Fruitklontjes

5 september 2010 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op het internet heb ik talloze afbeeldingen gezien van in een ijsklont ingevroren fruit. Ik heb er zelfs grote afbeeldingen van die dienen als bureaublad achtergrond op mijn computer. Maar zelf was ik nog nooit op het idee gekomen om dit zelf te maken.

Tot een poosje geleden dan. Ik was aalbessen aan het schoonmaken om lekker door de yoghurt te doen en naast mij stond een leeg ijsklontenbakje. Tsja, 1 +1 is nog altijd 2 dus ik heb in alle vakjes een paar aalbessen gelegd. Water erbij en hoppa, in de vriezer ermee. En dan maar geduld hebben.

Het is moelijk om het ijs helemaal helder te krijgen. Ik denk dat je het water daar sneller voor moet kunnen bevriezen, en dat kan mijn vriezer niet. Ik moet zeggen dat het wel een heel leuk effect geeft om een drankje te serveren met fruitklonten er in. Dit keer heb ik ze met aalbessen gemaakt maar er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk! Wat dacht je van frambozen en aardbeitjes, of een plakje kiwi of sinaasappel. Al zul je dan wel ietwat grote ijsklonten moeten maken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. 11 schreef:

  Je hebt bij ikea allemaal rare ijsvormpjes (sterren, bloemen, vissen, stokjes) in zo’n rubbere bakje. Die zijn groter dan gemiddeld..dus dan kan je een mandarijnen-vis maken ofzo 🙂

  Xus!

 2. Laura schreef:

  Haha, leuk idee! Ik zal eens kijken als ik er weer eens kom. Die stokjes ken ik wel, volgens mij zijn daar hele leuke stokjes van te maken!!

 3. Marieke schreef:

  Hoi Laura,

  Ik ga je blog volgen hoor.

  En ik heb nog een tip wat betreft de helderheid van je klontjes. Dat ligt niet zozeer aan de vries-snelheid (is dat een woord?) van je vriezer de oplossing is nml best simpel als je de vormpjes vult met heet water krijg je heldere klontjes.

  Ik ben benieuwd na je volgende fruitklontjes.

  Tot blogs!

  Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *