Behind the scenes januari 2015

31 januari 2015
0

behind the scenes

Ik had verwacht dat januari een rustige maand zou worden waardoor ik veel tijd zou hebben om achterstallig werk voor mijn blog in te halen, niets was minder waar. Na de eerste week begonnen er alweer uitnodigingen voor evenementen en dergelijke binnen te stromen. Ik was deze maand ook nog aanwezig bij tv opnames, heb lekker gebakken en natuurlijk ook heel veel geblogd. Lees je mee?

Ik ging een dagje naar vriendinnetje Nina in Amsterdam, daar was ik al té lang niet geweest. We spraken af op het station en ze nam mij mee naar een superleuk eettentje op de Haarlemmerdijk: Zoet en Hartig. Mocht je daar een keer in de buurt zijn en je hebt trek, loop dan zeker even naar binnen! Wij hebben er geluncht, maar je kan er ook prima een taartje eten. Wij namen een punt mee naar huis. Een gigantische punt! Het was bijna een complete maaltijd, maar wel heel erg lekker. Voor het idee, uit de middelste hoge taart op de onderste rij zijn twee punten gesneden. Die hadden wij dus. Ze pasten niet op een gebaksbordje, we hadden ontbijtbordjes nodig.

Onderweg naar Zoet en Hartig liepen we nog even bij Stach naar binnen. Het idee was om alleen een chocoladereep te halen met limoen en zeezout die ik vorige keer zo lekker vond, maar ik was zwak. Voordat ik het wist liep ik met 4 repen chocola naar de kassa. Ik heb er op dit moment overigens nog 3 liggen, dus ik heb mij best goed ingehouden vind ik.

behind the scenes

Één keer eerder was ik al eens bij tv opnames aanwezig geweest. Dat was voor De Grote Improvisatie Show, toen hoefde ik alleen maar te kijken en te genieten. En lachen natuurlijk, de tranen liepen over mijn wangen. Deze maand was ik voor de tweede keer aanwezig bij tv opnames, maar dit keer moest ik mijn hersens gebruiken. Ik zat namelijk in het publieksvak foodbloggers van de Nationale Eet Test. Wat een gave ervaring was dat zeg! Met een stemkastje op schoot deden we ons best op alle vragen. Die waren overigens nog best pittig in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar haalde ik nog een mooie 7,5, maar dit jaar kwam ik niet verder dan een 6,5. Nog wel een voldoende gelukkig.

Heb jij meegedaan dit jaar? Ik ben benieuwd naar jullie scores!

behind the scenes

Deze maand heb ik ook eindelijk een punt van mijn to-do lijst af kunnen strepen wat er al ruim een jaar op stond. Heel erg, maar ik had er eerder simpelweg gewoon de tijd niet voor. Je kunt nu ook recepten zoeken op allergieën. Vooralsnog alleen op glutenvrij, lactosevrij en suikervrij, maar wie weet voeg ik daar in de toekomst nog wel meer categorieën aan toe. Dan moet ik mij eerst nog even iets verder verdiepen in de betreffende allergieën.

behind the scenes

Het fenomeen winter barbecue ken ik, maar in combinatie met een high tea was nieuw voor mij. Theemerk Dilmah organiseerde deze gezellige winter bbq in het Vondelpark te Amsterdam. Ik als mega theeleut word daar natuurlijk heel erg blij van. Bij aankomst kregen we direct een beker Jägerthee, hij was mij iets te sterk maar het idee vind ik echt heel tof! Na de Jägerthee ging ik over op de talloze soorten thee van Dilmah, heerlijk! Ik begon met een fijne Ceylon thee en heb ook nog de French Vanilla Rose thee geproefd. Ik ben nog geen smaak tegengekomen die ik niet lekker vind.

De hapjes werden verzorgd door niemand minder dan patissier Hidde de Brabander. We begonnen met hartige hapjes en halverwege ging het over op zoet. Het eerste zoete gerechtje was de bergamot macaron met melkchocolade, lekker! Op het volgende gerecht ben ik een beetje verliefd geworden: een warm chocolade taartje met cranberries. Oh my, wat was dat lekker zeg! En ik at er stiekem gewoon nog twee op ook, ssst 😉 . Als afsluiter stond er een frambozen marshmellow op het menu. Het was een geslaagde high tea met heerlijke hapjes, voorzien van heerlijke theesoorten. Op het eind gingen we naar huis met de nougat van Hidde, ook al zo ontzettend lekker!

behind the scenes

Het voordeel van thuis werken is dat je meer tijd aan de lunch kunt besteden. Toen ik nog op kantoor werkte nam bijna altijd een gemakkelijk broodje en wat fruit mee. Niet dat ik nu altijd uitgebreid lunch hoor, maar zo nu en dan neem ik het er van. Als ik weer een lekker (hartig) recept voor het blog heb bedacht maak ik dit ’s ochtends, dan kan ik er mee lunchen.

De pancakes komen niet online, dat is gewoon het basisrecept met wat appel en kaneel eraan toegevoegd. Maar de croissants en het kleine hartige taartje komen wel snel online!

behind the scenes

Ik maakte natuurlijk niet alleen maar dingen voor de lunch. Ik heb ook weer wat heerlijke bakrecepten gemaakt. De maand begon met gezonde baksels. Hier lag best wel een uitdaging af en toe! Ik ben nog geen kenner, maar ik vind het leuk om mee te experimenteren. In de toekomst zullen jullie dus wel vaker gezonde recepten tegenkomen op Laura’s Bakery. Maar wees niet getreurd (of juist wel, dat ligt er maar net aan wat je zoekt 😛 ), er verschijnen ook nog genoeg recepten met flinke klonten boter en ladingen suiker.

Ik maakte oma’s appeltaart afgelopen week ook weer eens. Dit keer met een kleine variatie. Ik voegde bij de appeltjes wat citroensap en custardpoeder toe. Op de bodem strooide ik ook wat custardpoeder (en liet het paneermeel weg). Ook super lekker!

behind the scenes

Niet zelfgebakken, maar wel zelfgemaakt; een theedoos met koekjes. Heel erg leuk om te maken en cadeau te geven, maar natuurlijk ook hartstikke tof om te krijgen. De theedoos kochten wij bij Action, net als de koekjes. Deze theezakjes komen bij de Aldi vandaan, je kunt ook leuk de favoriete thee van de ontvanger gebruiken. De koekjes kun je het best per 2 of 3 stuks in een cupcake papiertje zetten, zo krijg je geen vetvlekken in de theedoos. In totaal kostte 1 zo’n theedoos €4,75. Dat is nog eens een leuk cadeautje!

En dat was januari alweer, ik heb zin in februari. Hij is al behoorlijk volgepland met leuke afspraken en projecten 😀 .

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een heerlijk eten allemaal en die theedozen zijn wel erg leuk zo!

  2. Ellen schreef:

    Wat een leuke foto’s :). Die tv opnames zagen er ook erg spannend uit!

  3. Corinne schreef:

    wat een leuke theedozen. Een erg leuk idee.

  4. Angela schreef:

    Wat een mooie theebox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *