Behind the scenes: januari 2018 #2

4 februari 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Het is weer tijd voor een nieuwe behind the scenes! Het is alweer drie weken geleden dat de laatste editie online kwam en ik ben druk bezig geweest in de tussentijd. Ik heb de nodige bakdagen gehad, heb veel tijd achter de computer doorgebracht, maar ben ook lekker op pad geweest. Overigens overweeg ik momenteel om de behind the scenes nog maar één keer per maand te publiceren, ik heb veel thuiswerkdagen die lang niet altijd even interessant zijn om iedere keer over te vertellen. In drukke maanden met veel afspraken kan ik het dan weer opschroeven naar twee stuks. Wat denken jullie daarvan? Goed, laten we nu in ieder geval beginnen met een terugblik op de laatste drie weken!

Spannende weekendbesteding: ik zocht een nieuw hoofdkussen uit. Die van mij was al wat jaartjes oud en hoewel het nog prima lag, het kon beter. Ik heb een paar dagen moeten wennen aan mijn nieuwe kussen, maar deze ligt echt 10x beter.

Ik maakte ook een grove planning voor 2018. Op een kalender schreef ik alle feestdagen en vakantieperiodes op zodat ik daar qua content rekening mee kan houden. Voor komende zomer gaan we net als vorig jaar weer aan de slag met zomerthema’s. Die werden zo enthousiast ontvangen en we vonden het zelf ook zo leuk dat we besloten om het weer te doen. Dit keer hebben we zelfs drie thema’s in plaats van twee. De invulling is ons ook nog niet bekend, maar dat krijgt over een paar maanden vast meer vorm.

Ik ging gezellig een avondje met mijn vader naar de bioscoop, we keken murder on the oriënt express. Een erg leuke film. Vond het mooi om al die details te zien uit de periode waarin de film zich afspeelde. Zo’n oud treinstel, de kleding. Een geslaagde avond!

Op een van mijn bakdagen gingen de pastéis de nata weer in de herkansing. Ik was ervan overtuigd dat ze zouden lukken, maar helaas. Ik denk momenteel dat het vooral aan mijn oven ligt die niet heet genoeg wordt. Binnenkort ga ik het dus proberen in de gloednieuwe oven van mijn ouders die tot wel 300 graden verwarmd kan worden. Het moet en zal gaan lukken.

Ook kreeg ik de tweede druk van Het Laura’s Bakery Bakboek binnen! Yes, zo leuk! Een paar kleine foutjes zijn eruit gehaald en de kleuren zijn nog frisser geworden. Hij ligt nu in de (online) winkels!

Met Mariette ging ik de uitdaging aan om een dag suikervrij te eten en dat dan ook nog eens buiten de deur. Dat resulteerde in heerlijke taartjes waarvan ik niet had verwacht dat ik ze zo lekker zou vinden. Deze met pinda’s en chocolade gaan we zelf ook een keer proberen te maken, zó lekker vonden we hem.

Met een deel van de groep van de reis naar Zuid-Afrika heb ik nog steeds contact en we organiseerden een reünie! Dat deden we met een high tea die we zelf gingen maken, zo leuk! Ik had 4 recepten en een andere reisgenoot had er ook 4. Ter plekke ging iedereen in tweetallen aan de slag en smulden we daarna aan een lange tafel met zijn allen van het lekkers. We hebben al besloten dat we van de zomer nog zo’n leuke dag gaan organiseren.

Op weer een andere bakdag kwam Lot gezellig buurten toen ik alles op de foto ging zetten. Ze is ontzettend nieuwsgierig en is altijd bij mij in de buurt. Als ik de woonkamer ombouw tot fotostudio is dat dus ook erg interessant voor haar haha.

Weer een bakdag! Ik probeer altijd een dag van tevoren alle benodigdheden in huis te halen zodat ik op de dag zelf gelijk aan de slag kan. Dit keer zat er ook allemaal rood fruit in mijn tas omdat ik voor Valentijn aan de slag ging.

En wauw, zijn deze frambozen niet prachtig. Ik moest die ook gelijk even op een losse foto vastleggen.

Op de bank ligt vaak een dekentje omdat ik hem niet elke dag netjes opvouw en aan de kant leg. Lot vind dat erg leuk en graaft in de deken en gaat er lekker onder zitten. Soms komt haar koppie tevoorschijn en dat ziet er zo lief uit. Dus ja, dat moest ik gelijk even vastleggen op de foto 😉 .

Tot zover de hoogtepunten van de laatste weken. De komende weken heb ik ook weer flink wat thuiswerkdagen op het programma staan en dat vind ik helemaal prima. Zo kan ik flink veel werk verzetten. Verder staat er nog niet extreem veel op de planning, maar ik weet wel al dat ik voor het eerst naar een 4D film ga, dat lijkt mij zo leuk! Ook ga ik gezellig een dag op pad in Utrecht met Lian en Mariette en staan er weer de nodige bakdagen op de planning. Op Instagram houd ik je natuurlijk uitgebreid op de hoogte, en anders kun je er binnenkort hier weer over lezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Mariëlle schreef:

  Ah, je konijntje is zó schattig! <3

 2. de greef mariella schreef:

  o zo mooi en lief konijn vele groetjes en dikke kus konijn e

 3. Miranda schreef:

  Welke kleine foutjes zijn er uit het boek gehaald? Heb het boek namelijk in huis

  1. Laura Kieft schreef:

   Enige ‘echte foutje’ was bij de sinaasappelmadeleines, daar staat citroenrasp/sap bij de ingrediënten in plaats van sinaasappel. Verder zijn het vooral verduidelijkingen in receptuur en geen echte veranderingen.

 4. Heleen schreef:

  Wat leuk Laura!
  Ben erg benieuwd naar jullie recept van de suikervrije taart… 😉
  Groetjes Heleen

 5. Janneke schreef:

  De taart ziet er heerlijk uit ben benieuwd naar jullie recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *