Behind the scenes – juli 2015

1 augustus 2015
0

juli 1

Oke, ik was deze maand een beetje lui. Ik begon onwijs productief en verzette bergen werk, maar toen kreeg ik ‘last’ van het vakantiegevoel. Ik ga dit jaar helaas niet op vakantie, dus ik deed nu maar gewoon wat rustiger aan. Dat beviel goed, dus ik denk dat ik binnenkort maar even helemaal vakantie ga vieren. Misschien ga ik er nog wel een paar daagjes tussenuit. Een stedentripje, hutje op de hei, misschien toch iets warms. Ik heb nog geen idee, maar dat zul je uiteraard nog gaan lezen. Nu vertel ik je eerst hoe mijn ietwat luie maand juli eruit zag!

Mijn eerste activiteit van de maand juli was een ritje naar Utrecht met de familie, we gingen kijken naar de afstudeerpresentatie van mijn zusje! Dat was op zo’n belachelijk warme dag trouwens, 38 graden in Utrecht. Pfoe! Terug in Haarlem was het gelukkig iets aangenamer, lang leve de kust! Ik ging gelijk door naar een woningbezichtiging, maar het werd hem helaas niet. De zoektocht blijft dus doorgaan!

nieuwe lay-out 1

Daarna werd het spannend, ’s avonds ging Laura’s Bakery offline, om binnen 24 uur terug te komen met een spiksplinternieuw design! Ik ben er zó ontzettend blij mee. Regelmatig bekijk ik de site van top tot teen, gewoon om even te genieten van de layout.

juli 2

De week erna was ik veel bezig met het vergroten van de foto’s op de site, nog steeds trouwens. Daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Ik ging deze week een avondje met mijn paps naar Wijk aan Zee, weer eens geocachen en even uitwaaien op de pier. Ook het weekend erna ging ik weer met hem mee. Hij wilde op avontuur naar de duinen in IJmuiden voor een heuse tocht door allemaal bunkers. Daar was ik wel voor te porren, dus gingen we gewapend met zaklantaarns op zoek in al die bunkers. Erg leuke tocht!

juli 3

Na het weekend ging ik bakken en ik had daarbij wel zin in een uitdaging. Ik maakte koeken met verse aardbeien. Die waren lekker zeg! Het recept kwam gisteren online. ’s Avonds ging ik naar de bioscoop, met mijn zusje gingen we kijken naar de Minions film! Ik heb iets met die Minions, ik vind ze zo ontzettend leuk! Net als de film trouwens.

juli 4

Volgende dag gingen we weer naar Utrecht, dit keer voor de diploma uitreiking van mijn zusje! Bij thuiskomst stond er een mooi perspakket van Bieze op mij te wachten. In combinatie met yoghurt is Fris en Fruitig in ieder geval erg lekker, binnenkort wil ik er ook iets mee bakken. Ben benieuwd hoe dat smaakt!

juli 5

In het weekend ging ik samen met mijn neef, nicht en haar vriend een dagje langs op de camping bij mijn oom en tante. In mijn jeugd hebben we jaren een seizoensplek gehad op een camping, ik vond het heerlijk om weer eens een dagje op de camping te zijn. Er was prachtig weer voorspeld, maar helaas kwam de regen met bakken uit de hemel. Later in de middag deed het zonnetje zijn best om de donkere wolken te verdrijven zodat we heerlijk in de zon konden barbecueën. Een geslaagde dag!

juli 6

Ik hou van de natuur, ben gek op plantjes en bloemetjes. Met een bezoekje aan het tuincentrum maak je mij dus wel blij! Het liefst snuffel ik aan alle bloemen en neem ik van alles iets mee. Maar zoveel lege bloembakken hadden we niet, dus we moesten kiezen. Dat was nog best lastig met zoveel vrolijke bloemen die allemaal zo lekker ruiken!

Ook ging ik deze maand eindelijk aan de slag met het recept voor karamel brownies, iets wat al tijden op mijn planning stond. Overheerlijk waren deze brownies, ik deel het recept volgende week met jullie!

juli 7

Afgelopen week ging ik een avondje naar Amsterdam, samen met Mariette ging ik naar de Foodhallen. Ik was hier nog nooit geweest en Mariette zou mij het laten zien aangezien het aan het eind van haar straat is. Ideaal zeg als je hier zo dichtbij woont! Ik at een Griekse hotdog, pulled pork en een mezze plateau. Het plan was om ons toetje bij Petit Gateau te halen, maar we troffen helaas een lege vitrine aan. Ze waren al dicht! Genoeg reden om nog eens te gaan 😉 .

Verder deed ik –lekker last minute- de administratie voor het vorige kwartaal en ging ik bij een vriendinnetje langs om aan haar blog te werken en gezellig te kletsen.

Deze maand was misschien wat rustiger, maar komende weken wil ik even goed aan de bak. Dan kan ik binnenkort echt even vakantie houden. Heb ik best wel zin in! Verder staan er al een paar leuke evenementen en spannende afspraken voor augustus op de planning, daar hoor je binnenkort meer over!

Altijd op de hoogte blijven van wat ik allemaal uitspook? Volg mij dan op Instagram!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Anita schreef:

  Laura, bedankt weer voor het delen van afgelopen maand.
  Ik zou je zeker aanraden om lekker vakantie te nemen.
  De accu wordt opgeladen en ook heb je dan tijd om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten, twee vliegen in één klap?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Klinkt top inderdaad 🙂 Ga ik ook zeker doen binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *