Aardappel wedges met Parmezaanse kaas

81

Hoewel ik niet echt een grote aardappeleter ben, vind ik ze wel heel erg lekker. De laatste tijd eet ik ze ook weer iets meer nu ik er zo over nadenk. Alleen probeer ik ze wel op zoveel mogelijk verschillende manieren te bereiden. De aardappelgratin is hier een goed voorbeeld van. Dit keer maakte ik er wedges van, je kent de partjes aardappel waar de schil nog aan zit vast wel. Heerlijk vind ik dat. Ik maakte aardappel wedges met Parmezaanse kaas, zo worden ze nog lekkerder. Samen met een lekkere dip kun je ze heel goed bij een borrel op tafel zetten of gewoon serveren als bijgerecht.

Aardappel wedges met Parmezaanse kaas

Ken je die gebakken aardappelpartjes waar de schil nog aan zit? Ik maakte deze aardappel wedges met Parmezaanse kaas om ze nóg lekkerder te maken.
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder (een vers teentje toevoegen kan ook)
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Instructies

  • Was de aardappels, dep ze droog en snijd ze in partjes. In een grote kom doe je de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Meng dit door elkaar.
  • Voeg de wedges toe aan het mengsel en schep ze om zodat ze rondom bedekt zijn met het oliemengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bak de wedges in 35-40 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer ze gelijk terwijl ze nog warm zijn, al zijn ze koud ook erg lekker. Je kunt ze eventueel ook van tevoren maken en nog even opwarmen in de oven.
  • Ik maakte er een frisse yoghurt dip met citroen en dille bij, maar kies gerust voor een andere dip als je dat lekkerder vindt.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit Lau en lekker simpel om te maken..
    Wanneer kan ik aan komen schuiven 😉

    Liefs, mam ❤️

    1. Laura schreef:

      Je hebt deze al gegeten zelfs 😛

  2. Merel schreef:

    Hmmm ik ben eigenlijk ook niet zo’n aardappel eter, maar gezien hoe makkelijk dit recept is en hoe lekker dit eruit ziet moet ik binnenkort toch maar even een uitzondering maken! 😉 Fijn weekend alvast. Liefs, Merel

  3. Marianne schreef:

    Dit ga ik beslist maken, heerlijk!!!!!

  4. Denise schreef:

    Leuk recept, ik heb ze net in de oven gezet! Zal vast heel lekker zijn 🙂

  5. Ajkrjh schreef:

    En deze waren heerlijk, sorry geen foto van gemaakt. Mijn dochter die is echt heel lastig met eten zei dit waren echt lekkere aardappeltjes. Die houden we erin. ??

  6. Phyllis schreef:

    Hallo Laura,
    heb je vastkokers of bloemige aardappels gebruikt? Ziet er heerlijk uit!

    1. Laura schreef:

      Iets kruimige aardappels 🙂

      1. Phyllis schreef:

        Dank je wel 🙂 !

  7. Jos Engelen schreef:

    Bedankt voor het recept.
    Ik heb ze gisteren gemaakt en het was een sukses.
    Heerlijk!

  8. Wendy Derks schreef:

    Dat klinkt heerlijk! Heb je tips voor het bakken in een combi magnetron oven want met 45 min op 200 graden zijn ze bij ons nog half rauw=(

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee helaas, combimagnetrons zijn niet gemaakt om goed mee te kunnen bakken.

      1. Petra schreef:

        Kan het wel in een hetelucht oven?
        Je gebruikte rauwe/onbekookte aardappelen?

  9. Mimi schreef:

    Heb je ook het recept van die dip? Ziet er heerlijk uit dit recept 🙂 Sowieso echt genieten jouw bak blog 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is niet meer dan yoghurt, citroensap en dille 🙂 Je kunt het altijd verder op smaak brengen als je wilt.

  10. Gerie schreef:

    Hallo Laura,

    Ik zat wat besluiteloos op de bank omdat ik niet wist wat ik op tafel zou zetten.
    Maar nu weet ik het.
    Pamesaanse aardappelwedges met dilledip en een bak sla.
    Bedankt voor het recept.
    Gerie

  11. Els schreef:

    Valt erg in de smaak bij ons thuis!
    Wij houden van pittig dus met wat extra chili kruiden is het een top recept 👍

  12. Jenske schreef:

    Beste Laura,
    Dit ziet er erg lekker uit! Als je ze van te voren wilt maken, moet je ze dan in de tussentijd in afgedekt in de koelkast bewaren? Hoe lang van te voren zou je ze kunnen maken? En hoe lang en met welke temperatuur zou je ze dan moeten opwarmen in de oven? Sorry voor de vele vragen, maar ik zou dit recept héél graag na willen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *