Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes – februari 2014

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 februari 2014
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Februari was op bakgebied een rustige maand. Waar ik in het begin van de maand te druk was, was ik op het eind snipverkouden waardoor ik stiekem geen puf had om de hele dag in de keuken te staan. Dat betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niks aan jullie te vertellen heb over deze maand. Kijk maar snel mee.

BTS februari 1

Februari begon gelijk met een druk en gezellig weekend. Ik ging op zaterdag naar de Efteling, dit was het laatste weekend van de winterefteling. Er hangt dan zo’n leuk sfeertje met al die details, dat wilden we nog even meemaken! De weersvoorspellingen waren niet al te best maar het zou de hele middag droog moeten zijn, dus we gokten het erop en gingen al vroeg op pad. We waren nog geen 5 minuten in het park en het werd inderdaad droog, en dat bleef het ook. Perfect dus! Door de weersvoorspellingen was het gelukkig qua drukte goed te doen. De meeste drukte kwam van een grootschalig bedrijfsevenement, inclusief optredens van bekende artiesten, groots aangepakt dus! Wij hebben in ieder geval een heerlijk dagje gehad! (oh, en let maar niet op mijn vinger op de foto. Snel lopend een foto maken is niet voor mij weggelegd)

BTS februari 2

Zaterdag was een lange dag, zondagochtend en -middag heb ik dus lekker rustig aan gedaan. Eind van de middag ging ik de stad in voor een drankje om daarna door te gaan naar een etentje met oud collega’s. Hartstikke gezellig was dat! We hebben lekker uitgebreid gegeten en begonnen met lekkere antipasti, als hoofdgerecht koos ik voor een calzone pizza. Het toetje van die avond had ik al als eerst uitgekozen (ja, ik kijk altijd als eerst naar de desserts als ik de menukaart krijg) en dat was een hemelse kletskop gelato als toetje. Dit ga ik hier thuis ook zeker nog eens maken. Kletskoppen met vanille ijs, straciatella ijs, slagroom, nootjes en karamelsaus. Héérlijk!

BTS februari 3

Ik heb een zwak voor tompoucen. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind dit echt één van de lekkerste gebakjes die er zijn. Deze tompouce at ik op tijdens een aflevering van Wie is de mol. Wij zijn hier thuis trouwe kijkers van het programma. Als sinds het eerste seizoen zitten wij elk jaar weer aan de buis gekluisterd. Een mol heb ik jammer genoeg nog nooit goed gehad, daar doe ik inmiddels dus ook niet echt moeite meer voor. Ik geniet van alle gave opdrachten, mooie omgevingen en hoe iedereen loopt te mollen. Het lijkt mij een fantastisch programma om aan mee te doen!

BTS februari 4

Deze appel-kaneel cake met noten maakte jullie nieuwsgierig!  Sinds ik deze foto op Instagram en Facebook zette krijg ik er echt heel veel vragen over. Maar wees gerust, want dit weekend komt het recept voor de cake dan eindelijk online. Zo zien jullie ook gelijk een beetje hoe het er hier uit ziet als ik mijn baksels op de foto zet. Het is nu vrij netjes (nee, ik heb niet speciaal voor de foto opgeruimd) maar normaal is het een veel grotere chaos. Dan kan ik niet kiezen welke schaaltjes, bordjes en doekjes ik wil gebruiken en ligt er gewoon een hele stapel. Ik ging dus vrij georganiseerd te werk dit keer 🙂 .

BTS februari 5

Het is natuurlijk niet alleen maar feest. Je zou het soms niet denken, maar ik eet ook heus gezond. Hier thuis zijn we momenteel dol op fruitsalades. Zo’n twee keer per week nemen we allemaal een flinke portie fruitsalade mee naar school/werk. Elke keer is de salade een beetje anders. Dat is het leuke van zelf je fruitsalade maken. Je kunt hem maken met jouw favoriete fruit.

BTS februari 6

Deze maand stond ook in het teken van Valentijn. Ik heb niks met deze dag, wij hier thuis allemaal niet eigenlijk. We hadden wel een lekker chocolademousse toetje genomen. En om dan toch in de sferen van Valentijn te blijven, haalde ik gewoon mijn sprinkles tevoorschijn. Alles in de vorm van hartjes zette ik op tafel, zo konden we zelf ons toetje versieren. Het ontstond hier uit een geintje. Maar ik vind het eigenlijk wel een heel leuk idee voor kinderen. Zo kunnen ze met speciale dagen zelf hun toetje versieren. Wie vindt dat nou niet leuk?

BTS februari 7

Vorige week gingen we lekker uit eten met elkaar. We komen regelmatig bij de Chinees die hier vlakbij zit, al sinds ik nog heel klein was dus de eigenaar kent mij bij naam. Maar misschien komt dat ook wel omdat zijn eigen dochter ook Laura heet. In ieder geval. Als ik een keertje Chinees afhaal roept hij niet mijn nummer van de bestelling, maar mijn naam als het eten klaar is. Erg leuk dat hij ons altijd weer herkent en even een praatje komt maken. Als toetje neem ik altijd de huisspecialiteit of de dame blanche, zoals je ziet koos ik nu voor die laatste.

BTS februari 8

Normaal bak ik eigenlijk nooit doordeweeks, maar afgelopen week maakte ik een uitzondering voor mijn collega’s. De appel-kaneel cake met noten die ik eerder deze maand maakte hadden ze geproefd en vonden ze naar meer smaken. Afgelopen week vond ik dus een rij appels op mijn bureau en had ik een mail ontvangen met de mededeling dat ze wel zin hadden in een plakje appel cake bij de koffie en dat ze zelf vast voor de appels hadden gezorgd. Ik had gelukkig verder alles in huis en die avond ging ik aan de slag met een appel-kaneel cake voor ze. Dit keer zonder noten maar ze vonden hem zeker niet minder lekker, de cake ging op tot de laatste kruimel.

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Vorige post

Volgende post

Pesto tomaat rolletjes
Appel-kaneel cake met noten

Related Posts

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Printable: bladerdeegstengels

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft
28 december 2020
0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 6

  1. Susanne says:
    7 jaar geleden

    Leuke foto’s! Vooral leuk om even te zien hoe je je foto’s maakt. Ik moest wel lachen om die cake voor op kantoor. Leuk zulke collega’s die je baksels zo waarderen 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Haha ja, mijn baksels worden zeker gewaardeerd. Erg leuk 🙂

      Beantwoorden
  2. Marita says:
    7 jaar geleden

    Ziet er weer gezellig uit!

    Beantwoorden
  3. Rebecca says:
    7 jaar geleden

    super leuke behind the scene post 😀 vindt ik altijd heel erg leuk om te lezen 😉
    mag je even iets vragen? waar heb je die achtergrond vandaan voor je appel-kaneel cake? 😉 dankje alvast!
    liefs, rebecca
    icing-sugar.net

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Mijn vader werkt bij een groothandel in laminaat vloeren. Toen ze de showroom gingen veranderen mocht ik even neuzen tussen de planken die weggegooid zouden worden 😀 Mazzel dus ;). Wie weet eens bij een vloerenzaak vragen of jij stukjes mag als ze die willen weggooien om ruimte te maken voor nieuwe collectie?

      Beantwoorden
  4. Gerrieke says:
    7 jaar geleden

    Echt leuk om te zien hoe je de foto’s maakt.
    Hopelijk komen er nog meer van zulke lekker recepten 🙂
    X

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Appel-kaneel cake met noten

Appel-kaneel cake met noten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan