17 jaar!

Gepost: 25 april 2010 Laatst bewerkt: 2 juni 2023
1

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast ook nog 20 cupcakes. Ik ben erg blij met het resultaat, geheel in de stijl van Blond Amsterdam:

17 JAAR!
Deze taart heeft twee lagen vulling; aardbeienjam/zwitserse room en aardbeienjam/aardbeienbavarois. Deze is afgesmeerd (een plaklaagje) met botercrème en bekleed met fondant. De bijpassende cupcakes hebben een citroensmaakje gekregen door wat citroenrasp (Dr. Oetker) toe te voegen aan het beslag, ze zijn afgesmeerd met witte chocoladepasta en zijn bekleed met fondant.
Dit was de eerste keer dat ik taart en cupcakes heb gemaakt die door zoveel verschillende mensen zijn geproefd. Dat was wel even spannend maar gelukkig was iedereen enthousiast en vonden ze het erg lekker. Ik heb vaak mogen uitleggen hoe ik dat allemaal doe, die taarten en cupcakes decoreren 🙂

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Iris schreef:

  Beste Laura,

  Wat een geweldige website met fantastische recepten.
  De cupcakes samen heerlijk! Die heb ik al geprobeerd, nu de rest nog een keer.

  Ik mis alleen een recept van een aardbeien bavarois.

  1. Laura Kieft schreef:

   Klopt, dat staat (nog) niet online omdat ik het destijds niet volgens een recept maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *