Behind the scenes: oktober 2016 #2

Gepost: 30 oktober 2016 Laatst bewerkt: 15 juli 2022

bts-oktober-2-1

Oktober is nu echt bijna voorbij. De hoogste tijd dus voor weer een kijkje achter de schermen in de nieuwste behind the scenes! Afgelopen twee weken waren niet extreem druk wat betreft afspraken en evenementen, ik had het bewust iets rustiger gehouden omdat ik nog zo’n berg werk heb liggen. Daar ben ik een eind mee gekomen, maar er was ook genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Wat? Lees dan snel verder!

Wauw, wat zijn de afgelopen twee weken vreselijk snel gegaan zeg. Ik moest echt even terugzoeken tot wanneer ik had geschreven en zag dat dit mijn drukke bakdag was in het weekend. De zondag daarna begon ik lekker lui en ik ontbeet met taart die ik de dag ervoor maakte. Je kunt je zondag slechter beginnen nietwaar?

bts-oktober-2-3

Later die week dook ik gewoon weer de keuken in en ik maakte de leuke vleermuizen pops voor Halloween, ze staan inmiddels al online. Als je mij op Instagram volgt, kon je in mijn Instastories zien dat ik die middag ook nog het foodprocessor opzetstuk van KitchenAid aan het testen was. Ik ben sowieso wat actiever met het gebruiken van Instastories, daarmee geef ik jullie nog meer een kijkje achter de schermen, bijna elke dag!

bts-oktober-2-4

Woensdag kwam mijn zusje ’s middags voor een gezellige zussendag. Na geluncht te hebben shopten we in de Cronjestraat, en we vonden mijn boek bij Bruna in het rek! Bij de supermarkt haalden we allerlei lekkers voor een borrelavondje met een film. Dat was heel gezellig, al was de film zelf echt een grote teleurstelling (Revenge of the bridesmaids).

bts-oktober-2-6

De volgende dag kreeg ik leuke foodpost, Ben&Jerry’s stond voor de deur met twee nieuwe smaken ijs, yum! Wonder boven wonder brak ik de eerste pot pas in het weekend aan. Ik ben een onwijs grote zoetekauw, maar ik kan er ook heel erg goed van afblijven (tot verbazing van velen, zo lag er ook een maand een zak pepernoten dicht in de kast).

bts-oktober-2-2

Het weekend stond in het teken van het opruimen en uitzoeken van mijn kledingkast. Een verschrikkelijk klusje vind ik dat, maar ik ben dan ook wel weer blij als mijn kast uiteindelijk weer helemaal netjes en georganiseerd is. Ik testte ook het spelt pizzadeeg van Tanty Fanny dat ik had ontvangen in de Foodybox eerder die week. Ik maakte er een pizza van met allerlei restjes uit de koelkast. Resultaat vond ik erg lekker.

bts-oktober-2-9

Afgelopen week was vrij rustig. Ik was voornamelijk thuis achter de computer aan het werk om foto’s uit te zoeken en recepten uit te werken. Dinsdagavond ging ik naar Hilversum voor de opnames van de laatste aflevering van Smaakt Naar Meer. Ik was meegevraagd door een oud-collega en wat was het leuk! Sowieso vind ik het altijd erg leuk om zo achter de schermen te kijken van een programma.

De terugreis verliep niet helemaal soepel met het OV en ik was pas om half 12 thuis (voor opnames die om 19:00 moesten beginnen). De volgende ochtend stond mijn uitgever al vrij vroeg voor de deur voor een afspraak. Dat was erg leuk, super om te horen hoe mijn boek overal is ontvangen en wat voor dingen rondom mijn boek er waarschijnlijk nog aan gaan komen de komende tijd.

bts-oktober-2-7

Ook kon ik de kruidnoten niet langer weerstaan. Ik kocht een maand geleden een zakje kruidnoten, maar wist er tot afgelopen woensdag vanaf te blijven. Dat zakje was de volgende dag trouwens al op en ik gok dat er ook snel weer een nieuwe in huis komt. Of beter nog, ik ga ze zelf weer eens bakken!

bts-oktober-2-8

Donderdag zocht ik bijna de hele dag alleen maar foto’s uit. Onder andere van bovenstaand baksel, het eindresultaat en recept hiervan komt komende week online.

Vrijdag was ook weer zo’n dagje van foto’s uitzoeken en de recepten uitwerken. Ik maakte ook de zoete aardappel nacho’s uit het boek van Pauline nog een keer omdat ik over mijn eerste poging niet helemaal tevreden was. Nu wel, en dat resultaat komt morgen online.

bts-oktober-2-5

En dan komt november er alweer aan! Dat wordt een drukke maand. Ik geef een workshop op De Tasty (12 november), ga signeren bij Boekhandel de Vries in Haarlem (11 november) en er staan nog wat meer evenementen en afspraken op de planning. En verder heb ik zo veel mogelijk tijd thuis gepland om te werken aan sinterklaas- en kerstrecepten. Daar heb ik zin in! Ik kan niet wachten om jullie de eindresultaten te laten zien.

Wil je tussendoor al op de hoogte blijven en wat leuke previews zien van onder andere de kerstrecepten? Volg mij dan op Instagram (username: laurasbakery)! Daar deel ik naast foto’s dus ook in mijn instastories leuke en exclusieve kijkjes achter de schermen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. I love ben & jerry’s ijs! Ben benieuwd naar het recept, heb nog heel veel peren liggen waar ik iets mee wil doen.

 2. Rianne schreef:

  De eerste foto ziet er zoo lekker uit!!
  Is dat een speculaas galette met appel oid?
  En komt er gauw een recept van?!

  1. Laura schreef:

   Dat recept komt deze maand online 🙂

 3. Dineke schreef:

  Ja! Ben ook erg benieuwd naar het recept van de 1e foto!

  1. Laura schreef:

   Komt binnenkort online 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *