Vandaag is het vaderdag! Tijd om alle papa’s eens lekker in het zonnetje te zetten. Dat begint natuurlijk al ’s ochtends bij het ontbijt en laat ik daar nu net een leuk idee voor hebben: appel-kaneel croissants! Ik wilde laatst gevulde croissants maken, zowel zoet als hartig. De hartige croissants heb je al eens voorbij zien komen en vandaag laat ik de zoete variant zien. Ik besloot de zoete croissants te vullen met appeltjes en kaneel. Dat bleek een goed idee te zijn, want wat zijn deze croissants ongelooflijk lekker zeg!
Ik zou zeggen; zeker maken! Voor papa natuurlijk, maar ook een beetje voor jezelf 😉
BAKTIP: Om de croissants met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn
Appel-kaneel croissants
Ingrediënten
- blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
- 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
- 2 el suiker
- 1 el grove kaneelsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- losgeklopt ei + extra (grove) kaneelsuiker
Instructies
-
Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
-
Rol het croissantdeeg uit en snij er driehoeken van met behulp van de stippellijnen. Maak een inkeping van 2 centimeter aan de brede kant waar je begint met oprollen.
-
Verdeel de appel-kaneelvulling over de croissants, hou de randen redelijk vrij van de vulling. Rol de croissantjes voorzichtig op en leg ze op de bakplaat. Druk eventuele kieren tussen het deeg nog wat dicht.
-
Smeer de croissantjes in met het losgeklopte ei en strooi er wat (grove) kaneelsuiker overheen.
-
Bak de appel-kaneel croissants af in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
hoi laura, deze ga ik zeker proberen, lijken me heerlijk!
Oh dat ziet er heerlijk uit. Goed idee!
Mmm lekker en erg origineel ! x
Jummie! Die zien er erg lekker uit!
Oeh dat klinkt lekker! Goed idee!
Héérlijk! Ik ben dol op de combinatie appel-kaneel 😀 Welk merk croissant deeg heb je gebruikt? Ik heb namelijk nog geen merk gevonden dat dichtbij “echt” croissant deeg komt 🙁
Ik gebruik altijd Danerolles. Niet zoals echte croissants maar ik vind deze altijd erg lekker!
De croissant deeg in blik (koelafdeling) van de Aldi is als beste smaak uit de bus gekomen tijdens een test. Ik heb ze zelf ook geprobeerd en zijn idd erg lekker en dat voor een zeer beschaafde prijs!
Lijkt me heerlijk! Wil ze graag komend weekend maken:) Waar kopen jullie de grove kaneelsuiker? Voor de appel-kaneel cake kon ik het laatst ook al niet vinden.. (Ik woon in Friesland)
Ik heb laatst bij Jumbo de potjes gezien, en Plus verkoopt het ook volgens mij. Sommige supermarkten hebben het helaas uit het assortiment gehaald.
Hoe krijg je die onderkant gaar met vulling erin?
bij mij blijven ze altijd slap en niet gaar.
Misschien zijn je appels te vochtig, je zou kunnen proberen om ze even droog te deppen nadat je ze in stukjes hebt gesneden.