Deze Sinterklaas speculaas cupcakes hebben een heerlijke toef van speculaas botercrème en je kunt ze versieren met het lekkerste Sinterklaas snoepgoed.
Porties: 12cupcakes
Ingrediënten
180gramongezouten roomboter
135gramsuiker
8gramvanillesuiker
4eieren
1elspeculaaskruiden
180gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
Topping
1portiebotercrème
1tlspeculaaskruiden
Sinterklaas snoepgoednaar keuze
Instructies
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
Voeg speculaaskruiden, zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Laat de cupcakes volledig afkoelen en bereid de botercrème voor volgens het recept. Mix op het laatste moment de theelepel speculaaskruiden erdoor. Proef of je het voldoende speculaassmaak vindt hebben.
Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de speculaas botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Decoreer deze met het Sinterklaas snoepgoed en ze zijn klaar om te serveren!
Tips
Ter decoratie gebruikte ik tumtums en schuddebuikjes, maar je kunt kiezen wat jij het lekkerste strooigoed vindt.
Je kunt ook kiezen voor deze toffe mijter cupcakes toppers om je cupcake mee te decoreren!
Bewaren
Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!