Grow account aanmaken

Het is je misschien al opgevallen: in april 2024 stappen we over op een nieuw (gratis) systeem om je recepten op te slaan in een eigen account. Een bijkomend voordeel is dat je in dit account niet alleen jouw favoriete recepten van Laura’s Bakery kunt opslaan, maar van al jouw favoriete foodblogs of receptenplatforms die ditzelfde systeem gebruiken. Ook van Eef Kookt Zo en Simone’s Kitchen bijvoorbeeld! Op deze manier heb je al jouw favoriete online recepten in één verzameling bij elkaar.

Had je al een Laura’s Bakery account?

Je oude account bij Laura’s Bakery en alle hieraan verbonden informatie zal automatisch worden verwijderd in april 2024. We hebben bewust voor een paar maanden overlap gezorgd zodat je je opgeslagen recepten over kunt zetten naar het nieuwe systeem. Het is technisch niet mogelijk om dit te automatiseren en voor jullie te doen helaas.

Zo maak je een Grow account!

Het aanmaken van een nieuw account is zo gedaan en op deze pagina laat ik dat stap-voor-stap zien. Als je al een account had bij Laura’s Bakery, kun je daarna je recepten opnieuw opslaan in dit nieuwe account.

Stap 1: Grow buttons

Als je naar een pagina of recept van Laura’s Bakery gaat, dan zie je rechts onderin de buttons van Grow verschijnen. Deze buttons verschijnen zowel via desktop als mobiel, maar op onderstaande foto zie je een desktop weergave. Door op het hartje te klikken kun je een recept opslaan en door op de button eronder te klikken kun je een recept online delen, naar je account klikken en jouw opgeslagen recepten bekijken.

Grow stap 1

Stap 2: account aanmaken

Heb je nog geen account en wil je deze aanmaken bij Grow? Klik dan op het hartje en vervolgens op “Doorgaan”.

Grow stap 2

Stap 3 & 4: account aanmaken

Nadat je op “Doorgaan” hebt geklikt, popt onderstaand aanmeldscherm op. Je kunt ervoor kiezen om met een bestaand Google- of Facebook-account in te loggen, of je vult je e-mailadres in en kiest een wachtwoord. Klik op “Sign up” en je gaat door naar de laatste stap voordat je account is aangemaakt. Hierbij krijg je de mogelijkheid om enkele privacy gerelateerde opties aan te vinken, waarvan enkel de bovenste vereist is voor de aanmelding. Mediavine die wordt genoemd in het tweede punt is de partij die Grow heeft gemaakt. Vink aan wat relevant is voor jou en klik op “Continue”.

Grow stap 3 account aanmaken

Grow stap 4 account aanmaken

Stap 5: recepten opslaan

Hoera, je account is aangemaakt en je bent klaar om recepten op te slaan! Door op het hartje te klikken sla je een recept daadwerkelijk op in je account. Via “Bladwijzers” kom je terecht in jouw collectie met opgeslagen recepten. In deze collectie vind je de door jou bewaarde recepten terug van alle online receptenplatforms die samenwerken met Grow, zoals Simone’s Kitchen en Eef Kookt Zo.

Grow stap 5
Grow recepten opslaan