Behind the scenes – juni 2016 #2

Gepost: 3 juli 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

BTS juni 2-1

Juni zit er gewoon alweer op! We zitten alweer op de helft van het jaar. Sterker nog, ik heb al twee kerstrecepten af. Je kunt er maar beter vroeg bij zijn toch? Als ik het dit najaar weer zo druk ga hebben als de voorgaande jaren wil ik graag al zoveel mogelijk voorbereiden. En dat voorbereiden is natuurlijk niet alleen voor het najaar, ook voor de komende weken/maanden ben ik al lekker bezig. Afgelopen weken heb ik allemaal plannen en ideeën op lijsten gezet en die ben ik nu stapsgewijs aan het uitwerken.

BTS juni 2-2

Mijn eerste juni update eindigde op 16 juni. Daarna begon het weekend alweer snel en kookte ik voor het eerst met gnocchi. Over die avonturen lees je hier meer, daar staat ook het recept dat ik maakte. Ook dook ik lekker de keuken in om zelf pitabroodjes te maken, die staan trouwens ook al online. Ik plan in het weekend eigenlijk nooit dingen om te bakken, maar toch sta ik altijd weer iets lekkers te maken.

Maandagavond belegde ik voor het eten twee van de pitabroodjes met tzatziki, sla, tomaat en kip. Een snel en makkelijk maaltje, maar wel heel erg lekker. Daarna ging ik zwemmen met mijn zusje, iets waar ik steeds meer lol in krijg.

BTS juni 2-3

Dinsdag zat ik ’s avonds lekker op de bank toen Lotje doorkreeg dat ze ook prima op de rugleuning van de bank kan springen. Dat leverde een paar flinke krassen in mijn hals op bij haar eerste poging, maar inmiddels heeft ze het door. Als ik een foto probeer te maken en ze ziet zichzelf op het scherm, dan vind ze dat altijd bijster interessant en resulteert het in een close up van haar schattige neusje.

BTS juni 2-4

Mijn ouders waren op vakantie in Denemarken en ik had gevraagd of ze wat zoete lekkernijen mee wilden nemen, ik maak hier binnenkort een video van voor het blog! Deze foto stuurde mijn moeder mij en ik heb zoveel zin om het te proeven! Met twee producten ben ik al bekend en daar had ik specifiek om gevraagd, de rest is allemaal nieuw voor mij.

BTS juni 2-5

Ook had ik sinds februari mijn recepten niet meer doorgeplaatst naar Pinterest. Het was even een flinke klus, maar ik ben weer helemaal bij! Volg jij mij al op Pinterest? Ik pin ook een hoop andere recepten en ideeën waarvan je dan op de hoogte blijft.

Vrijdagavond fietste ik naar IJmuiden om gezellig bij een vriendinnetje te eten (en wijntjes te drinken, eten was al op toen ik aan een foto dacht haha). Ze had heerlijke pasta schelpen met een vulling van onder andere spinazie en ricotta gemaakt. Yum! Ik ga het binnenkort ook eens maken.

BTS juni 2-6

Zondag was er in de winkelstraat waar ik woon een zomerbraderie, daar liep ik gezellig met mijn zusje overheen. Het was prachtig weer en dat betekende dat het ook gigantisch druk was. We haalden ook nog een lekker croissantje met room en aardbeitjes, heerlijk!

BTS juni 2-7

Maandagavond was het weer tijd om te zwemmen. Daarna ging ik nog even naar mijn ouders om samen met mijn paps een hotel en vlucht te boeken. We gaan eind augustus namelijk met zijn tweetjes een paar dagen naar Londen, zo ontzettend veel zin in!

BTS juni 2-10

Dinsdag was ik de hele dag druk bezig om mijn boek na te kijken. De redacteur had alles nagekeken en nu was het mijn beurt om te kijken of alles nog klopte en eventueel aanvullingen te maken. Inmiddels ligt het boek bij de vormgever en over ongeveer 1,5 week krijg ik de eerste drukproef toegestuurd, spannend!

Donderdag was een spannende dag. Ik mocht de cover van mijn boek bekend maken! Wauw, wat heb ik met een grote grijns al jullie toffe reacties zitten lezen zeg. Ik kan niet wachten tot het september is.

BTS juni 2-8

Ook ging ik nog naar Amsterdam, samen met Rutger mochten we een middagje in de keuken komen kijken van Gebroeders Niemeijer. Het bleef niet alleen bij kijken, we mochten ook zelf met onze handjes in het deeg. Ik heb weer ontzettend veel geleerd, binnenkort komt hier een apart artikel over online en vertel ik je er alles over.

BTS juni 2-9

Vrijdag was weer een dagje buiten de deur. Ik had eerst een afspraak bij Chocolate Company in de stad en daarna ging ik door naar de volgende chocolade zaak: Van der Burgh Chocolaad. Sinds 1,5 maand hebben ze een filiaal in Haarlem en ik wilde nog steeds graag een keer kijken, hele toffe winkel!

Daarna stapte ik op de fiets en had ik regenbui nummer 3 van die dag op mijn hoofd. Ik fietste naar mijn ouders omdat daar wat pakketjes voor mij waren bezorgd zodat ik ze kon ophalen. Daarna weer naar huis, ik ging namelijk borrelen bij mijn buurvrouw. Erg gezellig!

BTS juni 2-11

Zaterdag werkte ik alles bij wat de afgelopen dagen door afspraken was blijven liggen en bakte ik een clafoutis, recept daarvan komt binnenkort online!

Nog een paar korte huishoudelijke mededelingen 😉 . Ik heb weer lekker tijd om te bloggen en ben eindelijk al mijn plannen aan het uitvoeren. Vanaf volgende week ga ik weer terug naar 5 berichten per week en ze komen ook vroeger online. Om 6:00 uur namelijk (i.p.v. 7:30 uur), zo kunnen ook de vroege vogels de nieuwste artikelen lezen voordat ze naar het werk of naar school gaan. Verder ben ik van plan om per 1 september naar 7 artikelen per week te gaan. Elke dag dus! Ik heb dit bewust even over de zomer(vakantie) heen getild. De meeste van jullie zijn dan toch minder bezig met bakken en zo heb ik ook wat meer tijd om dit voor te bereiden. En dan als laatst; ik ben weer druk bezig met het maken van video’s! De eerste komt binnenkort online en dan zal ik ook wat meer vertellen over de ideeën voor mijn YouTube kanaal! Mocht je al verzoekjes hebben hoor ik het natuurlijk graag.

Tot de volgende behind the scenes! Tussendoor ook op de hoogte zijn van wat ik doe? Volg mij dan op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Carla schreef:

  Mocht je voorproeven bij de Chocolate Company? Hulp er bij nodig? ik houd mij aanbevolen!
  Wat een aanwinst die Van der Burgh Chocolaad. Het ziet er heerlijk uit!
  Leuke blog over de fortnight!
  Alvast heel veel plezier in Londen!
  Xus,
  Car

 2. Linda schreef:

  Hoi Laura!
  Heb je nog een goed recept voor bitterkoekjes? Ben erg benieuwd naar je idee.
  Groetjes linda

  1. Laura schreef:

   Nee daar heb ik nog geen recept voor, staat wel op mijn lijstje 😉

 3. Homemade by Joke schreef:

  Super leuk om te lezen waar je zoal mee bezig bent geweest.
  Dat broodbakken ziet er echt fantastisch uit!!

  Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *