Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat ik het basisrecept voor eierkoeken online zette. Sindsdien zijn al verschillende variaties door mijn hoofd gegaan, alleen was het er nog niet eerder van gekomen om die ideeën uit te voeren. Tot nu dan. Want ik ging aan de slag met het idee dat ik al het langst heb: appel-kaneel eierkoeken. Als je het mij vraagt is de combinatie van appel en kaneel overal lekker bij, ik mag het dan ook graag gebruiken. Ook in deze eierkoeken blijkt het weer een succes te zijn!
BAKTIP: Om eenvoudig het klokhuis van appels te verwijderen gebruik ik een appelboor. Deze appelboor is erg stevig en vaatwasserbestendig.
Ik ben gek op de appel-kaneel combinatie, dus dit ziet er ook goed uit!
Och, wat ontzettend lekker!
Hoi Laura,
waar haal jij deze grove kaneelsuiker?
Bij Jumbo en Plus hebben ze deze suiker 🙂
Oeeeh eierkoeken! Zien er lekker uit zeg!
Hoi Laura,
Het ziet er heerlijk uit. Waarover ik mij verbaas is dat de stukjes appel niet bruin geworden zijn; zelfs niet ná het bakproces!
Zelf gebruik ik tegen het bruin worden altijd een klein beetje citroensap maar na het bakken worden ze echt bruin.
Hoe houd jij je stukjes appel zo mooi op kleur?
Xus,
Car
Door snel te werken worden ze niet bruin voordat ze de oven ingaan, anders werkt citroensap inderdaad. Ze zijn nu niet heel bruin geworden omdat de koeken maar kort in de oven hoeven, alleen de randjes/puntjes van de stukjes appel kleuren een beetje.
Lekkere eierkoeken! Ik vind het alleen jammer dat de structuur niet hetzelfde is als eierkoeken uit de winkel; hoort dat of heb ik ze iets te lang in de oven laten staan? Ik heb wel echt gewacht tot er net een iets bruiner randje was en toen ze gelijk uit de oven gehaald, zoals in het recept stond, dus het lijkt me dat ik het goed heb gedaan… Zou het trouwens helpen om er iets van eigeel overheen te smeren ofzo om het dat lekkere plakkerige randje van veel winkel-eierkoeken te geven?
Exact hetzelfde zoals uit de winkel zijn ze inderdaad niet, maar ze lijken er wel op. Insmeren gaat niet bij een beslag. Minder lang bakken kan een optie zijn.
Oké bedankt!
Kan het ook met palmsuiker ik mag geen gewone suiker
Zou moeten lukken, kun je dus proberen 🙂
Ik heb ze gemaakt met palmsuiker ipv gewone suiker. Heerlijk. Ook Kids vinden ze lekker. Super recept weer Laura!
Hi Laura, zou dit recept graag maken. Zit alleen met een ding: ik moet iets maken wat rond een aantal calorieen moet bevatten (ze zijn voor een groep). Zou jij me misschien een mailtje kunnen sturen met de voedingswaarde van deze koeken?
Ik reken voor mijn recepten nooit calorieën uit. Als je dit wilt weten zou je het zelf even moeten uitrekenen.
Met mijn zoon gemaakt en met zijn 4tjes alle koeken in 1x op! Heerlijk en voor herhaling vatbaar! Thanks!
Heerlijke eierkoeken…had alleen geen appel en grove kaneelsuiker.
Dus, gewoon wat kaneelpoeder erdoor en als laatste wat rozijntjes er op.
Kids vonden het heerlijk!!!!
Leuk, maar met deze hoeveelheden had ik net genoeg voor 6 volle eetlepels, dus 6 koeken en geen 12!
Wat gek, ik haal er echt met gemak 12 uit. Misschien zijn jouw koeken gewoon groter 🙂
Is de toevoeging van suiker noodzakelijk?
Jazeker, anders krijg je een heel ander resultaat.
Beste Laura,
Bak jij de eierkoeken op hetelucht of met boven/onderwarmte?
Alle temperaturen zijn voor boven- en onderwarmte. Bij hetelucht zet je de temperatuur 10-20% lager.
Ze zijn heerlijk!!
Hallo Laura,
Ik wil minder suiker gaan eten.
Is het mogelijk om de suiker te vervangen voor splenda Stevia?
Ik heb geen ervaring met Stevia, durf je niet te zeggen hoe het dan zit met verhoudingen.
Klopt het dat als Stevia 0,2% steviolglycosiden en 99,8% erytritol bevat, het geen zuivere Stevia is maar onder “meuk valt” ?
Durf ik niet te zeggen, heb geen ervaring met Stevia en mij hier nooit in verdiept.