Ga terug
+ cupcakes
Sinterklaas cupcakes recept
Opslaan Recept afdrukken
4.89 van 9 stemmen

Sinterklaas cupcakes recept

Deze Sinterklaas speculaas cupcakes hebben een heerlijke toef van speculaas botercrème en je kunt ze versieren met het lekkerste Sinterklaas snoepgoed.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 el speculaaskruiden
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Topping

  • 1 portie botercrème
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Sinterklaas snoepgoed naar keuze

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
  • Voeg speculaaskruiden, zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen en bereid de botercrème voor volgens het recept. Mix op het laatste moment de theelepel speculaaskruiden erdoor. Proef of je het voldoende speculaassmaak vindt hebben.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de speculaas botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Decoreer deze met het Sinterklaas snoepgoed en ze zijn klaar om te serveren!

Tips

  • Ter decoratie gebruikte ik tumtums en schuddebuikjes, maar je kunt kiezen wat jij het lekkerste strooigoed vindt.
  • Je kunt ook kiezen voor deze toffe mijter cupcakes toppers om je cupcake mee te decoreren!
Bewaren
Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!