een lekker toetje voor de volgende dag en daarna sprong ik op de fiets naar het station. Samen met mijn zusje had ik een hele gezellige middag in Den Haag en ’s avonds gingen we naar The Lion King musical. Wat was dat gaaf zeg! De uitvoering vond ik echt prachtig en het was ook zo leuk dat de hele zaal gebruikt werd. Ik zat direct aan het gangpad in de zaal, dus dat kregen we goed mee. Dat was trouwens ook behoorlijk schrikken, als er ineens een immens grote (neppe) olifant naast je staat 😉 .

Donderdag kwam ik een beetje traag op gang omdat ik vrij laat thuis was de vorige dag. Ik zette onder andere mijn toetje wat ik gister maakte op de foto, want dat ging ’s avonds mee naar mijn ouders. Samen met nog een paar gebakjes. Mijn vader was namelijk jarig en dat vraagt om taartjes!

Vrijdag was weer een bakdag, samen met de zaterdag. Ik maakte een paar heerlijke taarten voor zondag, want dan zouden mijn ouders hun verjaardag vieren. Zouden ja, want mijn moeder kreeg de griep te pakken en het feest ging niet door. Zat ik dus met al die taarten. Maar geen nood, want mijn vader stond maandag al vroeg (half 7!) voor de deur om ze mee naar zijn werk te nemen.

Maandag was verder weer (uiteraard) een computerdag. Omdat ik al een uurtje vroeger opstond dan normaal, kon ik ook ontzettend veel werk verzetten. Heel erg fijn. Ik schreef ook gelijk een hele serie artikelen voor het blog, want door al het bakken de laatste week liep ik daarmee een beetje achter.

Dinsdag begon ik met een lijstje recepten die ik wil maken. Ik schreef op wat ik allemaal nodig had en hoe de recepten er ongeveer uit moeten zien. Omdat ik de vorige dag flink vooruit had kunnen schrijven, besloot ik gelijk maar de boodschappen te halen en een aantal recepten van de lijst te maken. Er zaten ook wat fijne hartige recepten tussen, dus dat was gelijk een soort van avondeten.

Woensdag maakte ik de rest van de recepten van mijn lijstje. Toen ik daar halverwege de middag mee klaar was ruimde ik mijn ontplofte keuken op en deed nog een paar werkdingetjes. Dat probeerde ik althans, maar mijn concentratie was ver te zoeken. Daarom rommelde ik wat in huis en hing ik een fijn avondje op de bank.

Donderdag was mijn concentratie weer terug, heel fijn. Ik begon met het beantwoorden van alle vragen en schoonde mijn mailbox op. Daarna schreef ik weer een paar artikelen en zocht wat foto’s uit die ik de laatste dagen had gemaakt. ’s Middags ging ik naar de kapper en daarna deed ik gelijk wat boodschappen die ik de volgende dag nodig zou hebben.

Vrijdagochtend ging ik al vroeg op pad, met de trein naar de IKEA in Delft! Vandaag niet een dagje thuisbakken, maar daar in de keuken ter ere van het 25 jarig bestaan van de winkel. Ik bakte een lekkere chocolate chip cake en havermoutkoekjes met noten, zaden en rozijnen. Wat was dat leuk zeg! Ik heb ook een aantal van jullie mogen ontmoeten en heel veel mensen konden proeven van mijn baksels (die ze gelukkig allemaal lekker vonden).

En dat was hem alweer! Door alle drukte was ik een beetje vergeten foto’s te maken heb ik gemerkt, er stonden voornamelijk bakfoto’s op mijn telefoon. Ook niet verkeerd 😉 . De laatste twee weken van mei beloven druk te gaan worden met een paar toffe en spannende afspraken. Hier kan ik jullie als het goed is in de volgende behind the scenes al alles over vertellen. Misschien al eerder zelfs, dus houd mijn blog en Instagram vooral in de gaten. En verder staan er ook weer de nodige bak- en computerdagen op de planning. Ik hoef mij in ieder geval niet te vervelen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Klinkt weer gezellig druk allemaal lieverd.
  Tot straks bij het ontbijt ?
  Liefs, mam ❤️

 2. Yvonne schreef:

  Was weer heel leuk om te lezen.
  Benieuwd wat je nog voor ons in petto hebt!

 3. Carla schreef:

  Leuke foto’s van Monica en jou in Den Haag en ook de foto van jou bij Ikea! Wanneer nodigt Ikea Amsterdam je uit?
  Xus,
  Car

 4. Esther schreef:

  Was super leuk om je in de IKEA te ontmoeten!
  De cake en koekjes waren heerlijk! Die ga ik snel thuis ook bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *