Foodnieuws #11

29 maart 2016
0

foodnieuws 11-4

Ik heb weer een nieuwe editie bomvol foodnieuws voor jullie! Met marmeren bladen om te bakken of ter decoratie, verantwoorde snacks als koekjes en chocolaatjes, ijsjes tussen koekjes of juist op een stokje, een popcorn winkel, prachtig blauw servies en verrukkelijke Italiaanse chocola. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Lijns marmer

Al heel lang was ik op zoek naar een mooie marmeren plaat. Ik ging actief op zoek zodra ik wist dat ik een boek ging maken en kwam uit bij Lijns, een webshop vol met marmeren producten. Patisserie bladen uiteraard, maar ook onderzetters, letters, kaartenhouders en trays kun je hier bestellen. Ik heb inmiddels zo’n prachtig patisserie werkblad op mijn baking station liggen en ben hier ontzettend blij mee. Over het versturen hoef je je overigens geen zorgen te maken, Marlijn verpakt de producten heel goed in een houten box met piepschuim.

foodnieuws 11-3

Lovechock nieuwe smaak

Het assortiment van Lovechock is uitgebreid met nieuwe Rocks: Hazelnut/vanilla. Zoals ze hem zelf omschrijven: krokante hazelnoten, nootachtige quinoa, geurige vanille en biologische raw chocolate. Yum, een heerlijke verantwoorde en lekkere snack!

Een zakje kost €3,99 en is te koop bij biologische supermarkten en natuurvoedingswinkels.

foodnieuws 11-5

Ben & Jerry’s

Ik word altijd heel blij als ik persberichten krijg van Ben & Jerry’s. Dit keer ging het over een nieuw product: de ‘Wich! Men neme twee chewy chocolate chip cookies met het bekende en beroemde cookie dough ijs daartussen. Goddelijk kan ik je vertellen. Voor wie denkt “maar dit hadden ze toch al?”; ja en nee. Ze hadden al een cookie icecream sandwich, maar deze versie is volledig vernieuwd en nóg lekkerder!

De ‘Wiches zijn verkrijgbaar in de supermarkt.

foodnieuws 11-2

Farm Brothers

Farm Brothers ken je misschien al van de spelt squares. Ze hebben nu iets nieuws: koekjes! En wel in drie smaken: ginger & lemon, dark chocolate & sea salt en hazelnut & cinnamon. Waar mijn voorkeur eerst uitging naar ginger & lemon, kan ik nu niet goed meer kiezen. Ze zijn allemaal verrukkelijk! Ook leuk om te weten: de basis van de koekjes bestaat uit spelt, haver, rogge, boter en oerzoet. Een verantwoord koekje dus!

De koekjes zijn te koop voor €2,99 bij Bijenkorf, Marqt en natuurwinkels.

foodnieuws 11-7

IJsmanschap

Amsterdam is een heuse popsicle bar rijker! In Amsterdam west vind je IJsmanschap, de allereerste ijsbar van Nederland. Met een vitrine vol met lekkere ijsjes zal het nog best ingewikkeld zijn om er eentje te kiezen, maar ik zou beginnen met het signatuur ijsje van eigenaar Martijn Doets: champagne-framboos-witte chocolade.

Je vindt IJsmanschap in de Van Spilbergenstraat op nummer 2 (Amsterdam)

foodnieuws 11-8

FOL Gourmet popcorn

We gaan nog even door met winkels die zich focussen op slechts één product, want Nederland heeft inmiddels ook de allereerste popcornstore. Amsterdam is wederom de gelukkige stad. De popcorn wordt bedekt met coatings die gemaakt zijn van de beste ingrediënten uit Italië. Wat voor smaken je kunt verwachten? Bacon bijvoorbeeld, maar ze hebben ook chilipeper, witte chocolade met pretzels en after8. Het assortiment gaat zelfs nog verder uitgebreid worden met popcorn ijs, popcornrepen en popcorn granola.

Je vindt de FOL Gourmet popcorn store op de Leidsestraat 40 in Amsterdam

foodnieuws 11-6

Le Creuset Riviera

Le Creuset heeft een nieuwe matte helblauwe kleur: Rivièra! De Franse pannenfabrikant heeft zich laten inspireren door de kleur van de Middellandse Zee. Naast het gietijzer wordt ook een ontbijtservies in deze stijl uitgebracht, compleet met theepot, koffie- en theebeker, bakjes voor ontbijtgranen en eierdopjes. Ik ben helemaal weg van deze kleur en krijg gelijk zin om aan een gedekte tafel buiten in het zonnetje te ontbijten. Liefst uitkijkend op de Middellandse Zee natuurlijk.

Deze producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels en diverse webshops.

foodnieuws 11-1

Italiaanse chocola

Weer zo’n leuke ontdekking: Italiaanse chocola van T’a Milano en Venchi. Via lezeres Heleen Slotboom kwam ik achter deze merken en ik mocht proeven. Wauw, wat een fantastisch lekkere chocola zeg! De witte chocoladereep met zoute noten is echt verrukkelijk, maar ook de crème brûlée bonbon is fantastisch. De goudstaven zijn gemaakt van zachte melkchocolade met hazelnoot, maar er is ook een bonbon met 75% cacao. Yep, ik werd helemaal gelukkig van mijn proefpakketje. Zie je deze merken ergens liggen in de winkel? Meenemen! Ik weet zeker dat je het lekker vindt.

De chocolade is verkrijgbaar bij chocolade- en delicatessenwinkels en hotels en restaurants. Meer over deze merken kun je lezen op de site van Ciao Helena.

Enkele van deze producten heb ik opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat grappig zo’n popcorn winkel!

  2. Daniëlle schreef:

    Ik geloof dat ik binnenkort toch eens naar Amsterdam moet gaan! ?

  3. Joke Kieft schreef:

    Een foodpost om verschrikkelijke lekkere trek van te krijgen 😉

    Liefs, Mam ♥

  4. Karlijn schreef:

    Wat een prachtige marmeren plaat! In welke afmetingen heb jij hem als ik vragen mag?

    1. Laura schreef:

      Die van mij is 50×50 cm.

  5. Eline schreef:

    Je marmeren plaat is echt prachtig! Daar ben ik wel een beetje jaloers op hoor

  6. Roos schreef:

    Hey Laura!
    Die marmeren plaat is echt prachtig om te presenteren, maar heeft hij verder ook een meerwaarde? Ik bedoel, zijn er handelingen waarvoor je die plaat echt handig vindt, bijvoorbeeld, ik zeg maar iets, deeg uitrollen ofzo?
    Groetje!

    1. Laura schreef:

      Jazeker, een marmeren plaat is altijd koel waardoor je er heel prettig deeg op kunt uitrollen. Ook wanneer het warm is in de keuken. En voor chocola tempereren bijvoorbeeld, marmeren bladen worden heel veel gebruikt in de patisserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *